Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
artiklar

Intervju med Zack Snyder & Bautista om Army of the Dead

Efter att ha befunnit sig i något slags helvetiskt produktionslimbo i 14 års tid är Watchmen-regissören Zack Snyders nya zombierulle äntligen färdigställd...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Att Watchmen/Man of Steel-regissören är en stor, stor zombie-fantast, är såklart ingen hemlighet. Det var med en nyversion av George A Romeros Dawn of the Dead som han slog igenom och det är till detta han nu,med Netflix hjälp, återvänder till med kommande Army of the Dead. Vi på Gamereactor slog oss ned, igen, med Zack samt huvudrollsstjärnan Dave Bautista för att få veta mer om produktionen av denna stekheta majpremiär.

Intervju med Zack Snyder & Bautista om Army of the Dead

Du har blandat zombietigrar med köttätande levande döda och mängder av skämt, enligt den trailer vi fått se. Hur gick tankegångarna när du skrev denna film?
Zack Snyder: Jag ville redan från start sätta ihop en film som blandar genrer och är tillräckligt självmedveten med lagom mängd torr humor.

Dave Bautista: När jag först fick höra om att Zack färdigställt manuset var jag väl inte direkt supersugen, ska erkännas. Traditionella zombierullar är inget för mig, men Army of the Dead är ingen traditionell zombiefilm. Det är ett drama, en heist-thriller, en action film och en zombiefilm, i ett. Lager på lager och massor av tempo och nerv. 300 var en massiv film för mig, öppnade mina ögon för andra typer av film och för vad som går att göra med förhållandevis små medel och jag älskar att jobba med regissörer som sitter på den kunskap som jag behöver för att utvecklas. Den här filmen är självmedveten, vilket gör den väldigt underhållande.

Detta är en annons:

Zack Snyder: Det var ingen lätt roll att hitta rätt skådespelare, till. Jag behövde en typ som både kunde vara känslosamt pricksäker och sårbar men även plocka upp ett maskingevär i nästa sekund, och Dave kan sköta både dessa delar med bravur.

Dave Bautista: Och jag tror att det handlar om väldigt få filmskapare som skulle våga göra en film av den här sorten. För jag tror att om en film som Army of the Dead inte görs med rätt slags ton och medvetenhet, kommer den att slå helt fel. Då skulle alla kritiker sitta där i efterhand och säga att "den här filmen vet inte vad den själv är".

Zack Snyder: Kritiker älskar mycket riktigt att skriva att en specifik film tar sig själv på för stort allvar eller inte tar sig själv på allvar, alls. Två aspekter som jag hela tiden tänkte mycket på under produktionen av Army of the Dead.

Intervju med Zack Snyder & Bautista om Army of the Dead
Detta är en annons:

Jag skulle vilja veta om du hade tänkt stoppa in zombie-djur redan från start, eller om det tillkom senare under produktionen?
Zack Snyder: Zombietiger fanns alltid med, från start. Flera andra sorters djur, också. De är inte immuna i min zombievärld, det är bara fåglarna som är immuna av den enkla anledningen att det skulle skapa för många problem rent narrativt om alla fåglar var zombies, också.

Intervju med Zack Snyder & Bautista om Army of the Dead

Hur skulle du, Zack, beskriva dina zombies i den här filmen?
Zack Snyder: Vi har flera olika kategorier av levande döda i Army of the Dead. Både tradiotionellt typiska som du såklart sett många gånger, och älskar. Vi har även en vidareutvecklad variant, zombies som tagit ett steg i evolutionen, som är snabba, medvetna, logiska och de attackerar i grupperingar.

Vad är det med zombiegenren som du älskar så mycket?
Zack Snyder: Allt. Allting! I denna filmen specifikt ville jag primärt dekonstruera den normaliserade bilden av vad en zombie är och vad en zombiefilm är. Det är dags för en evolution inom denna genre.

Vad var det roligaste som hände under inspelningen?
Zack Snyder: Haha, under en scen spränger vi en stor mängd pengar som naturligtvis skjuter upp i luften och när samtliga slantar singlade ned mot marken landade en 100-dollars-sedel i mitt ansikte, precis över ögonen. Det finns bildbevis.

Intervju med Zack Snyder & Bautista om Army of the Dead

Hur upplevde du att arbeta med och för Netflix?
Zack Snyder: De har varit fantastiska! Mitt Netflix-team har enbart varit stöttande och inspirerande, otroligt bra att arbeta tillsammans med. Detta har därmed varit en av mina favoritproduktioner, någonsin.

Intervju med Zack Snyder & Bautista om Army of the Dead

Vad är dina förhoppningar för Army of the Dead?
Zack Snyder: Jag vill slita med publiken på en resa som är designad för att underhålla, bara. Jag har varit fullständigt besatt av framförallt tonen i filmen och jag vill att de som kikar på den ska ha roligt.

Army of the Dead har Netflix-premiär den 21:a maj.Loading next content