Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

HP Omen Blast

Hegevall har suttit och smiskat varvtider i Automobilista 2 med HP:s nya budgetheadset på skallen. Här kommer hans utlåtande...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

När jag först packar upp kartongen till nysläppta gaminglurarna HP Omen Blast har jag svårt att koppla ihop produkten med prislappen. 799 kronor för detta? På många sätt känns Blast som om de skulle kosta tre gånger så mycket, om inte mer, vilket naturligtvis är ett strålande omdöme när det kommer till materialval, design, förpackningsdesign, proportionen, färgsättning och ergonomi. För Blast sitter som en smäck på mitt grandiost överdimensionerade gubbkranium. Väldigt bekväma, och lätta. Jag har suttit och spelat Microsoft Flight Simulator och framförallt Automobilista 2 i säkert 30+ timmar med dessa på huvudet utan att känt mig svettig om öronen eller fått den där oangenäma svedan på toppen av skallen.

HQ

Och det är ju lite så jag känner för Omen by HP rent generellt just nu, deras designavdelning är så bra som det någonsin har varit. Allt från 25L/30L till Blast vidare till bärbara kraftpaketet Omen 15Z känns så sobert, genomtänkt, pålitligt - inte minst jämfört med mycket annat inom gamingsegmentet där det ska kletas på neongröna mördarorms-logotyper, Transformers-paneler med 1200 olika skarvar, vinklar och linjer och där allt ska blinka i 16 miljoner regnsbågsflimrande RGB-färger. HP gör helt rätt här, och det uppskattar jag.

HP Omen Blast
Byggkvaliteten, materialvalet, miken och passformen är bra. Ljudet? Njaa...

Med det sagt låter inte Blast jättebra, och då inte ens i jämförelse med andra gaminglurar för cirka 800-1000 kronor. Det övergripande problemet är att dessa lurar saknar balans och kontroll. Det känns ibland som om de två 53 millimeterselementen inte pratar samma språk, som om jag lyssnar på dubbel-mono snarare än stereo och tillsammans med en viss hängmatteeffekt i mellanregistret samt klen kontroll över basen, är det svårt att bli särskilt imponerad här. Nu har jag förvisso kört kanske lite för mycket musik i dessa för att kunna vara riktigt rättvis i min bedömning, detta är ju trots allt absolut ingen hifilur utan ett headset specifikt framtaget enbart för gaming, men det går liksom inte att blunda för att stereobilden lämnar en hel del att önska. Det blir lite bättre när jag aktiverar USB-dongeln som medföljer och drar igång det virtuella 7.1-ljudet, dock. Surround-kapaciteten är inget att skrika sig hes över här och som vanligt anser jag att hitte-på-surround av den här typen i grunden innehåller massor av problem, men det har ju ingenting med Omen Blast att göra. Separationen i 7.1 är godkänd och diskanten känns rappare och mer alert med USB-DAC:en aktiverad. Ljudet är därmed, på det stora hela, godkänt men inte mer.

HP:s Omen Command Center är bra, som alltid. Jag tycker att det är enkelt att styra och smart strukturerat med finurlig navigation och goda möjligheter att själv lägga upp egna EQ-profiler. Detta tillsammans med en ytterst blygsam prislapp, godkänd mikrofon och god byggkvalitet gör att betyget hamnar på godkänt, även om ljudet lämnar en del att önska.

Detta är en annons:
06 Gamereactor Sverige
6 / 10
+
Superb byggkvalitet med tanke på den blyga prislappen, bekväma, HP:s Omen Command Center är bra
-
Ljudbilden känns märkligt distanserad och balansen mellan elementen är klen
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

2
HP Omen Blast

HP Omen Blast

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Hegevall har suttit och smiskat varvtider i Automobilista 2 med HP:s nya budgetheadset på skallen. Här kommer hans utlåtande...



Loading next content