Svenska
Gamereactor
artiklar

Inför E3 2019: Nintendo

Så har det blivit dags att granska Nintendo som ju just nu täljer guld med Switch. Hur ska de se till att det fortsätter gå lika bra...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Precis som för Microsofts del (som vi berättade om i artikeln Inför E3 2019: Microsoft), finns all anledning för Nintendo att ta i lite extra på E3 2019. De kommer nämligen ha betydligt färre rubriker från giganter att slåss emot eftersom Activision, EA och Sony helt eller delvis begränsat sin medverkan under världens ojämförligen viktigaste spelmässa. Och det verkar det som att man kommer göra.

Switch säljer som bekant alldeles fenomenalt bra, men det är ingen självklarhet att det ska fortsätta vara så, och det vet Nintendo. Det behövs spel. Bra sådana. Och lyckligtvis brukar Nintendo vara fullständigt fenomenala på att leverera just detta. Under våren har det ett flertal gånger ryktats och att Nintendo har ny hårdvara på gång, i forma av en dedikerat portabel Switch samt en mer kraftfull sådan, och man kunde ju misstänka att minst en av dem dyker upp på mässan.

Inför E3 2019: Nintendo
Klockan 18:00 den 11 juni drar Nintendo igång sin E3 Direct, och vi antar att det inte bara är vi som kommer sitta bänkade.

Så blir det dock inte Nintendo har tydligt slagit fast att det inte kommer vara någon hårdvara på E3, och inte heller ska vi vänta oss något överskott av kommande spel utan fokus ligger på det som ska släppas under 2019. Sony brukar höra till dem som är mest frikostiga med att tidigt utannonsera spelen och sedan hypa dem under flera års tid, där nackdelen är att man till slut lätt hamnar i sitsen att spel känns gamla redan innan de släpps och detta brukar av analytiker anges vara en av orsakerna till att de står över E3 2019.

Detta är en annons:

Det finns alltså en god poäng med att spara feta 2020-utannonseringar till exempelvis The Game Awards i december, men detta betyder inte att det kommer bli en sömnig tillställning. Som vanligt är det en Nintendo Direkt som vankas och spelen som ska komma i år är så pass heta att det även utan ens den minsta överraskning kommer bli en ren fröjd att kika på det som visas.

Det kanske främsta dragplåstret är Pokémon Sword/Shield, vilket ser ut att bli ganska precis det rollspel Pokémon-fansen önskat i två decennier nu. Här lär vi kunna se fram emot ett premiärdatum och bekanta oss med ett flertal nya fickmonster. Det skulle heller inte förvåna mig om det är ett riktigt maffigt onlinestöd implementerat som kommer överraska folk. Men Game Freak lär har mer än så på E3.

Inför E3 2019: Nintendo
Att Pokémon Sword/Shield blir ett av årets största spelsläpp får betraktas som en självklarhet.

Som du kanske vet, jobbar de även på ett rollspel som går under arbetsnamnet Town. Bara faktumet att det är Game Freak som utvecklar spelet, gör det intressant i mina ögon. Även om egentligen inget väsentligt är känt om spelet, så har Nintendo sagt att det ska komma under 2019, och detta har potentialen att bli en av hela mässans stora överraskningar, enligt min ringa mening. Risken är dock att arbetet på Pokémon Sword/Shield tagit för mycket resurser från Game Freak som därför får skjuta upp det minst ett år.

Detta är en annons:

Ett dragplåster som brukar flyga lite under radarn är Animal Crossing-serien. Den senaste delen (free-to-play ej medräknat i detta sammanhang), Animal Crossing: New Leaf, har sålt en bra bit över tolv miljoner exemplar. Det är alltså en fullkomligt enorm serie som gör sig förtjänt av epitetet "Nintendos The Sims" på fler än ett sätt - och som jag personligen tycker är ett mycket bättre spel. Animal Crossing 2019 ska visas upp under E3 och lär få både en ordentlig titel samt ett premiärdatum som jag tror kan ligga närmare i tiden än många nog tror. Säkerligen lär man även här ha ett par riktiga överraskningar kring främst onlinestöd.

Inför E3 2019: Nintendo
Fire Emblem: Three Houses lär skymta förbi under Nintendo E3 Direwct-sändning, komplett med en ny trailer. Risken finns dock att detta släpps först 2020.

Bara veckorna efter E3 är det dags för Super Mario Maker 2, vilket ser så löjligt bra ut att det är direkt skrattretande. Med tanke på hur länge jag spelade Super Mario Maker, finns överhängande risk att detta kommer sätta hela livet på paus. Självklart kommer detta visas upp på E3 med, och kanske kan det även bli tal om ett demo för allmänheten under E3-veckan att ladda hem, då spelet lämpar sig väl för att faktiskt låta oss prova på några banor.

Ytterligare ett spel som är på gång och som vi inte vet särskilt mycket om, är Luigi's Mansion 3. Även det ska komma 2019, och med tanke på hur bra Luigis tidigare äventyr varit, räknar jag med en ny stämningsfull höjdare komplett med spelvärldens störste fegis som protagonist. Med tanke på skräcktemat (om än av snällare modell), tror jag Nintendo vill ha ut detta lagom till Halloween, så jag tippar på en oktoberpremiär.

Inför E3 2019: Nintendo
Iögonfallande Astral Chain från Platinum Games lär bli mumma för actiontörstande Switch-ägare.

Platinum Games och Nintendo har länge haft ett väldigt gott samarbete. Dels har de som bekant Bayonetta 3 på gång, men även Astral Chain. Utvecklingen av förstnämnda har dragit ut på tiden och enligt uppgift har stora delar fått göras om. Jag gissar att det därför blir en no-show även i år och att det får premiär först 2020. Däremot ser Astral Chain otroligt läckert ut och med tanke på att det släpps i slutet av augusti, kommer det absolut att visas upp närmare. Risken finns dock att det till och med blir för mycket och är ett spel Nintendo helt enkelt tillbringar alldeles för mycket tid med (det finns ofta med ett sådant spel under deras Direct-shower).

Och med det kunde man misstänka att det redan är mer än nog och att det blir ett kopiöst dyrt år för Switch-ägare. Men... det blir ju såklart Zelda också. Remaken av The Legend of Zelda: Link's Awakening fick mycket uppmärksamhet för den osannolikt mysiga designen, och det ska också komma i år är det tänkt. Sannolikt blir det ett väldigt sent spel i år, och Nintendo brukar ju ha decemberspel såsom Super Smash Bros Ultimate förra året, och jag tippar därför att det utannonseras till just första eller möjligen andra veckan i december.

Inför E3 2019: Nintendo
Remaken av The Legend of Zelda: Link's Awakening är direkt löjligt läcker.

Till detta kan vi sedan lägga tredjepartstitlarna Daemon X Machina och Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order. Båda lär skymta förbi och få nya trailers samt bilder, men jag tvivlar på att de kommer få särskilt mycket uppmärksamhet. Överhuvudtaget tror jag inte särskilt mycket tredjepartsspel syns till hos Nintendo, med ett undantag. Jag tror nämligen att Ubisoft och Nintendo jobbar vidare tillsammans och utannonserar ett nytt Mario + Rabbids, eller möjligen något annat, vilket blir deras stora överraskning.

Sedan har ju Nintendo sitt Nintendo Switch Online, där det ju kommer nya NES-spel varje månad att ladda hem. Detta tror jag kommer uppdateras så det framledes även kan inkludera Super Nintendo samt att vi får se en trave heta spel på väg till tjänsten. Till sist har Nintendo inte gett upp Labo ännu, och något rörande detta lär också visas upp under deras livestream liksom några nya Amiibos.

Inför E3 2019: Nintendo
Nintendo har massor planerat till E3 utöver sin E3 Direct-sändning.

Metroid Prime 4 lär vi tyvärr inte få se överhuvudtaget. Nintendo vill rimligen att vi ska glömma bort det ett år eller två eftersom de startat om hela utvecklingen och det säkerligen inte släpps förrän absolut tidigast 2021. Inte heller lär vi få höra ett pip om Nintendo 3DS som nu påbörjat sin resa mot slutet utan något mer stöd. En epok och era som går i graven, helt klart.

Allt detta vill du ju såklart inte missa, hur följer du det roliga på bästa sätt? Enklast är såklart via Gamereactor och Nintendo E3 Direct drar igång klockan 18:00 den 11 juni. Vi kommer som vanligt rapportera om allt som händer, erbjuda kompletta analyser och visa alla trailers. Det blir med andra ord åka av, så missa inte detta!

Vad tror och hoppas du att vi får se från Nintendo på E3 2019?



Loading next content