Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Huawei Watch Fit 3

Här kommer vår systerredaktion med en recension av en riktig bra smartklocka som ser misstänkt mycket ut som en Apple Watch...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Jag är på Huaweis lanseringsevent i Dubai för Huawei Watch Fit 3 just nu, efter att ha burit den som min dagliga smartklocka de senaste två veckorna. Som namnet "Watch Fit" antyder är den här enheten en riktig smartklocka å ena sidan, samtidigt som den erbjuder den låga vikten och funktionerna hos en träningstracker å den andra. Normalt sett är jag en sån som kommer smälla på en smartklocka som modeaccessoar när jag går ut eller ska till jobbet, men jag tar mest av den så fort jag kommer hem. Än mindre att ha den på när du sover. Huawei Watch Fit 3 är den första klockan som jag har burit i stort sett oavbrutet, och jag ska berätta varför i den här recensionen.

HQ

Huawei har haft en mångfald av smartklockor och träningsband i flera år. Å ena sidan finns den avancerade och klassiskt utformade Huawei Watch-serien, medan det å andra sidan finns en rad aktivitetsfokuserade smarta band. Nya Watch Fit 3 sitter mittemellan, men med en ny design som gör att den sticker ut mer. Designen liknar uppenbarligen den i Apple Watch-serien.

Huawei Watch Fit 3

Watch Fit 3 har en fyrkantig 1,82-tums AMOLED-skärm med en upplösning på 347 PPI och en uppdateringsfrekvens på 60 Hz. Tillsammans med en maximal ljusstyrka på 1500 nits har jag tyckt att skärmen är väldigt skarp, skarp och tydligt synlig under alla förhållanden, inklusive direkt solljus. Kontrollerna sker via pekskärm, en ny roterande krona och en funktionsknapp. Med 9,9 mm tjocklek och en vikt på endast 26 gram är enheten både mindre, tunnare och lättare än antingen Apple Watch SE eller Fitbit Versa 4 den konkurrerar med. Samtidigt har den den största skärmstorleken, högsta upplösningen och högsta ljusstyrkan. Tillsammans med en batteritid på mellan 7 och 10 dagar och snabbladdningskapacitet, fick detta imponerande specifikationsblad mig att se fram emot att få mitt recensionsexempel, och det gjorde ingen besviken.

Enligt min mening har Huawei gjort ett bra val att ändra designen för nya Watch Fit. Med den minskade höjden på 43 cm och större bredd på 36 cm, sitter enheten bekvämt på min handled, utan att kännas krånglig som några av de större smartklockorna jag är van vid att bära. Den mindre storleken gör Watch Fit mindre av ett uttalande, men å andra sidan har Apple Watch-formfaktorn visat sig populär och på avstånd är de två bärbara enheterna svåra att skilja från varandra. Jag uppskattar fortfarande utseendet på klassiska klockor bättre, som Huawei Watch GT jag äger, men bekvämligheten med att bära Watch Fit 3 har mig övertygad om att en lättare, fyrkantig smartklocka passar mig lika bra.

Detta är en annons:

Med sina 26 gram känns Huawei Watch Fit 3 riktigt lätt på armen. Vid flera tillfällen under de senaste två veckorna har jag helt glömt bort att jag hade den på mig. Jag tror att det också beror på det mycket mjuka men robusta materialet i remmen. Jag fick den grå versionen med nylonrem för testning, och kan starkt rekommendera den här versionen enbart baserat på dess komfort. Detta inkluderar det faktum att det inte drar i hårstråna på min (relativt håriga) arm, vilket vissa polymer- eller metallband är benägna att göra. Den mindre storleken, de lätta materialen och remmens mjukhet gör Huawei Watch Fit 3 till en perfekt balanserad enhet att bära. Du märker helt enkelt inte att jag har den på dig, vilket illustreras av det faktum att jag vid ett tillfälle kom på mig själv med att försöka sätta på mig en av mina andra smartklockor medan jag klädde på mig, och stötte på Watch Fit 3 som jag redan hade på mig.

Vissa människor kan vara tveksamma till att titta på en Huawei-produkt på grund av rädsla för inkompatibilitet med Android eller iOS. Jag märkte dock inte några större svårigheter än om jag till exempel hade provat en ny Apple Watch som Android-användare. När du ställer in Huawei Watch Fit 3 är det hela ganska enkelt. Det kräver att du installerar Huawei Health App från antingen Google Play Store, Apples App Store eller Huaweis App Gallery. När du har gjort det följer du bara instruktionerna för ihopkoppling och du är igång. Health-appen är där du kommer att kunna spåra dina sportaktiviteter i detalj, läsa upp dina sömnövervakningsresultat, titta på blodets syrenivåer och välja nya urtavlor. Att ha enheten på mig dag och natt betyder att jag har varit mer medveten om min sömnrutin med hjälp av Huaweis TruSleep 4.0. Jag håller också på att ta mig upp och röra mig lite efter att ha suttit bakom min arbetslaptop i mer än en timme. Jag har också börjat övervaka mina stressnivåer under de senaste dagarna för att se om jag kan förbättra något i det avseendet.

Jag planerar verkligen inte att bli ett hälsofreak, men för någon som vanligtvis är upptagen med arbete, familjeliv och försöker spela lite emellan, ger Watch Fit 3 några välkomna påminnelser om att också ta hand om mina mentala och fysisk hälsa. Det enda jag tyckte var mindre exakt är stegen som räknas. De verkar vara lite på den optimistiska sidan, räknar flera steg när jag till exempel bara tog ett. Det finns några smarta funktioner som jag har börjat uppskatta i Watch Fit 3 också. Jag har inte ägt en klocka som kunde ta samtal tidigare, men jag har blivit helt van vid det nu. Ljudet när de tar ett samtal är tydligt och folk hade inga problem med att höra mig prata. Jag använder också förhandsvisningar av Whatsapp-meddelanden mycket. Att svara på meddelanden är möjligt genom att välja ett antal förskrivna svar som "OK", "Nästan där" eller genom att använda en emoji. Det är mindre än möjligheten att faktiskt skriva ett svar på Apple Watch, till exempel, men jag kan inte säga att jag skulle föredra att skriva på en så liten skärm ändå. Jag kan alltid ta min telefon för att göra det. Jag har inte använt alla smarta funktioner än, men jag planerar att göra det närhelst behovet uppstår.

Det finns också lite kul att leka med Watch Fit 3. Det finns redan ett antal urtavlor tillgängliga innan lanseringen. Jag gillar inte de flesta av dem, men de jag gillar är riktigt fina. 'Time Illusion'-urtavlan ändrar form och färg när du till exempel vrider på den roterande kronan, vilket för övrigt är en av få gånger jag använt den roterande kronan hittills. Urtavlan "Style" kan ändras till olika design. Och du kan alltid lägga till din egen bild som bakgrund, till exempel ett fotografi eller din egen AI-genererade bild. En annan trevlig funktion är möjligheten att spela musik, antingen på högtalaren eller genom att ansluta till Bluetooth-hörlurar. Jag föreställer mig att det också är trevligt när du tränar, eftersom du kan lämna din telefon och spela musik som du har laddat upp till din Watch Fit 3.

Detta är en annons:

Ett speciellt omnämnande för varje recension av denna enhet måste vara batteritiden. Det är fantastiskt och möjliggör bekymmersfri användning. Enligt min erfarenhet använder Watch Fit 3 ungefär 10 % batteri på en dag i genomsnitt. Det är ganska i linje med vad Huawei lovar officiellt. Batteriet räcker i minst en hel vecka innan det behöver laddas. Dessutom är laddningen mycket snabb för en smart enhet. Allt detta innebär att funktioner som hälsoövervakning faktiskt blir genomförbara eftersom du kan bära den kontinuerligt. Jag tror också att det är där Watch Fit 3 har ett starkt försäljningsargument jämfört med konkurrenterna, särskilt i Apple Watch-lägret, som verkar ha problem att vara i bara en eller två dagar.

Huawei Watch Fit 3

Hittills har jag mest fokuserat på min upplevelse av Huawei Watch Fit 3 som en mycket bekväm smart bärbar enhet på alla vanliga (arbets)dagar. Men den har många träningsövervakningsfunktioner inuti också. Jag har inte berört dem, och det beror på att jag måste erkänna att det helt enkelt inte funnits någon sportaktivitet att övervaka under de senaste två veckorna. Hur olika människor kommer att använda den här enheten kommer att variera från person till person, med människor i ena änden som använder den som en daglig smartklocka som jag gör, och andra som använder den för träningsövervakning, som att övervaka sin kaloriförbränning, viktminskningsframsteg eller öka sin kondition. För simmare är det trevligt att veta att Watch Fit 3 är 5 ATM vattentät för användning vid simning. Oavsett användningsfall tror jag att folk kommer att uppskatta samma saker som jag gillar med det. Sammanfattningsvis gillar jag verkligen Huawei Watch Fit 3.

Jag tycker om att bära den hela tiden, eftersom jag inte ens märker att den finns där när jag inte behöver den, och den har alla smarta funktioner jag kan önska mig när jag behöver en smart bärbar enhet, utöver det fantastiska batteriet liv, varar i minst en hel vecka. Med fantastiska specifikationer till ett lägre pris vid lansering jämfört med konkurrenterna skulle jag rekommendera det till alla som letar efter en bekväm smart klocka som ger bra valuta för pengarna.

09 Gamereactor Sverige
9 / 10
+
Bra skärm, klockren design, bra batteritid, sitter suveränt skönt på handleden, prisvärd
-
Designen är inte unik
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

0
Huawei Watch Fit 3

Huawei Watch Fit 3

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Marco Vrolijk, GR DK

Här kommer vår systerredaktion med en recension av en riktig bra smartklocka som ser misstänkt mycket ut som en Apple Watch...Loading next content