Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Omen Vector Wireless Mouse

En mycket stabil mus med halvt oöverträffad batteritid till förmånligt pris, låter låter väl inte så tokigt?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Batteriteknologin har kommit väldigt långt när det kommer till trådlösa möss och idag finns lösningar som att de laddas av underlaget medan du använder dem, något som i princip ger dem evig batteritid och gör att det räcker med ett förhållandevis litet batteri. Men smakar det, så kostar det, samt att du ofta blir begränsad till vilken musmatta du kan använda. Med Omen Vector Wireless har HP satsat på en helt annan variant.

HQ

De kör nämligen på en mer traditionell lösning istället med ett rejält batteri ("rejält" är nyckelord, jag återkommer till det). Det du får för knappt 700 kronor är alltså mer eller en mus, laddkabel och en USB-mottagare. Ungefär som det var för tio-femton år sedan.

Omen Vector Wireless Mouse
Din USB-dongle kan smidigt gömmas på musens undersida.

Det hade kunnat vara ospännande och gammaldags, men faktum är att jag är väldigt nöjd med denna lösning. Överhuvudtaget känns väldigt mycket med Omen Vector Wireless som hur jag skulle vilja beskriva Volvo eller kanske Volkswagen, nämligen pålitligt och väldigt funktionellt samt en aning tråkigt. Allt som finns här fungerar verkligen riktigt bra, även om jag i nästan samtliga fall sett bättre lösningar, och designen är verkligen inget extra.

Ingen kommer höja på ögonbrynen när de ser den anspråkslösa högerhandsbusen med dess blott två små RGB-detaljer i form av ett lysande hjul samt det ruter-liknande Omen-logotypen som inte syns när du använder musen eftersom handleden skymmer den. Det finns sex programmerbara knappar enligt standardutformning, som jag tycker känns bra och klickvänliga utan att vara något jag reagerar på (återigen lite Volvo/Volkswagen).

Detta är en annons:

Responsen i musen är dock mycket bra med 16 000 DPI tack vare en Pixart PAW3335-sensor. Även om det finns snabbare grejer, är det mer än nog för de flesta. Kommunikationen sker på 2,4GHz-bandet och jag märker inte av något problem med lagg jämfört med andra trådlösa möss, även om du givetvis kan plugga i en USB-kabel och köra på det sättet om det är något du föredrar.

Omen Vector Wireless Mouse
Det finns sexigare möss, inte särskilt många mer förnuftiga dock.

Tack vare klassledande Omen Command Center (som dock har en del inbakad reklam jag inte är såld på), går det väldigt lätt att ställa in saker och ting som man vill ha dem och jag hittar egentligen ingenting att klaga på - och inte heller hylla.

Nästan i alla fall. För det var ju det här ovan nämnda rejäla batteriet. För Omen Vector Wireless har den bästa batteritid jag någonsin varit med om. HP hävdar att du får ut närmare 200 timmar utan RGB, något som gjorde det till en smärre mardröm att testa. För hur mäter jag ens detta där jag bara använder musen några timmar om dagen? Slår du på belysningen får du ut 80 timmar enligt uppgift, och det verkar stämma, samt att du laddar mobilen fullt på ynka 90 minuter.

Detta är en annons:

Allt det här gör sammantaget att den lite osexiga Omen Vector Wireless blir en mus jag med gott samvete kan rekommendera nästa alla. Det finns absolut möss som presterar bättre på nästan alla områden, men den här hänger med i allt och är så fenomenalt trevlig tack vare att den "aldrig" (det känns så) laddas ur, att det helt enkelt blir ett förnuftigt val.

08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Suverän batteritid, Omen Command Center är klassledande, bra knappkänsla, snabb laddning, väldigt pålitlig, fiffig gömma för USB-dongle
-
Känns väldigt anonym, reklam i Omen Command Center
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

0
Omen Vector Wireless Mouse

Omen Vector Wireless Mouse

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

En mycket stabil mus med halvt oöverträffad batteritid till förmånligt pris, låter låter väl inte så tokigt?



Loading next content