Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
artiklar
Hogwarts Legacy

Hogwarts Legacy-guide: Tips och tricks för blivande magistudenter

Här är några användbara tips som hjälper dig att få ut så mycket som möjligt av varje nytt steg på världens mest berömda magiska skola...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Imorgon är det äntligen officiell premiär för Hogwarts Legacy, även om de som köpt Deluxe Edition fått tjuvstarta med sina äventyr. Senare i år kommer det dessutom till Playstation 4 och Xbox One (i april) samt Switch (i juli).

Många nya elever är alltså på väg till Hogwarts och det äventyr som Avalanche Software skapat, vilket vi hyllade i vår recension. För att du inte ska springa runt som en huvudlös kyckling (vilket Nearly Headless Nick skulle älska) har vi sammanställt den här guiden med smarta tips som hjälper dig att få ut det mesta av varje sekund av Hogwarts Legacy och ta dig igenom spelet med lätthet.

Det är en spoilerfri guide för övrigt, så du kan läsa den även om du inte har börjat spela ännu - låt magin flöda!

Hogwarts LegacyHogwarts Legacy
Detta är en annons:

1. Det finns bara en första dag på Hogwarts, så gör det bästa av den


Professor Weasleys citat (ja, den Weasley-släkten) är det första rådet vi kommer ge dig om hur du ska spela spelet, och det är att utforska varenda vrå av skolan under de första minuterna av äventyret. Så snart du anländer till skolan kommer biträdande rektor Weasley ge dig Hogwarts Field Guide, en handbok för att hålla reda på platser, platser, utrustning, färdigheter och inventarier som du samlat på dig i Hogwarts Legacy. För att komma vidare måste du skaffa dig erfarenhet, och det enklaste, snabbaste och roligaste sättet att få det i början är att hämta de Field Guide-sidor som finns gömda överallt i skolan, Hogsmeade och andra omgivningar.

De flesta av sidorna fås med hjälp av besvärjelsen Revelio, men för andra krävs Accio, Confringo eller Levioso. Dessa trollformler låses upp i storyn, så stanna till då och då och interagera med de objekt som är markerade i blått när du använder Revelio. Om du hör ljudet av en klocka när du använder denna magi, finns det alltid en hemlighet i närheten.

Hogwarts Legacy

2. Följ Merlins väg


Det finns en anledning till att han var historiens mest kända trollkarl. Merlin var också elev på Hogwarts och han lämnade sitt arv efter sig runt om i omgivningarna i form av pussel där vi måste förstöra föremål, bära eldflugor till markerade stenar eller kasta stora stenblock i stenhål. Vad det än är så är priset värt ansträngningen eftersom du då kommer kunna bära med dig fler föremål. Dessa är mycket viktiga eftersom de är begränsade och eftersom de också utgör den största inkomstkällan i spelet.

Därför: Så fort du kan skaffar du Mallowsweet-frön från The Magic Neep i Hogsmeade, eftersom de är nyckeln till att aktivera Merlins prövningar.

Hogwarts LegacyHogwarts Legacy
Detta är en annons:

3. Spendera inte slantar i onödan, du kommer behöva dem


Det kan låta som ett fånigt råd, men tro oss. Pengar i Hogwarts Legacy är (åtminstone fram till den sista tredjedelen) en bristvara och absolut nödvändiga för att göra framsteg. De allra flesta handlare har priser som bara kan betraktas som monopolfasoner, men det finns vissa trick du kan ta till som att köpa planteringsfrön och besvärjelser. Allt detta tjänar till att göra Room of Requirement till en självförsörjande fabrik för äventyrsutrustning, som till exempel drycker och växter för strid.

Det smidigaste sättet att samla in pengar är att sälja utrustning som du inte längre använder. Prioritera de som är markerade (i denna ordning) grönt, blått, lila och till sist orange. Var och en kommer att vara mer värdefull än den andra, och om du får slut på utrymme för att bära fler på ett uppdrag (förstår du varför det är viktigt att göra Merlins prövningar?) måste du förstöra de mindre värdefulla - något vi ofta fick göra till vårt förtret.

Det som är bra med frön och trollformler är att du bara behöver köpa dem en gång, varefter du kan generera dem i all oändlighet (med opaler) i Room of Requirement.

Ett annat knep för snabba cash är de där kistorna med ett öga på som öppnas när de ser dig. Du behöver bara osynlighetstrollformeln Disillusionment Charm för att smyga dig på dem och ta de 500 mynten som finns i varje kista. Och om du inte har trollformeln ännu kan du även använda osynlighetsdryck.

Hogwarts LegacyHogwarts Legacy

4. Magiska strider är en färggrann dans


För den som vill går det att strida i Hogwarts Legacy, och även om det till en början inte kräver mycket skicklighet eller komplexitet, kommer fienderna snart bli mer krävande och bättre förberedda på dina attacker. Vissa av dem kommer att använda en permanent magisk sköld som avleder dina trollformler om du inte kontrar den med en trollformel av samma "färgfamilj" som skölden. Om en fientlig trollkarl till exempel har en lila sköld kommer en förtrollning som Accio eller Depulso att bryta barriären, medan du får ta till Levioso eller Arresto Momentum om skölden är gul. Vår favorit är dock trollformeln Tranform, som förvandlar en fiende till en exploderande tunna och som kan kastas på andra. Två besegrade till priset av en.

Det finns fiender som är särskilt svaga för vissa trollformler. Du kommer till exempel få se många spindlar i spelet (väldigt många), och bästa sättet att ta ner dem snabbt är att varva grundläggande kast med eldbesvärjelser som Incendio eller Confringo. Troll är ganska tuffa, men du kan använda Flipendo för att använda deras egen klubba mot dem och på så sätt orsaka mycket skada.

Glöm heller inte användningen av örtkunskapsklasser när du slåss. Chinese Chomping Cabbages, Mandrakes och Venomous Tentacula är mycket användbara verktyg som kan hjälpa dig ur trubbel med stora grupper av fiender, eller starkare fiender som Acromantulas eller troll. Bär alltid med dig ett rejält förråd av dem.

Hogwarts Legacy

5. Lär dina fiender att flyga

Hogwarts Legacy har ett oväntat sofistikerat stridssystem, där var tionde träff du får in på en fiende utan att själv ha tagit skada (eller gjort något som avbryter din combo) leder till att du får blå lysande föremål som fyller en tvådelad mätare. När en av dessa två segment fyllts kan du avfyra Ancient Magic, helt enkelt en attack som dräper det mesta direkt och som dessutom är väldigt rolig att titta på eftersom attacken finns i otroligt många utföranden som fångar Harry Potter-världen väl. Att alltid se till att du har en ruta fylld inför bossfighter är A och O.

Lättast att fylla combos är det genom att stå på håll och avfyra magier mot fiender, som därmed blir träffade många gånger innan de når dig. Ett annat trick är att lära fienden flyga genom att kasta Levioso och Accio som får fienden att levitera och hjälplöst flyga fram och tillbaka medan du attackerar dem och fyller dina Ancient Magic-mätare.

Hogwarts LegacyHogwarts Legacy

6. Dina bästa vänner? Kvasten och låsförtrollningen


Kvastskaftet är det främsta magiska transportmedlet i Hogwarts Legacy-världen. Även om Floo Powder är bra (det är motsvarigheten till Fast Travel) måste du låsa upp destinationer först, och de är ofta ganska långt borta. Som tur är har vi kvastar. Butiken i Hogsmeade har flera modeller för 400 slantar styck. Det är bara att lägga vantarna på en varpå spelet snabbas på rejält för dig i form av minskade transportsträckor. Med den kan du resa fågelvägen och till och med ta dig in i den förbjudna skogen eller bergen på ett säkert sätt. Naturligtvis är det förbjudet att flyga kvast i Hogsmeade, liksom inne i slottet, så vi måste hitta ett annat sätt att nå vissa platser... Var det någon som sa Alohomora?

Alohomora är förtrollningen för att öppna magiska lås och vi får den genom att göra ett sidouppdrag åt Hogwarts vaktmästare, Mr Moon. Att bära en viss mängd av ett föremål förstärker förtrollningen så du även kan öppna lås på nivå två och tre, så när du ser en staty av en Demiguise, se till att det är natt (du kan ändra tid på dygnet i kartmenyn) och ta tag i statyn.

Hogwarts Legacy

Med de här tipsen kommer du kunna börja ditt Hogwarts Legacy-äventyr på bästa tänkbara sätt. Har du något riktigt bra förslag själv, så uppdaterar vi gärna artikeln såklart (tänk på att det måste vara helt spoiler-fritt!). Ha en fantastisk start på det nya skolåret på Hogwarts!

Relaterade texter

Hogwarts LegacyScore

Hogwarts Legacy

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Nästan två år senare än det ursprungligen var tänkt, är det nu dags att få prova på livet som Hogwarts-student. Är detta den definitiva Harry Potter-simulatorn? Slytherin-fantasten Mäki har recenserat...

5
Hogwarts Legacy till Switch försenas

Hogwarts Legacy till Switch försenas

NYHET. Skrivet av Niclas Wallin

Tråkiga nyheter alltså om du är en av de som ser fram emot att utforska Hogwarts på din Switch, det blir alltså tyvärr försenat. Tanken var att det skulle släppas den...

6
Hogwarts Legacy får gigantisk uppdatering

Hogwarts Legacy får gigantisk uppdatering

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Efter månader av väntan har Xbox One- och Playstation 4-spelare äntligen fått chansen att starta sitt eget Hogwarts Legacy-äventyr, nu när Avalanche enormt framgångsrika...Loading next content