Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Lenovo Legion Duel

Razer Phone och Asus Rog Phone var bara början... Här kommer Lenovo med en mobil som mäktar med Call of Duty: Mobile i 144Hz...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Razer Phone och Asus Rog Phone har visat vägen, bevisat att det i allra högsta grad finns en lukrativ marknad för spelfokuserade dundertelefoner där bildkvalitet, ljud och grafikprestanda går före allt vad kamerakvalitet och stöttålighet heter. Nu har även Lenovo hakat på och under den gångna månaden har jag levt med Legion Duel som på flera sätt än ett är en bisarrt bra spellur.

HQ

Skärmen körs i hiskeliga 144Hz och är en 6,6" Amoled 4K-variant som ser väldigt, väldigt bra ut. Det är något visst med att ha den här typen av högupplöst spelskärm som körs i hög, hög uppdateringsfrekvens, i fickan - och jämfört med min Iphone 12 Pro (60Hz) känns det lite som att glida runt i en gigantisk bytta av det finaste smöret, när skärmen uppdateras mer än två gånger så många gånger per sekund. Ljudet är också överlägset i stort sett allt annat jag testat i mobiltelefonväg och det är verkligen ingen klen upplevelse som erbjuds här, för den ljudkräsne. Faktum är att både jag och ljudtokige Gamereactor-recensenten Fredrik Lindman blivit direkt hutlöst imponerar av ljudbilden som här erbjuds, i omgångar. Inte minst i Call of Duty: Mobile.

Designmässigt är Legion Duel sådär målbrottsaktig, dock, vilket jag anser vara en smula synd. Men jag förmodar samtidigt att jag inte är den tilltänkta målgruppen här utan snarare en yngre samling gamers som dras till denna typen av överdriven estetik. Legion Duel ligger förpackad i en överdådigt stor kartong som spelar ett märkligt ljud varje gång den öppnas, och allt från själva unpack-upplevelsen till användarupplevelsen i helhet skriker esport, skriker Fortnite, Overwatch samt Call of Duty rakt igenom.

Lenovo Legion Duel
Batteritiden är bra också. Riktigt bra. Och laddningen sker blixtsnabbt.

Inuti luren sitter det en Snapdragon 865 och 16GB med arbetsminne, det medföljer en 90W-snabbladdare och huserar en 64MP-kamera som är medioker, som bäst. Men resten av telefonen är allt annat än medelmåttig då den både mäktar med precis allting i spelväg som vi har lyckats dundra igång på den, och presterar en grafisk klarhet i och med den överlägsna skärmen, samt en inlevelserik ljudbild, som få andra mobiltelefoner ens kan drömma om att konkurrera med. Det finns små touch-områden på telefonens ovansida också som fungerar som virtuella axelknappar, något som är en mycket välkommen funktion för den som lirar mycket actionspel på sin Legion Duel, till exempel.

Detta är en annons:
Lenovo Legion Duel
Det estetiska är aningen svårt att gilla, men för den tilltänkta målgruppen fungerar det garanterat kanon.

När det gäller det negativa har jag inte särskilt mycket att anmärka på, alls. Android 10 har sett till så att telefonen stängt ned sig själv utan förvarning ett par gånger, precis som Android brukar fungeram, och det finns ett par andra mjukvarumässiga knepigheter som jag såklart hoppas ska patchas bort inom kort, men rent hårdvarumässigt har Lenovo tagit i från tårna, gjort en himla massa saker helt rätt och i slutändan byggt en speltelefon som kör ifrån konkurrensen.

08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Snabb som skabb, löjligt bra skärm, fantastiskt ljud, klockrena virtuella triggerknappar
-
Mjukvarustrul med Android 10, kameran är inget vidare
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

4
Lenovo Legion Duel

Lenovo Legion Duel

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Razer Phone och Asus Rog Phone var bara början... Här kommer Lenovo med en mobil som mäktar med Call of Duty: Mobile i 144Hz...



Loading next content