Svenska
Gamereactor
nyheter
Call of Duty: Warzone

Infinity Ward erkänner att de förstörde Call of Duty: Warzone

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

"We Fucked Stuff Up. We Broke It. We're not happy with it. No excuses," Så lät det enligt uppgift från CharlieIntel på ett möte mellan utvecklare och utvalda upphovsmän när de diskuterade statusen på det populära free-to-playliret. Utvecklarna erkände att det är i ett riktigt dåligt skick, till och med pinsamt och att de har ställt till det rejält men de berättade också att de har för avsikt att fixa problemen.

Med på mötet var bland annat Infinity Wards studiochef, Pat Kelly, Activision-regissören Josh Bridge och Ravens Eric Biesmann. Bridge berättade att teamet inte var nöjda med det nuvarande skicket på Warzone och erkände att utvecklarna nu har lärt sig de övre gränserna för vad dagens teknik klarar av. Detta i samband med att de försökta integrera delar från franchisens senaste titlar, Vanguard och Black Ops Cold War. Pat Kelly rapporterade i sin tur att Warzone från början endast var tänkt som en del av 2019 års reboot av Modern Warfare men när genren free-to-play battle royale fullständigt exploderade i populäritet så ville de förstås vara med och få sin del av kakan. Spelet uppdaterades och expanderas därmed på kort tid för att passa in i mallen. Ett beslut som enligt Kelly ledde till betydande utmaningar när det kommer till utveckling och det var något de helt enkelt inte kunde hantera. Faktum är att det varken känns som Modern Warfare eller Black Ops, erkände han.

Det rapporterades också att på grund av spelets risiga skick så är det svårt att hitta och åtgärda buggar och andra fel då det helt enkelt är svårt att se skogen för alla träd. En annan faktor som inte kan förbises i sammanhanget är situationen på Activision. Förra årets skandaler resulterade i flertalet strejker och uppsägningar som i sin tur ledde till personalbrist, där bland annat hela Raven Softwares QA-team försvann under en lång tid. Detta är återställt nu men då fanns det ingen som hanterade några inkommande ärenden.

Mötet slutade med ett löfte om att utvecklarna nu tänker ta tag i problemet och åtgärda felen men de avser också att bli betydligt mycket bättre på att kommunicera med spelare och vara mer transparenta, öppna upp för diskussion. De kommer också framgent att fokusera mer på "quality of life improvements" än att bara addera nya och större funktioner i spelet.

Call of Duty: Warzone
I'm Broken!

Relaterade texter

Call of Duty: WarzoneScore

Call of Duty: Warzone

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Förra veckan släpptes äntligen ett Call of Duty-spel helt dedikerat till battle royale, av 'free to play'-modell. Vi har kollat in om det har vad som krävs för att konkurrera med Fortnite och Apex Legends

Jag hatar Call of Duty: Warzone

Jag hatar Call of Duty: Warzone

ARTIKEL. Skrivet av Lukas Wallander

Tidigare delar ur denna artikelserie: Jag hatar The Last of Us: Part II Jag hatar It Takes Two Jag hatar Death Stranding Jag hatar Call of Duty: Vanguard <a...Loading next content