Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

JBL Charge 5

Petter har tillbringat en heldag med JBL.s uppföljare till en av tidernas bästa Bluetooth-högtalare, och har nu delat ut betyg...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

JBL Charge 4 är en av de absolut bästa trådlösa, stötsäkra, vattentäta Bluetooth-högtalarna på marknaden. Inte minst inom något slags rimligt prissegment. Det finns helt enkelt väldigt få högtalare i samma storlek och i samma prisklass, som kan konkurrera, och jag har använt min i säkerligen 1000 timmar sedan den först anlände. Nu är uppföljaren här och naturligtvis är grundtanken att göra en redan briljant produkt ännu bättre.

HQ
JBL Charge 5
Blå är en av de åtta tillgängliga färgerna.

1795 kronor kostar Charge 5 och den levereras i åtta färger där den mörkblå med pyttesmå orangea detaljer är versionen som vi har testat. Mycket gällande dess innandöme är detsamma som i förra versionen. De största skillnaderna rör elementen i sig då basen är två millimeter bredare i Charge 5 jämfört med Charge 4, och då det tillkommit en till diskant som är 20 millimeter bred. Den nya versionen tål damm och sand, också - vilket föregångaren inte gjorde, och den tål att sänkas ned 1,5 meter under vatten i 30 minuter innan den börjar må dåligt. Batteriet är samma, 7500 mAh är absolut branschledande för en högtalare av den här storleken och precis som i fallet Boombox 2 går det nu alldeles utmärkt att använda Charge 5 för att ladda sin mobiltelefon.

JBL Charge 5JBL Charge 5
Liten, lätt, smidig, tålig, enkel att parkoppla och sköta med grym batteritid och fenomenalt ljud. Vad mer kan man önska sig?

När det kommer till design är det lätt att se skillnad på Charge 4 och 5 eftersom samtliga högtalare i den "nya" generationen JBL-produkter pryds av en mycket större logotyp. Det kan man såklart tycka lite vad man vill om, men jag gillar det av den enkla anledningen att loggan är snygg och att det ser bra ut att den ligger liksom ingjuten i gummigallret som omger högtalaren med metallic-aktig yta och diskreta, orangefärgade kanter. Ljudmässigt spelar femman lite djupare än föregångaren tack vare förstärkt och förstorat baselement som nu rör sig mer tack vare förbättringar i konstruktionen. Slaglängden är utökad, och det märks när man ställer dem bredvid varandra. Nu saknades det ju inte direkt bas i Charge 4, heller, men för den som vill ha mer går det nu att kräma ut det. Vill man ha mindre, går det naturligtvis utmärkt att EQ:a bort bas via JBL:s app. Jag har spelat de senaste singlarna från nya skivan signerat Greta Van Fleet hela dagen idag och gillat varenda sekund. Charge 5 låter väldigt bra. Rent, kontrollerat med ett imponerande dynamiskt omfång och massor av värme.

Detta är en annons:
JBL Charge 5
Som vanligt får JBL små element att låta väldigt stora. Imponerande.

När det gäller det praktiska, att parkoppla den och att ladda Charge 5 är JBL lika klanderfria som vanligt. Allt går som på räls, utan problem och mina JBL-produkter tappar aldrig kontakt med min Iphone, någonsin. Charge 5 laddar snabbt, är enkel att placera, snygg och låter väldigt bra. Det skulle naturligtvis gå att skriva 5000 tecken till, här. Men det behövs inte, för detta är en alldeles superb högtalare som fungerar precis lika bra på köksbänken som ute på gräsmattan.

09 Gamereactor Sverige
9 / 10
+
Lysande design, stöttålig och vattentät, enkel att använda, brutal batteritid, supersmidig att placera, kontrollerad och varm ljudkaraktär
-
Finns inte i krigsbrunt
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

8
JBL Charge 5

JBL Charge 5

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Petter har tillbringat en heldag med JBL.s uppföljare till en av tidernas bästa Bluetooth-högtalare, och har nu delat ut betyg...



Loading next content