Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Thrustmaster TCA Quadrant Airbus Edition

Vår testpilot Mackan har provat vingarna med Thrustmasters hett efterlängtade gasreglagekvadrant och delar nu ut sitt högtflygande omdöme kring vad som är den nästan totala Airbus-upplevelsen.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

När det kommer till flygsimulatorhårdvara så är de franska Thrustmaster definitivt lite av ett hushållsnamn och har de senaste trettio åren producerat och släppt en lång rad kvalitativa produkter ämnade för att ge oss spelare luft under vingarna. Lagom till lanseringen av vad vi på Gamereactor stolt utnämnde till årets spel så pumpade Thrustmaster ut den utmärkta instegs flygstickan TCA Sidestick Airbus Edition. En härligt intuitiv joystick som för sin ringa prislapp levererade en riktigt fin känsla och var ett måste för att till fullo njuta av Microsoft Flight Simulator. Men stickan var bara ena halvan av kakan som nu äntligen blivit kompletterad med TCA Quadrant Airbus Edition och erbjuder långt större kontrollmöjligheter samt en genuinare, verkligare och framförallt roligare flygupplevelse.

HQ
Thrustmaster TCA Quadrant Airbus Edition
Välpackad och säker i sin originalkartong

Precis som på flygstickan så är gasreglagekvadranten bestyckad med gott om reglage att leka med och nyttjar Thrustmasters Hall Effect AccuRate Technology (H.E.A.R.T) som ger mycket fin precision både i reversering och motordriv. Detta är möjligt tack vare ett gäng magnetiska sensorer som gömmer sig på insidan vilket i teorin också ger gasreglagekvadranten en nästan obegränsad livslängd i och med där finns mindre rörliga delar och mekaniska kontaktytor som riskerar slitas med tiden. Ja den plastiga känslan är närvarande även här i gasreglaget och där är en distinkt avsaknad i tyngd, men sett till priset som är en tredjedel av de långt tyngre metallkonstruktionerna i Warthog-serien så kan man knappast klandra Thrustmaster. Installationen är lika härligt enkel som med joysticken och både upptäckts och funktionstilldelades korrekt i Microsoft Flight Simulator. En dröm i användarvänlighet, och skulle man vilja ändra om i funktionslayouten så är det inga som helst problem heller.

Thrustmaster TCA Quadrant Airbus Edition
Gott om reglage och knappar att pilla med

Utöver själva gasreglagen finner vi på nedandelen av kontrollen switchknappar för upp till två motorer samt ett rattreglage där man kan ställa in olika lägen för dom. Värt att notera är att där medföljer fyra numrerade klistermärken att fästa på switchknapparna trots där enbart finns fysiskt utrymme att använda två av dom. Detta är självfallet ett smart litet trick från Thrustmaster som subtilt hintar åt att "ja du kan köpa två gasreglagekvadranter" för individuell kontroll av upp till fyra motorer. Vilket behövs ifall du på ett korrekt vis vill ratta en A340 eller A380 exempelvis, men självfallet går det också bra att knyta två motorer till varje switchknapp. Även om det bli ett kryddmått mindre realistiskt. Så allt handlar i slutändan bara om hur tokig och kompromisslöst hängiven du vill vara i ditt flygande, samt hur villig du är att öppna upp plånboken.

Detta är en annons:
Thrustmaster TCA Quadrant Airbus Edition
Fullt ös, plattan i mattan!

Thrustmaster TCA Quadrant Airbus Edition har varit strålande trevlig att använda under mina nu ansenligt många timmar med flygkaptensmössan på. TCA Airbus-seriens modulbaserade natur möjliggör enkelt utbyggnad som steg för steg kommer berika dina flygupplevelser och framtiden lovar gott med bland annat det kommande Quadrant Add-On paketet som fyller ut med fler spakar och knappar ämnade till bland annat broms och flaps-kontroll. Och ifall du redan investerat i Thrustmasters TCA Sidestick i Airbus-serien så är gasreglagekvadranten ett självklart nästa steg. Ja den lider lite i sin byggkvalité men när du väl är igång och flyger så försvinner sådana tankar snabbt och trots den lätta basen ligger den stabilt på bordet. Personligen hade jag inga problem kring att den flyttade runt sig under användning, trots flertal intensiva landningar i rejält stormigt väder. En solklar investering för alla oss som vräker runt högt upp i skyarna och gör om möjligt Microsoft Flight Simulator ännu mer njutbart.

Thrustmaster TCA Quadrant Airbus Edition
De två kompisarna bredvid varandra
Detta är en annons:
07 Gamereactor Sverige
7 / 10
+
Härlig känsla i reglagen och otroligt prisvärd med fina expansionsmöjligheter
-
Plastig och viktlös konstruktion
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

0
Thrustmaster TCA Quadrant Airbus Edition

Thrustmaster TCA Quadrant Airbus Edition

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Marcus Persson

Vår testpilot Mackan har provat vingarna med Thrustmasters hett efterlängtade gasreglagekvadrant och delar nu ut sitt högtflygande omdöme kring vad som är den nästan totala Airbus-upplevelsen.



Loading next content