Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

JBL Go 4

JBL har precis rullat ut uppföljaren till den hyllade minihögtalaren Go 3 och Hegevall har testkört den under den gångna veckan...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Få saker imponerar mig lika mycket som när väldigt, väldigt, väldigt små högtalare spelar upp musik som bygger en bred, omfångsrik ljudbild. För i grunden ska det ju inte ens gå men med dagens avancerade DSP är det verkligen inte ovanligt att högtalare små som hockeypuckar spelar upp din musik på ett vis som en bokhyllehögtalare knappt klarade av för 15 år sen.

HQ
JBL Go 4
Designen är snygg och byggkvaliteten väldigt rejäl men den orangea ramlinjen runt JBL-logotypen hade de kunnat skippa.

JBL är tillsammans med Bose och Marshall bäst i världen på det här, åtminstone om vi kikar enbart på Bluetooth-segmentet och när Go 4 nu rullats ut har jag såklart ställt den bredvid föregångaren. JBL Go 4 är cirka sex procent större än föregångaren Go 3 vilket knappt märks av när du håller båda i händerna. Precis som i Go 3 har Go 4 en max-uteffekt på 4,2 watt och detta via ett element som mäter 47 millimeter. Till skillnad från Go 3 är nysläppta Go 4 helt vattentät via en IP67-klassificering och den har nu även fått powerbank-funktionen från bland annat Boombox 2/3 som gör att den kan ladda din telefon om du skulle hamna på en plats där väggström saknas.

JBL Go 4
Go 4 erbjuder sju timmars batteritid och fungerar som powerbank, också.

Go 4 mäter 9,4 x 7,8 centimeter, den väger strax under 200 gram och kopplar upp sig till din telefon/dator via Bluetooth 5.3. Designmässigt ser den ut som en stryktålig tvål, precis som Go2 och Go 3 men JBL har gjort en del förändringar här gällande detaljerna. Repöglan som möjliggör upphängning i exempelvis duschen sitter den här gången på högra sidan istället för den vänstra, något som även gjort att man flyttat powerknappen samt synkknappen för Bluetooth till den motsatta sidan. I samma veva har JBL lagt till en orange ramlinje runt sin logotyp på högtalarens front, något som jag inte riktigt gillar till skillnad från allt annat med utformningen av Go 4.

Detta är en annons:
JBL Go 4
För 599 kronor får du en högtalare som erbjuder betydligt större ljud än vad dess ringa storlek skvallrar om.

Ljudmässigt är det svårt att klaga, dock. Go 2 och Go 3 lät båda väldigt bra för att vara så pyttesmå som de är men med Go 4 har JBL lyckats hitta mer värme och bas, något som jag trodde skulle bli en omöjlig uppgift med tanke på det mikroskopiska högtalarelementet. Det är förvisso ingen revolutionerande skillnad här (jag har växlat mellan Go 2, Go 3 och Go 4 hela morgonen här) men det finns en botten i ljudet från Go 4 som inte riktigt existerar hos föregångarna. Det finns mer kontroll och lugn i ljudet här som nästan känns en smula skrikigt i Go 3 nu när jag testkört denna under ett par veckor.

Till duschen, verandan, grillplatsen, uthuset, stugan eller husvagnen är det svårt att argumentera mot Go 4 som är JBL:s bästa minihögtalare hittills. Den är välbyggd, tål ordentliga mängder stryk, erbjuder sju timmar batteritid, fungerar som powerbank och erbjuder imponerande stort ljud från ett pyttelitet element.

08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Klockren design, stryktålig och vattentät, bra ljud, mer botten och värme än i Go 3, enkel att koppla upp
-
Låter naturligtvis skränigt på högre volymer
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

3
JBL Go 4

JBL Go 4

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

JBL har precis rullat ut uppföljaren till den hyllade minihögtalaren Go 3 och Hegevall har testkört den under den gångna veckan...Loading next content