Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

HP Omen 27i

HP:s senaste gamingmonitor är en IPS-skärm som går att köra i 165Hz med en enda millisekunds input lag... Och ja, Hegevall har betygsatt den

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Det är enkelt att dra slutsatsen att detta segment inom gaminghårdvaru-världen är överfyllt av kvalitativa, snudd-på identiska produkter, när det enda "nya" eller "unika" som man kan hitta på en helt ny monitor från HP, är en LED-slinga med ljus som gör det enklare att hitta bildingångarna på baksidan. Då! Vet man... Att det skiljer så lite, så lite, mellan de olika toppmonitorerna för den seriösa turneringsspelaren. Och det är ju exakt så det är. För den som avser att spela Counter-Strike, Call of Duty, Battlefield eller Fortnite/Apex Legends seriöst och därmed behöver en skärm som på bästa tänkbara sätt och vis gör spelupplevelsen så rapp, tydlig och klar rent bildmässigt, som det bara går, finns det drösvis med klockrena, prisvärda alternativ idag.

HQ

HP Omen 27i är en smula dyr, som allt inom HP:s Omen-serie. Å andra sidan, också precis som allt annat i denna fantastiska serie med gamingprodukter, handlar det om en produkt som andas kvalitet och framförallt dräller av finurliga designlösningar. HP Omen 27i är precis som namnet antyder en 27 tum stor skärm baserad på en IPS-panel från LG som går att köra i 165Hz via G-sync och som skryter med endast en ynka millisekund i input lag. Väldigt rapp, med andra ord. Äckligt rapp, inte minst för att vara en IPS-skärm.

HP Omen 27i
Anspråkslös, skulle man kunna kalla designen... Och det är ett härligt avbräck efter alla Razer/Predator-produkter som sett ut som blandningar mellan stealth-bombare och Transformers.

Designmässigt följer den 2020 års Omen-estetik med stilistiskt grundutseende, rena, enkla linjer och minimalistiska stativ/ben. HP Omen 27i är snygg utan att stå ut, den är stilren utan att bli överdesignad och hade det inte varit för att plasten som använts känns en smula billig, hade den med enkelhet kunnat strosa runt i premiumsegmentet utan att skämmas för sig. När det kommer till funktionalitet är den bra, också. Visst, menyerna och åtkomsten till dessa är lika avig och märklig som på 99,99% av alla dessa monitorer men det har jag såklart vant mig vid efter alla möjliga tester vi genomfört under de senaste fem åren. Det finns en liten lampa som lyser upp platsen där ingångarna sitter och även fast det låter som en ganska extrem bagatell är det för mig en väldigt välkommen nyhet. Att koppla in skärmen via HDMI eller Displayport går hur smidigt som helst, äntligen, eftersom portarna är ordentligt upplysta för första gången någonsin.

Panelen är bakgrundsbelyst (såklart och körs i maxupplösningen 2560 x 1440. Bilden är väldigt fin, sånär som på vissa mindre bekymmer i lågdagrar där jag tycker mig kunna se en viss mängd artefakter, särskilt i skuggorna när jag drar igång de mörkare uppdragen i fjolårets Call of Duty: Modern Warfare. Samtidigt är svärtan superb, kontrasten likaså liksom skärpan och färgneutraliteten ur kartong. 27i känns dessutom precis så ultra-rapp som den är på pappret och för den initierade spelaren är detta såklart en superb skärm att spela de mer krävande esport-titlarna på.

Detta är en annons:
HP Omen 27i
Upplysta ingångar är suveränt. Alla andra skärmtillverkare: Härna detta!

HP Omen 27i är verkligen ingen revolution. Inget nytt under solen, inget unikt. Faktum är att jag kan räkna upp fem konkurrenter som gör exakt samma sak, på samma sätt, som denna skärm. Men! Den är väldigt bra på det den avser att göra, istället. I konkurrens med bland annat Samsung CHG70 samt Benq Zowie XL2540 väljer jag denna monitor alla dagar i veckan. Och det borde du också göra.

08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Minimalistiskt läcker design, upplysta bildingångar, fenomenalt fin bild, ultrasnabb panel
-
Aningen dyr, vissa artefakter i lågdagrar
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

2
HP Omen 27i

HP Omen 27i

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

HP:s senaste gamingmonitor är en IPS-skärm som går att köra i 165Hz med en enda millisekunds input lag... Och ja, Hegevall har betygsatt den



Loading next content