Svenska
Gamereactor
artiklar

Hetast 2024 (2)

Spelåret 2024 ser såhär på förhand riktigt lovande ut och nedan finner du det helt enkelt det vi anser vara de hetaste fem kommande spelen...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Här hittar du den första delen av denna lista: Hetast 2024 (1)

Hetast 2024 (2)

(05) The Wolf Among Us 2
Är det äntligen dags nu? Att vi får den där efterlängtade uppföljaren till Telltale Games hyllade interaktiva varulvsäventyr till slut, efter alla turer. Det ser onekligen ut så även om vi inte vågar tro på det förrän vi ser det med egna ögon. The Wolf Among Us 2 var nämligen med även på förra årets lista men det blev som bekant ingenting med det och också då inledde vi texten med att det äntligen är dags. Och det såg ju så bra ut då. Rapporterna från "nya" Telltale var optimistiska men till slut blev det alltså uppskjutet till 2024 med den ädla förklaringen att man vill leverera den uppföljare som fansen förtjänar. Det är vi förstås oerhört glada för, det är en utdöende trend i branschen, att sätta kunden i första rummet. Det är dock lätt att tänka att spelet är dömt till evig limbo i "development hell" med tanke på att det utannonserades redan 2017 men vi kan inte sluta tro. Tro och hoppas på att det går vägen den här gången och att The Wolf Among Us 2 också blir den uppföljare vi fans förtjänar. Av trailern att döma råder det inga som helst tveksamheter kring just det och vi känner en nyvunnen hype som är starkare än någonsin. I år händer det nog ändå och vi är olidligt sugna på att än en gång att få stifta bekantskap med Bigby Wolf för att se vilka intrikata mysterier Fabletown har att erbjuda den här gången.

Hetast 2024 (2)
Detta är en annons:

(04) Assetto Corsa 2
Italienska Kunos hyllade debutspel gick verkligen från inget till allt. En svag start och en skeptisk simracingvärld lät sig sakta men säkert dras in i en racingvärld som går utanpå allt inom denna subgenre och Assetto Corsa gick från 600 000 sålda exemplar till 13 miljoner. Men åren gick, stickspåret Assetto Corsa Competizione nådde aldrig samma framgångar och utbudet har sen dess tredubblats för alla vi som på daglig basis njuter av simracingens underbara värld. Detta innebär att Kunos, som är ett mycket litet team, har jobbat i flertalet år med en ny egen spelmotor, nytt däckfysiksystem och ny ljudmotor för att kunna golva samtliga 13 miljoner fans med den stundande uppföljaren. Assetto Corsa 2 kommer mest troligt att bli något i hästväg. Nästa stora kliv framåt för genren och här på Gamereactor längtar vi något kopiöst.

Hetast 2024 (2)

(03) Hades II
Rouge-genren har ett helt gäng år på nacken nu, men det var egentligen först med 2020 års Hades - vilket vi belönade med en rungande stark nia - som hela världen började få upp ögonen för denna underbara genre. Med all rätt. Det repetitiva men samtidigt varierade upplägget fungerade fantastiskt bra för såväl snabba sessioner som "en gång till tills lång in på natten"-spelande, och vi kunde bara inte lägga ner Hades förrän vi hade flytt från dödsriket åtskilliga gånger och låst upp alla vapen, egenskaper och dialogalternativ. Ju mer vi spelade, desto mer upptäckte vi att det fanns kvar att göra och njuta av. Sedan 2020 har äntligen storföretagen också insett storheten i rogue-upplägget och hakat på med titlar som God of War: Valhalla och snart även The Last of Us II: No Return, men i år är det dags för kungen av dem alla att återvända. Eller, drottningen, ska vi kanske säga. För till uppföljaren är det Zagreus syster, Melinoë, som ska besegra inte Hades, utan Kronos, guden av tid. Trots att vi ännu inte vet jättemycket om vad Super Giant Games har i görningen för Hades II, kan vi av förhandsmaterialet konstatera att utvecklarna för första gången någonsin använt sin tid till att tack och lov skapa något som i mångt och mycket ser ut som en polerad variant av sin föregångare. Och varför laga något som aldrig var trasigt? Något som, tvärt om, var så dödligt bra att våra förväntningar på tvåan når - inte till månen - men till helvetet och tillbaka.

Hetast 2024 (2)
Detta är en annons:

(02) Senua's Saga: Hellblade II
Redan Hellblade: Senua's Sacrifice var ett gediget mästerverk som lyckades kombinera historisk action med ett i spelvärlden så ovanligt tema som psykisk ohälsa. Om det var vad Ninja Theory kunde skapa med en liten budget till förra generationens konsoler, så ser vi nu verkligen fram emot att få se vad de kan åstadkomma när de gör sitt drömspel med Microsofts jättelika plånbok. Av allt att döma har Ninja Theory lyckats skapa en visuell fest för ögonen som fullt ut utnyttjar nästa generations teknik, och levererar en nästintill fotorealistisk upplevelse. Handlingen utlovas vara djup och kombineras med nordisk mytologi för en atmosfär som ska vara lika delar mystisk och fängslande - samtidigt som Senuas psykiska hälsa lär påverka en hel del. Till detta kommer att spelets gameplay och stridsmekanik förväntas vara ännu mer engagerande än tidigare, och kombinationen av teknisk briljans, emotionell berättelse, en fantastisk spelvärld samt välsnidat gameplay gör Senua's Saga: Hellblade II till ett av de mest spännande spelen år 2024. Förväntningarna är höga, och det verkar som att Ninja Theory tänker backa upp dem genom att leverera ännu en mästerlig spelupplevelse.

Hetast 2024 (2)

2024 års hetaste, kommande spel:
(01) Microsoft Flight Simulator 2024
Till skillnad från många andra tidningar korade vi på Gamereactor Microsofts moderna svar på flygsimulatorgenren 2020 till årets bästa spel. Vi är fortfarande djupt imponerade av tekniken Asobo Studio implementerade för att återskapa hela världen. Att kunna trycka på en plats på jordgloben och få en realistisk tolkning av platsen i tre-dimensioner var helt makalöst. Även de imponerande möjligheterna att skräddarsy upplevelsen, använda VR-teknik och flyga en realistisk modellering av verkliga plan bjöd på många timmars nöje för oss på redaktionen. Det är därför längtan efter den kommande uppföljaren är så pass stor. Det ska erbjudas fler sätt att interagera med simuleringen än någonsin tidigare. Du kommer nu att kunna inta olika jobb som passagerarpilot, släcka bränder med brandflyg, använda helikopter för räddningstjänstuppdrag och mycket annat. Olika varianter på scenarion ska möjliggöra mer intresse för vad som egentligen är en djupsimulering av flygplan och i viss mån även helikoptrar. Av allt vi har att gå på ser denna nya version ut att trumfa sin föregångare på alla sätt. Redaktionen är enad om att vilja fortsätta använda frasen: "jag kan se mitt hus härifrån" även med uppföljaren under 2024.Loading next content