Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Logitech G Pro X Superlight

Vi kollar in Logitechs trådlösa värstingmus G Pro X Superlight för att se om den presterar när det kommer till annat än låg vikt...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Med tanke på att ordet Logitech G Pro X Superlight innehåller just Superlight i namnet - känns det på sin plats att inleda en recension av denna mus med att helt sonika tala om att den väger 63 gram. Det är naturligtvis direkt löjligt lite, och det känns som ett tomt plastskal, mer eller mindre. Och det är ju såklart kanon, men självklart måste den prestera väl för att kunna aspirera på fina betyg.

HQ

Två saker som slår mig med denna mus, utöver just vikten, är det faktum att den till skillnad från många andra lättviktsmöss inte har håligheter samt är batteridriven. Det är ju annars något utvecklarna gärna tar till för att få ner vikten ytterligare. Personligen är jag dock inte alls förtjust i detta och tycker ergonomin blir lidande, liksom det faktum att smuts tar sig in i enheten. Och det faktum att den är batteridriven ökar ju dels både vikt och lagg (även om det såklart går att ansluta med kabel).

Logitech G Pro X Superlight

Det här kan tyckas kontraproduktivt, men efter att ha spelat och använt Logitech G Pro X Superlight, har jag helt tänkt om. Det känns lite som att Logitech hittat en egen nisch här. Just för att lättviktsmöss saknar batterier och nästan uteslutande är sladdförsedda, har man tagit fram ett ganska unikt alternativ. Och det gillar jag.

Just denna kombination är istället musens främsta fördelar, för i all väsentligt är detta en ganska typiskt högkvalitativ mus från Logitech med en mycket välkänd ergonomi. Lite tråkigt möjligen, men absolut inte dåligt ur ett användarperspektiv. Tvärtom är det här en kalasmus som kan jämföra sig med det mesta, utan att nödvändigtvis vara bättre.

Detta är en annons:

Du får 65-70 timmar på en laddning av musen, vilket måste betraktas som väldigt bra. Sladden har en fiffig anordning för att docka ordentligt, så det känns aldrig sladdrigt på det sätt det ibland gör med möss som har en USB-kabel ansluten. Däremot är kabeln lite plastig och inte så följsam som de tygkablar som blivit allt vanligare på mer exklusiva möss. Med tanke på att du får betala runt 1600 för denna, tycker jag det är något Logitech borde ha tänkt på.

Logitech G Pro X Superlight

Inställningar och liknande gör som i Logitech G Hub, precis som med andra produkter från företaget. Även om appen skulle behöva moderniseras så man slipper profilsystemet, så gör den sitt jobb. RGB-belysning saknas dock (för att få ner vikten, antar jag), men i övrigt kan du justera allt möjligt och lägga till genvägar.

Prislappen på runt 1600 kronor är i styvaste laget, tycker jag, men i övrigt är det här en kalasmus för dig som velat ha ett trådlöst lättviktsalternativ med förstklassiga egenskaper. Och eftersom det tyvärr inte finns jättemycket att välja på för dig som prioriterar just detta, tycker jag ändå att du ska unna dig själv en Logitech G Pro X Superlight om det är något du letat efter.

Detta är en annons:
08 Gamereactor Sverige
8 / 10
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

0
Logitech G Pro X Superlight

Logitech G Pro X Superlight

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Vi kollar in Logitechs trådlösa värstingmus G Pro X Superlight för att se om den presterar när det kommer till annat än låg vikt...



Loading next content