Svenska
Gamereactor
förhandstittar
Hearthstone: Heroes of Warcraft

Hearthstone: Whispers of the Old Gods

Det är världens undergång i Hearthstone och med de 134 nya korten tar spelet i en mörkare riktning än vad vi har sett tidigare...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
HQ

"Vi ska sätta er in i situationen." Lead Designer Ben Brode och producenten Yong Woo har tagit plats på scenen i det mörklagda rummet på Blizzards högkvarter i Irvine, Kalifornien. En liten grupp journalister, streamers och professionella Hearthstone: Heroes of Warcraft-spelare sitter i publiken och duon börjar prata om det senaste från detta kortspels universum. En obehaglig känsla har smugit sig in över Warcraft-tavernan. Luften känns ovanligt kall och stamgästerna har lagt märke till nya maskerade besökare och om du lyssnar riktigt noga så kan du höra viskningar någonstans i bakgrunden.

På internet har det också viskats den senaste tiden och vi har hyfsat bra koll på vart den här presentationen kommer att sluta. En trailer rullar förbi och visst, där har vi det, expansionen Whispers of the old Gods är utannonserat.

Whispers of the Old Gods är en ny laddning kort, 134 stycken och baserade på de gamla gudarna, eller Old Gods, från Warcraft. The Old Gods är monster som ligger slumrande under jorden och påverkar människor och djur som lever ovanför genom subtila viskningar eller som Brode uttrycker det: "De är de onda bakom de onda."

Detta är en annons:

Det centrala temat i Whispers of the Old Gods är korruption där de gamla karaktärerna nu förvandlas till mörka och elaka motsatser till sig själva. Healbot blir Corrupted Healbot, en kraftfull mech som helar den andra spelaren istället för sin ägare, den annars oskyldige Loot Hoarder förvandlas nu till den hemska Polluted Hoarder och såklart, Doomsayer, kortet som har förutspått världens undergång sedan de första betatesterna har blivit Validated Doomsayer. "Jag hade rätt hela tiden", förklarar han i en vinnande, överlägsen röst när han placeras ut på spelplanen.

Men, de där korten är småpotatis. Av de sex korten vi fick se så var det mest intressanta C'Thun, den första av de fyra gamla gudarna med en attack som delar ut stryk fördelat på alla fiender på hela spelplanen, med en kostnad av 10 mana crystals. Det som är mest anmärkningsvärt med det kortet är att det kommer finnas andra kort som kan förbättra C'Thun specifikt. Till exempel Beckoner of Evil som ger ger C'Thun en 2/2 bonus oavsett om det är i din kortlek, på din hand eller på brädet.

Hearthstone: Heroes of Warcraft
Den mörskaste expansionen hittills utlovas.

Det här presenterade en del intressanta händelser under vår tid med spelet. När vi använder kort som Beckoner of Evil och Twilight Elder kunde vi bygga upp en kraftfull C'Thun, som vid en tillfälle när vi lyckades få attacken på kortet att gå till 16 i skada. Eftersom C'Thun gör en massa direkt skada så fort han placeras ut på brädet så kan han heller inte kontras av kort som Big Game Hunter eller Polymorph. Blizzard vill att spelare ska bygga sina kortlekar runt de fyra gamla gudarna och baserat på våra första intryck så verkar det bli så i fallet C'Thun.

Detta är en annons:

Demonstrationen satte verkligen det mytologiska monstret i fokus. Varenda gång en spelare förstärkte sin C'Thun uppenbarar sig en portal på skärmen som ger en glimt av tentakel-guden och sina egenskaper för båda spelarna. Det hjälper till med att bygga upp en förväntan och båda spelarna blir tvungna att vara beredda på varandras C'Thun när han väl kommer.

De andra korten vi fick se var kanske inte lika imponerande. Vi skulle bli förvånade om Polluted Hoarder hamnar i någon rankad spellista, alls. Den får stryk av en Loot Hoarder, bara det säger en del. Corrupted Healbot och Validated Doomsayer verkar inte heller vara allt för starka men vi kan i alla fall se att de kan fylla sin funktion tillsammans med andra kort.

Showen och presentationens riktiga stjärna blir, helt outmanat, C'Thun. Det kommer nog inte som en överraskning. Vi hade tillgång till två olika kortlekar: En druid-baserad och en mage, båda två var helt klart designade att visa alla olika möjligheter med C'Thun. Om det kan bli vedertagen användning återstår att se men att totalt förinta sina motståndare är både roligt och tillfredsställande på det här sättet.

Hittills har vi bara sett sex kort och fler kommer visas under de kommande veckorna. Expansionen kommer att innehålla nyversioner med det nya temat på befintliga kort och helt nya skapelser. Med det kommande Standard format som bara tillåter kort från de senaste expansionerna så kan vi se att Healbot blir ett av det första korten att få en mörk ommålning.

Kanske är det inte slutet för korten från Curse of Naxxramas och Goblins VS Gnomes. Alla kommer inte tillbaka men de som kommer är annorlunda, och kan mycket väl vara med, trots allt. "Det här är det mörkaste vi kommer göra i Hearthstone", säger Brode under en gruppintervju senare den dagen. Visst, det är mörkare än Grand Tournament, men det är fortfarande Hearthstone: Heroes of Warcraft-mörkt. Det är glatt och färggrant och med tanke på att det mesta är nyversioner så känns det förvånansvärt fräscht.

Hearthstone: Heroes of WarcraftHearthstone: Heroes of WarcraftHearthstone: Heroes of Warcraft
134 nya kort utlovas, här är ett urval.
Hearthstone: Heroes of WarcraftHearthstone: Heroes of WarcraftHearthstone: Heroes of Warcraft
Ytterligare tre kort du kommer stöta på i expansionen Whispers of the Old Gods.
HQ

Relaterade texter

0
Ny Hearthstone-expansion ute nu

Ny Hearthstone-expansion ute nu

NYHET. Skrivet av Olof Westerberg

Blizzard går igenom en turbulent tid just nu. De är inte bara uppe i deras största kontrovers någonsin, de har helt pausat utvecklingen av World of Warcraft och skjutit...



Loading next content