Svenska
Gamereactor
nyheter
Death Stranding 2: On the Beach

Hideo Kojima skrev om Death Stranding 2 efter Corona-utbrottet

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

En av Game Awards mest uppmärksammade utannonseringar var utan tvekan demonproducenten Hideo Kojimas Death Stranding 2 (kolla in trailern här!). Uppföljaren till Metal Gear-pappans postapokalyptiska vandringssimulator från 2019, med stjärnnamn som Norman Reedus och Leya Seydoux i rollerna, var dock färdiggskriven redan för tre år sedan.

I ett kort snack med Geoff Keighley sade Hideo Kojima såhär:

I had the story written before the pandemic, but after experiencing the pandemic, I rewrote the whole thing from scratch, [...] I also didn't want to predict any more future, so I rewrote it.

Det verkar alltså som att Kojima oavsiktligt hamnade för nära verkligheten med Death Stranding 2:s första manusutkast, och beslutet togs att skrota det för att undvika att det blev för uncanny och, får man förmoda, smaklöst.

Detta är inte första gången Hideo Kojima förutspått framtiden med sina berättelser. I 2001 års Metal Gear Solid: Sons of Liberty gestaltade han desinformationsspridning på internet, något som inte blev aktuellt på riktigt bred front förrän knappt 15 år senare.

Death Stranding 2: On the Beach
Hideo Kojima förutspår modet 2035

Relaterade texter

0
Rykte: Death Stranding 2 släpps under 2025

Rykte: Death Stranding 2 släpps under 2025

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Vi vet att Hideo Kojima och kompani har arbetat med Death Stranding 2 under en längre tid, men exakt hur långt de kommit på projektet är okänt. Vissa har dock börjat peka...



Loading next content