Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Supra Nero-TX Pro

Svenska Supra drämmer till med en uppföljare till 10/10-luren Nero-TX som Hegevall har hårdtestat under den senaste veckan...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Nero-TX från svenska Supra (länk) slog ned som en bomb. Boom! Sprängde mitt huvud, snudd-på. Så bra var de, så bra är de. Särskilt för den nästan parodiskt låga prislappen på 899 kronor. Jag står fast vid att det inte finns en bättre trådlös in ear-lur i världen för samma pengar. Oavsett märke, typ eller tillverkare. Och nu... Nu är Supra tillbaka med en ny modell baserad på samma hörlur.

HQ

Nero-TX Pro kostar 1299 kronor och är därmed 400 kronor dyrare än originalet. Det man får för pengarna är aktiv, adaptiv brusreducering. Noise Cancelling, på amerikanska. Pro-modellen ser i stort sett identisk ut på utsidan med sitt väldigt kompakta skal tillverkat av samma mattsvarta lättviktskomposit-material som i föregångaren, men på insidan är i stort sett allt förändrat. Ljudchippet är nytt. Processorn är ny. Batteriet är nytt, antennen är ny, mikrofonen är ny liksom mjukvaran som styr det som sker i luren. Det enda som är samma som tidigare av vad jag har förstått är Supras egenutvecklade högtalarelement SBS8DV2.

Supra Nero-TX Pro
Den lilla asken som de levereras i är identisk med föregångaren. Det enda som jag vill gnälla på här är att locket skulle behövt ett litet gångjärn, det skulle behöva sitta fast - risken för att man slarvar bort det är ju som det är idag överhängande.

Det märks redan under min första minut med Pro-lurarna att Supra tagit utmaningen med att skapa konkurrenskraftig brusreducering på absolut största allvar då den både arbetar aktivt via chippet i lurarna, men också stöds av passiv "noise cancelling" med hjälp av de nyutvecklade skumgummitopparna som ersätter gummivarianten från tidigare modell. eller nej, det där blev fel. Supra skickar med både och denna gången, och i en himla massa olika storlekar vilket känns generöst med tanke på det låga priset. I mina öron var det "foam tips" storlek medium som passade allra bäst och tillsammans med den aktiva, adaptiva brusreduceringen måste jag säga att Supra imponerar - igen. Störande brus från omvärlden utesluts och det märks att den nya processorn är både snabb och exakt. Jag skulle inte klassa ANC-funktionen som marknadsledande, eller i klass med den i exempelvis Sony WF-1000XM4 , men den är bra. Det råder det inga som helst tveksamheter kring. Riktigt bra.

Supra Nero-TX Pro
Pro-modellen släppteas förra veckan och kostar 400 kronor mer än föregångaren.
Detta är en annons:

Ljudkaraktären då? Den är i stort sett identisk med Nero-TX. Varm, fyllig, lekfull, spelglad... Jag blir inte lyssningstrött efter en hel skiva (vilket händer med klart dyrare lurar, ofta), det är tight och svänger därmed något grönjävulskt och kontrollen i mellanregistret samt i basen är lysande. Jag upplever vissa "hissch"-ljud i diskanten som blir en liten smula för vass när den aktiva brusreduceringen arbetar men på det stora hela låter dessa lurar precis lika fantastiskt bra som föregångarna gör. Jag har växlat mellan John Mayers nya skiva "Sob Rock" till nya plattan från Need to Breathe samt Wolfgang Van Halens solodebut och tycker mig bli precis lika nöjs med hur musiken låter, tonalt, oavsett om det handlar om softrock eller hårdrock, eller jazz för den delen (har en sån där svår Esbjörn Svensson-period nu igen).

Supra Nero-TX Pro
De är otroligt små. Mikroskopiska. Världens minsta ANC-lur.

När set gäller batteriet så snurrar TX pro i strax över sex timmar på en laddning och det finns 16 laddningar i den medföljande lilla lådan vilket är enastående bra. Det ska också sägas att detta fortfarande är marknadens minsta in ear-lur med den här typen av ljudkvalitet, och att det hjälper massor när det gäller passform och funktionalitet, särskilt när man står på gymmet och tar i så svetten lackar. TX Pro väger i stort sett ingenting (3,5 gram) och de passar så oförskämt bra i mina öron att det snarare blir märkligt hur stora konkurrerande lurar från Sony och Sennheiser (bland annat) är, när man väl börjar fundera på det. TX Pro är IPX6-certifierade vilket betyder att de står emot stänk och svett alldeles utmärkt, något som jag testat i tre veckors tid ungefär, nu. Jag har kört mina Nero-TX Pro på gymmet dagligen och kan intyga att de är lysande som träningslurar. Absolut helt lysande.

Supra Nero-TX Pro
Skillnaderna rent utseendemässigt är minimala.
Detta är en annons:

Det som däremot inte är fullt lika lysande är hands free-funktionaliteten som jag anser vara helt okej, men inte mer. Det märks att Supra satsat primärt på musiken och på brusreduceringen vilket jag tycker är helt rätt prioriterat, men om du söker en lur som kan tävla med Airpods gällande hands free-kapacitet, kommer TX Pro att göra dig en smula besviken.

Supra Nero-TX förblir briljanta hörlurar och det råder för egen del ingen som helst tvekan om att TX Pro är en strålande snäcka. Fantastisk ljudkaraktär, lysande design, perfekt passform, riktigt bra aktiv brusreducering och briljant batteritid gör den till en vinnare. Är Pro-modellen värd 400 kronor extra? Inte för min del då den passiva brusreduceringen i Nero-TX duger gott och väl för mig, men för den som är ute och reser mycket och vill ha mer, är detta såklart ett alldeles ljuvligt tillskott till den allt starkare Supra-familjen.

Länk till recensionen av Supra Nero-TX från ifjol.

09 Gamereactor Sverige
9 / 10
+
Lysande design, perfekt passform, strålande brusreducering, otroligt bra batteritid, tål mycket stryk (och svett), väger i stort sett ingenting, fenomenal ljudkvalitet
-
Samtalsfunktionen är medioker
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

Supra Nero-TX Pro

Supra Nero-TX Pro

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Svenska Supra drämmer till med en uppföljare till 10/10-luren Nero-TX som Hegevall har hårdtestat under den senaste veckan...



Loading next content