Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

HP Omen Spacer

Vi tar hårdtestat HP Omens lyxiga TKL-tangentbord, och är imponerade av vad det har att erbjuda...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Med HP Omen Spacer erbjuder HP ett tenkeyless-alternativ (TKL) i premiumsegmentet, med fokus på komfort och smarta lösningar. Tack vare att det numeriska delen till höger saknas, är det givetvis mindre och det märks direkt på skrivbordsytan hur mycket luftigare det blir av att skala bort tio centimeter som jag ändå väldigt sällan använder.

HQ

Tangentbordet är mattsvart och känns oväntat rustikt, komplett med en bra tyngd som gör att det ligger stabilt mot underlaget. Eftersom det är trådlöst (2,4GHz) finns även en strömknapp som indikerar att tangentbordet är påslaget samt en batteriindikator som visar när det är dags att ansluta för laddning (USB-C till USB-A). I paketet medföljer även ett handledsstöd i mjukt, imiterad läder som jag tycker fungerar väldigt väl, även om det kräver mer utrymme på djupet än jag är van vid från tangentbord. Det tillför helt klart något till upplevelsen och slår alla medföljande handledsstöd jag tidigare testat.

HP Omen Spacer
Handledsstödet fästs enkelt med magneter.

Något som förvånade mig vid installationen, var att den RGB-belysning som idag är standard på praktiskt taget alla tangentbord av rang, här lyser med sin frånvaro. Själv gillar jag att satsa på skräniga kulörer, men nu får jag nöja mig med vit eller röd belysning. Initialt kändes det som ett stort minus, men efter att ha lattjat runt med de förinställda ljusscheman som erbjöds, kändes det snabbt uppenbart vad HP strävat efter.

Istället för att erbjuda flashiga effekter, har man satsat på extrem tydlighet, och även den mest färgblinda ser skillnad på vitt och rött, vilket leder till ett minimum av missförstånd. Bland annat hittar du belysningsscheman för olika genrer och andra lösningar. Det är absolut inte den snyggaste lösningen jag sett i en tid då inställningsmöjligheter och personlig anpassning är så otroligt viktigt, men frågan är om det inte är den tydligaste.

Detta är en annons:

Cherry MX Browns-switcharna HP satsat på är ett klockrent val som lär tillfredsställa de flesta smaker. Tryckdistansen är fyra millimeter (55 grams tryck) och ljudnivån är behaglig och saknar det där ilskna maracasljudet en del alternativ erbjuder. Knapparna har en ganska matt och hal känsla, som tog en liten stund för mig att vänja mig vid, men som jag snabbt lärde mig uppskatta (även om de tycks ha lätt för att bli skitiga), även om jag hade föredragit en aningen mer styvhet från tangenterna i vilande skick. Nu rör de sig marginellt i sidled, och det är något jag personligen inte är ett fan av.

HP Omen Spacer
Det finns fem programmerbara macro-tangenter.

Jag vet såklart att många av er fnyser åt tanken på att spela trådlöst, och när det kommer till datoranvändning är jag i viss mån med på resonemanget. Tangentbordet står ju ändå framför skärmen och om det är trådlöst eller ej kvittar, och en USB-kabel kan därför användas kontinuerligt. Men att lätt kunna använda ett tangentbord framför TV:n till exempel, är något som blir allt viktigare, och den lilla HP Omen Spacer är ett finfint alternativ för detta med en batteritid på runt 30 timmar med belysningen påslagen (HP utlovar mer än det dubbla med ljuset avslaget). Det måste betraktas som mycket bra, och faktum är att HP kanske är bäst i branschen på spelbatterier just nu, inte minst med Omen Vector Wireless Mouse.

Att jag nämner Omen Vector Wireless Mouse är för övrigt av en annan orsak, nämligen det övergripande tänket som tycks prägla HP Omen-serien. Det är prylar jag skulle ljuga om jag kallade sexiga, men istället är arbetshästar som levererar på vartenda område - utan att vara klassbäst i något av dem. Det här gäller även HP Omen Spacer som är ett mycket bra alternativ för den som velat ha ett bra tenkeyless-alternativ med grym batteritid, hög bekvämlighet och genomgående fin kvalitet. Visst saknar jag lite inställningsmöjligheter och tangenterna hade kunnat vara bättre, men sammantaget är det lätt att rekommendera denna pjäs.

Detta är en annons:
08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Grym batteritid, suveränt handledsstöd, responsiva tangenter, användarvänligt, tydlig belysning
-
Mediokra ljusanpassningsmöjligheter, hala tangenter
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

0
HP Omen Spacer

HP Omen Spacer

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Vi tar hårdtestat HP Omens lyxiga TKL-tangentbord, och är imponerade av vad det har att erbjuda...



Loading next content