Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

JBL Clip 5

Dags för JBL att byta ut Clip 4 med en genomgående uppgraderad version som stödjer Bluetooth 5.3 och har en ännu smidigare karbinhake...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

"Gravity... is working against me. And gravity wants to bring me doooown!" Jag skrålar när jag duschar. Det låter ganska förfärligt men jag försöker och jag får alltid hjälp av min JBL Clip 4, som, via sin unika karbinhake-design alltid hänger och dinglar i min dusch. När jag inte lyssnar på John Mayers odödliga Continuum är det min dotter Vega som begär att få lyssna på Reggatta de Blanc med The Police när hon badar, i Clip 4.

HQ
JBL Clip 5
Gummiremsorna på baksidan är integrerade i gallerdesignen numer vilket gör att de inte kommer att släppa lika lätt som de gjorde på föregångaren.

Designen på Clip 4 och Clip 5 är unik, helt klart. JBL:s duschhögtalare har under många års tid nu varit superpopulär, inte minst tack vare dess ytterst blyga prislapp och jag har under den gångna månaden ställt Clip 4 mot Clip 5, för att försöka ta reda på exakt vad som blivit bättre, här.

JBL Clip 5
Karbinhakedesignen är fortfarande lika ful som den är udda, men det är också en smidig funktion som jag använt massor under årens lopp med Clip 3 och 4.

Clip 5 använder sig av exakt samma 1,75 tums-element som sin föregångare och frekvensåtergivningen ligger på samma 95 Hz-20 kHz som tidigare. Den väger fortfarande 290 gram, den erbjuder fortfarande 12 timmars batteritid. Den största skillnaden här är att Clip 4 stödjer Bluetooth 5.1 medan femman nu har inbyggt stöd för 5.3. Clip 5 spelar med en maxeffekt på sju watt också medan föregångaren mäktade med fem watt som mest.

Detta är en annons:
JBL Clip 5
Sju watt kontra fem i föregångaren gör skillnad. Clip 5 spelar klart starkare än vad Clip 4 gör.

Designen är identisk så när som på att Clip 5 ser aningen smalare ut i överkant. karbinhaken och utrymmet mellan högtalarens toppkant och karbinhakens krökning är också annorlunda då Clip 5 är högre. På baksidan är gummilisterna som gör att den ligger stadigt på ett blött golv, bord eller ett biltak, också förbättrats. De är nu tre till antalet istället för åtta och de sitter bättre. De som sitter bak på min Clip 4 har börjat släppa vilket jag inte befarar kommer att ske med Clip 5. Den nya modellen kan dessutom seriekoppla som du skaffar två stycken (och då spela stereo), något som inte gick med föregående modeller.

JBL Clip 5
Denna kan du kasta ned i poolen i sommar utan att oroa dig. Den tål verkligen allt.

Ljudet då? Den nya modellen spelar starkare än föregångaren och det finns lite mer botten i Clip 5 vilket jag absolut uppskattar. På 50% volymstyrka är ljudet klart starkare från Clip 5 än tidigare modeller och detta utan att bli överdrivet platt eller endimensionell sett till dynamiken, heller. Det finns en annan fyllighet i Clip 5 och tillsammans med vattentätheten, stöttåligheten, batteritiden, karbinhake-funktionen och det fantastiska priset (799 kronor) är detta ännu en fullträff för JBL.

Detta är en annons:
09 Gamereactor Sverige
9 / 10
+
Robust, tål massa stryk, vattentät, smidig karbinhake, kan seriekopplas, har Bluetooth 5.3, låter väldigt bra (med tanke på storleken), billig
-
Superful
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

0
JBL Clip 5

JBL Clip 5

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Dags för JBL att byta ut Clip 4 med en genomgående uppgraderad version som stödjer Bluetooth 5.3 och har en ännu smidigare karbinhake...Loading next content