Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Thrustmaster T3PA-Pro

Thrustmasters plåtpedaler har synats under lupp av redaktionens egen Project Cars 2-dåre Kimpa Orresmisk...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Jag vet, jag vet - egentligen borde det vara Petter "Kolfiber" Hegevall som recenserar simulatordelar, rattar och putswax, jag vet. Men, den här gången föll lotten på mig att hårdtesta Thrustmasters T3PA-pedaler och jösses, har snackar vi om en produkt som tar simulatoracing ett steg över det jag normalt är van vid. Jag har spelat direkt obscena mängder Dirt Rally och Project Cars 2 de senaste veckorna och från att inte ha reflekterat särskilt mycket alls över plast kontra mettallkonstruktion på mina pedaler tidigare tror jag inte att jag någonsin kan gå tillbaka till det förstnämnda nu.

HQ

T3PA-Pro är i princip samma pedaler som ingår med T500 RS-ratten, med ett par små skillnader som ny färgsättning och hur bromsen kan modifieras. T3PA-Pro kan användas på två sätt, antingen i det som kallas för F1-läge, där pedalerna rätt och slätt ligger ned på golvet eller i ett inverterat GT-läge beroende på vad du känner dig mest bekväm med. Jag föredrar GT-läget då jag tycker vinkeln på mina hobbitfötter är mer bekväm under längre lopp, men det går snabbt och enkelt att skifta mellan lägena för den som vill det.

Thrustmaster T3PA-Pro
Thrustmaster T3PA-Pro

Oavsett i vilket läge du väljer att ha dina pedaler finns det gott om möjligheter att skräddarsy de små detaljerna som gör att de allra flesta kan åstadkomma sitt egna perfekta läge. Pedalerna kan flyttas för att justera avstånd mellan varandra, exempelvis finns det de som gillar minimalt avstånd mellan gas- och bromspedal medan andra gärna skapar mer utrymme och oavsett var du står i sådana frågor kan du bestämma över det helt själv. Det finns ett gäng olika lägen gällande höjd, vinkel och avstånd att experimentera med och alla verktyg som behövs följer behändigt nog med i lådan.

Detta är en annons:

En sak som skiljer T3PA-Pro mot de pedalerna som medföljer T500-ratten är den gummibaserade bromsmodifikationen. Det här är det som fick mig att konstatera att jag aldrig kan köra simulatorracing utan de här pedalerna igen, någonsin. Motståndet som går att ställa i bromsen gör att den känns fullkomligt fenomenal och är helt klart överlägset den typ av lösning som fanns med T500 (och som finns kvar i T3PA-Pro). Jag hade dock önskat fler valmöjligheter för att ställa in motståndet i gas- och kopplingspedal, framförallt den sistnämnda då den känns något för fladdrig för mig just nu.

Allt som allt är det här ett stycke fantastiska pedaler som jag idag inte vill leva en dag utan. Byggkvaliten är makalös, möjligheten att skräddarsy individuella delar enastående, och det faktum att de passar till flertalet Thrustmaster-rattar gör de otroligt köpvärda. Jag hade gärna sett möjligheten att ställa motståndet i alla pedaler och inte bara i bromsen, men utöver det finns det ingen som helst anledning att inte äga Thrustmaster T3PA-Pro.

09 Gamereactor Sverige
9 / 10
+
Grym byggkvalitet, underbar broms, många möjligheter att skräddarsy, enkla att installera, passar till flera rattar
-
Inga möjligheter att ställa motstånd i koppling- och broms
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

0
Thrustmaster T3PA-Pro

Thrustmaster T3PA-Pro

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Kim Orremark

Thrustmasters plåtpedaler har synats under lupp av redaktionens egen Project Cars 2-dåre Kimpa Orresmisk...



Loading next content