Svenska
Gamereactor
nyheter
Hogwarts Legacy

Hogwarts Legacy sålde över 22 miljoner exemplar under 2023

Warner har noterat framgångarna för J.K. Rowlings underbara speluniversum och bullar redan nu upp med massor av uppföljare och spinoffs...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Många trodde benhårt att den på sina håll så kontroversiella författarinnan J.K. Rowling skulle leda till Hogwarts Legacys undergång redan innan det ens lanserats, men vi och många andra recensenter (samt framför allt spelare) tyckte att Avalanche Softwares spel var riktigt bra, och faktum är att det inte bara gjorde väl ifrån sig kritikermässigt. Spelet har också sålt så anmärkningsvärt mycket att det såg ut att kunna slå Call of Duty: Modern Warfare III och bli 2023 års bästsäljande spel. Och så blev det tydligen.

Variety har haft nöjet att prata med Warner Bros Interactive Entertainment-chefen David Haddad, och fick då bekräftat att Hogwarts Legacy var 2023 års bästsäljande spel efter att ha sålt över 22 miljoner exemplar innan årets slut. Två av dessa miljoner såldes under december, så det verkar som om många ville tillbringa tid på den magiska skolan under julhelgen, även om Hogwarts Legacy inte fanns med i särskilt många Game of the Year-diskussioner, som det ser ut.

En sådan framgång betyder naturligtvis uppföljare, spin-offs och mer därtill. Haddad bekräftade just detta genom att säga att vi i framtiden kan se fram emot fler spel i Harry Potter-universumet än det tidigare utannonserade Harry Potter: Quidditch Champions.

Hogwarts Legacy
2023 års bästsäljande spel enligt Warner.

Relaterade texter

Hogwarts LegacyScore

Hogwarts Legacy

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Nästan två år senare än det ursprungligen var tänkt, är det nu dags att få prova på livet som Hogwarts-student. Är detta den definitiva Harry Potter-simulatorn? Slytherin-fantasten Mäki har recenserat...Loading next content