Svenska
Gamereactor
nyheter
Team Fortress 2

Kan Team Fortress 2 komma in e-sportens finrum?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Många är vi nog som någon gång spelat Valves gratisskjutare Team Fortress 2. Det är intensivt, lätt att komma in i och särskiljer sig från mängden via sin grafiska stil. Som ett exempel på spelets storhet är det i skrivande stund 74 000 spelare online - trots att spelet snart är nio år gammalt. Det har sedan släppet legat på Steams topplista och uppdateras fortfarande kontinuerligt.

Spelet har dock aldrig slagit igenom som e-sportspel och medan toppspelarna i Valves andra populära shooter, Counter-Strike: Global Offensive, drar både publik och sponsorer så spelas Team Fortress 2 på av väldigt många, men ingen bryr sig om de tävlande. För de finns.
Med egna regler för tävlingsspel, små prissummor och utan tv-kameror tävlas det i Team Fortress 2 av en klick trogna fans.

Valve verkar försöka ändra på detta då en beta för tävlingsinriktat läge direkt i spelet för att göra matchmaking lättillgängligt nu testas i en grupp på Steam. Hur formatet ska vara, hur Valve ska balansera de olika klasserna och hur mycket de ska anpassa sig för den skaran av de som redan nu tävlar i spelet återstår att se. Och frågan är om inte tåget redan gått för Team Fortress 2 som e-sportspel?

Tack till Kotaku

Team Fortress 2
Kan vi se Team Fortress 2 på Dreamhack i framtiden?

Relaterade texterLoading next content