Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Cat S62 Pro

Hegevall har kastat omkring Cat Phones senaste nalle...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Jag minns att jag tänkte ungefär såhär när S61:an anlände till redaktionen för ganska precis två år sedan; "Vad i hela friden ska vi med en stötsäker arbetstelefon till?". Det tog dock bara ett par dagar av användning innan jag kunde se fördelarna med den väldigt välbyggda Caterpillar-nallen och dess imponerande värmekamera, när jag sedan lånade ut den till en av mina bästa vänner som tog med den på hjort-jakt och kom hem så pass imponerad att han nästan bara stammade, förstod jag på riktigt hur vettig en telefon av den här typen kan vara för den som är ute i skog och mark mer än vad jag är.

HQ

Låt mig börja med det jag anser vara negativt med S62 Pro, även fast vi vanligtvis gör tvärtom här på Gamereactor och inleder med det positiva. Cat har nämligen plockat bort både lasersensorn och luftmätaren från S61 Pro och det tycker jag är synd och skam. Särskilt mätverktyget som nyttjade en ordentligt användbar laser för att rikta in saker jag skruvar upp på mina väggar, saknas här - och även om jag förstår resonemanget känns det tråkigt. Cat ville fokusera enbart på den förbättrade värmekameran och på att försöka klämma ned priset, vilket de lyckats väl med. S61 Pro kostade 10 000 kronor när det släpptes medan S62 Pro går att hitta för 6899 kronor. Lite av ett fynd, skulle jag vilja säga.

Cat S62 Pro
Stilig är den, den här gången.

Värmekameran från Flir är bättre än någonsin i denna modell och jag kan på stående fot komma på flera tillfällen då jag skulle ha användning för den. Bland annat skulle jag ibland vilja snabbt kunna kolla om Henric Pettersson lever, och då genom att kolla kroppstemp, på ett säkert avstånd. Processorn i denna lur är inte toppsnabb eller hypermodern (Snapdragon 660) men den är klart duglig och innebär att S62 Pro fungerar finfint. Med tanke på hur ofattbart stryktålig den är, har jag inga klagomål på att det inte handlar om en prestandabest. Det finns 6GB arbetsminne i S62 Pro och 128 GB internt lagringsutrymme. Skärmen baseras på en IPS-panel i 1080p-uppösning med 18:9-ratio och den känns ljusstark, skarp, färgneutralt imponerande utan att för den skull kunna konkurrera med exempelvis Samsung Note 20 Ultra.

När det gäller skärmens stryktålighet kan S62 Pro naturligtvis motstå massor. Vi pratar massor, här. Gorilla Glass 6 täcker display-ytan och det är ett tjockt lager vi pratar om här. Under förra veckan kastade vi runt denna mobil hejvilt här på redaktionen och utsatte den för alla möjliga tester när det kommer till hållbarhet, och än så länge har vi inte sett till en endaste liten repa. Kameran ligger på blyga 12 megapixlar och är tillverkad av Sony och även om bilderna inte direkt chockerar med sin kvalitet, är det fullt dugliga foton som tas här, och med tanke på hur fräck själva Flir-värmefunktionen är tänker jag inte gnälla på slutresultatet, alls.

Detta är en annons:
Cat S62 Pro
Ultrarobust, är nyckelordet här.

Cat S62 Pro är såklart en perfekt mobil för dig som jobbar som hantverkare, byggare, maskinist eller inom industrin. Eller för dig som bara inte kan hålla dig från att sabba alla dina "finare" telefoner från Apple, Oneplus, LG, Sony eller Samsung. Cat S62 Pro är dessutom den perfekta telefonen för dig som jagar mycket, då värmekameran utan tvekan kommer att kunna hjälpa dig att lokalisera djur i skogen. Oavsett om du avser leta fram en brunbjörn eller en liten, liten sork.

08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Gedigen och hållbar design, superskön att hålla i, god batteritid, väldigt tålig, superb värmekamera
-
Tung, lasermätaren saknas i denna modell
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

2
Cat S62 Pro

Cat S62 Pro

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Hegevall har kastat omkring Cat Phones senaste nalle...



Loading next content