Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

JBL Live Pro+ TWS

JBL är tillbaka med en direkt konkurrent till framförallt Apples Airpods Pro och ljudtokige chefredaktören Hegevall har delat ut vårt allra högsta betyg...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Om du, till skillnad från mig, inte uppskattar amerikanska JBL:s varma, spelglada, punchigt lekfulla ljudkaraktär kan du sluta läsa direkt. För i vanlig ordning känns det i mångt och mycket som om JBL här skapat en in ear-lur enbart för mig, som fyller mina behov på ett alldeles utomordentligt sätt, och trots ett par initiala klagomål råder det ingen som helst tvekan om att nya JBL Live Pro+ TWS sätter en ny standard inom detta segment, för egen del. Låt mig berätta varför.

HQ
JBL Live Pro+ TWS
Boxen samt lurarna är väldigt välbyggda och den lackade plasten påminner mer om aluminium.

Till att börja med är designen här ett resultat av hur mycket av ett "statement" det verkar ha blivit att ha Apples kritvita tandborsthuvuden i öronen. Något som en del av mig aldrig kommer att begripa. men så är det. Kidzen ska ha Airpods i öronen för det säger något om en, som det verkar. JBL har såklart tagit fasta på detta och skapat en snäcka som misstänkt mycket ser ut som en svart, lite mer distinkt och rakskuren variant av Airpods som finns att köra i fyra olika färger (svart metallic, rosa, vit och krämvit). "Pinnarna" som sticker ned från öronen huserar mikrofonen som i och med detta kommer något närmare själva truten samt rymmer delar av brusreduceringsfunktionen i JBL Live Pro+ TWS. Som fungerar ypperligt, förresten. När jag inte är ute och reser (vilket jag givetvis inte varit det senaste året) känner jag personligen att jag har exakt noll användning av aktiv brusreducering men med det sagt fungerar "noise reduction"-portionen i dessa lurar riktigt, riktigt bra. Klassledande bra, till och med. Det finns tre olika lägen, dessutom, som alla optimerats för olika typer av användande. "Everyday", "Travel" samt "Active" blockar ut olika mängder ljud inom olika frekvensomfång vilket gör att man via appen kan skräddarsy sin upplevelse.

JBL Live Pro+ TWS huserar 11 millimeter breda element vilket är 1-2 millimeter större än 99% av alla andra snäckor av samma ungefärliga typ, inom samma produktsegment (och prisklass). Större betyder i fallet ljud inte alltid bättre, men mer ljud/luft får såklart plats ju större lurarna eller högtalarnas element är och i det här fallet märks det, tydligt. Inte minst om vi ställer dem mot främsta konkurrenten Apple Airpods Pro, eller mot Jabra Elite. Ljudet när man packar upp JBL-lurarna ur kartong är roligt. Det låter som JBL brukar göra med massa bas, tryck, sväng och det är enkelt att uppskatta ljudkaraktären inte minst med tanke på hur många olika musikstilar som faktiskt fungerar ypperligt, här. Ofta upplever jag med olika typer av hifi-lurar att de nästan alltid är olika bra på olika genres då framförallt tyska och danska grejor brukar vara mer finstilta och därmed mer optimerade för musik utan särskilt mycket distade gitarrer, detta medan framförallt amerikanska grejor alltid känns mer optimerade för tyngre, stökigare typer av musik.

Sägas ska dock att JBL Live Pro+ TWS saknar lite av kontrollen i mellanregistret som jag tycker att JBL brukar vara bra på. Det blir lite, lite av en hängmatteeffekt i mitten av frekvensomfånget och jag tycker nog inte att Josh Kiszkas annars så hyperdistinkta röst träder fram i nya singeln "Heat Above" från Greta Van Fleet på det sätt som jag förväntar mig, vilket kanske hade kunnat bli ett litet bekymmer för egen del om det nu inte vore så att JBL:s egen app är superb. Bäst i klassen, med marginal. Det är nog bara Audezes hörlurs-app som ens kan mäta sig här, och då saknar den flertalet viktiga funktioner som "JBL Headphones" erbjuder. I JBL:s app är det busenkelt att bara gå in under EQ, ta fingret och dra upp mellanregisterplupparna några få hertz för att lösa det lilla, minimala problem jag hade med röståtergivningen. Vips... Så låter JBL Live Pro+ TWS fullständigt briljant. Jag har även passat på att addera mer bas, inte för att det på något sätt behövs hör, men bara för att jag älskar bas. Som gammal trumslagare går det liksom aldrig komma från att tung, djup, punchigt tight bas lever i ens hjärta. För evigt.

Detta är en annons:
JBL Live Pro+ TWS
JBL Live Pro+ TWS är pytte-pytte-små men huserar ändå klassens största element på 11 millimeter.

Som headset fungerar JBL Live Pro+ TWS dessutom alldeles strålande. Ambient-läget kan även det skräddas i JBL.s app för att skapa en lyssningsupplevelse som inte stör eller begränsar, utan tvärtom hjälper och förenklar. Jag har använt mig av "Ambient Aware" på gymmet för att på så sätt kunna svara om någon rackare kollar med mig om jag råkar vara färdig med en viss maskin, eller övning, och jag anser att dessa lurar sitter riktigt bra i mina öron, även om jag var tvungen att skifta själva gummiplupparna till en mindre storlek direkt ur kartong (det medföljer fyra olika varianter i lådan).

JBL Live Pro+ TWSJBL Live Pro+ TWSJBL Live Pro+ TWS
JBL:s gratisapp är bäst i klassen, med stor marginal. Helt, helt fantastisk.

Batteritiden är superb, dessutom. Jag har klämt ur cirka 7,5 timmar ur varje laddning och har kunnat ladda upp lurarna två gånger i själva boxen som de levereras i. Bäst i klassen, skulle jag vilja påstå. I slutändan råder det för egen del ingen som helst tvekan om att nysläppta JBL Live Pro+ TWS är den nya regenten i denna klass, åtminstone om vi pratar brusreducerande bluetooth-snäckor för upp till 3000 kronor. De är påkostat välbyggda, små och lätta, snygga och smidiga, passar perfekt i öronen, låter förträffligt, erbjuder brutalt bra batteritid och sanslöst fin brudreducering och gratisappen från JBL är helt enkelt bäst. Köp dem, för guds skull. Nu.

Detta är en annons:
JBL Live Pro+ TWS
10 Gamereactor Sverige
10 / 10
+
Lysande design, fantastisk passform, brutalt bra batteritid, superbt ljud, överlägsen app med strålande EQ-möjligheter, förkrossande bra brusreducering
-
Mellanregistret mår bra av lite snabbt mikropill i JBL:s hörlursapp
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

JBL Live Pro+ TWS

JBL Live Pro+ TWS

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

JBL är tillbaka med en direkt konkurrent till framförallt Apples Airpods Pro och ljudtokige chefredaktören Hegevall har delat ut vårt allra högsta betyg...Loading next content