Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Razer Wolverine Tournament Edition

Razer fortsätter skämma bort spelarna med gediget byggda handkontroller gjorda för att optimera ditt spelande...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

När det kommer till konsoler och handkontroller, brukar jag med få undantag välja originalet. Oftast är de helt enkelt bäst och mest lämpade för spelande, och antalet nitar jag gått på genom åren när jag köpt eller recenserat tredjepartslösningar är på tok för många. Ibland kommer dock bättre versioner av en originalhandkontroll, som när Sony släppte Dual Analog Controller till Playstation, när Nintendo kom med Wii motion Plus och när Microsoft lanserade Xbox One Elite Controller till Xbox One.

HQ

Även då handlade det dock om originaltillverkarna av en konsol som uppgraderat de egna grejerna, snarare än något externt. Bland mycket, mycket få undantag, är det Razer som byggt handkontroller jag faktiskt använt utöver originalhandkontrollerna och därför var det med spänd förväntan jag packade upp Razer Wolverine Tournament Edition till Xbox One. Med en prislapp på runt 1300 kronor ska man såklart kunna ställa krav.

Razer Wolverine Tournament EditionRazer Wolverine Tournament Edition
Ett gediget bygge som ligger klockrent i handen.

Det märks direkt att det är gediget bygge och när jag vrider och bänder på handkontrollen känns den nästan helgjuten på ett sätt Microsofts egna handkontroller inte gör. Ergonomin påminner initialt om den ordinarie Xbox One-handkontrollen, men med små, små förändringar som får den att ligga ännu bättre i näven. Ytskiktet på baksidan har ett inbyggt motstånd som gör att handkontrollen ligger som en smäck i näven och materialvalen har en lyxig känsla.

Att tilta analogspaken skvallrar direkt om vilket bra bygge detta är och motståndet är precis lagom för att jag ska kunna justera de mikrometrar som krävs för att sätta ett perfekt headshot på långt håll. Även knapparna förtjänar att nämnas eftersom de har en betydligt kortare tid innan knapptryck registreras, och mer känns som musknappar snarare än vad vi är vana vid från konsoler. Det kan kännas lite ovant initialt, men bidrar såklart till att förbättra dina reaktionstider.

Detta är en annons:
Razer Wolverine Tournament EditionRazer Wolverine Tournament Edition
Prislappen är hög, men du får lyckligtvis vad du betalar för.

Som sig bör går en hel del att ställa in för att utforma Razer Wolverine Tournament Edition så som man själv vill ha handkontrollen. På baksidan gömmer sig fiffigt designade paddlar (M3 och M4) och bredvid L/R-triggrarna hittar vi ytterligare två (M1 och M2). Till detta finns även möjlighet att låsa triggrarna för att få dem att registrera knapptryck snabbare, vilket är guld värt i actionspel där du skjuter med dem.

Razer Wolverine Tournament Edition är hyfsat lätt trots konstruktionen (jämfört med Xbox One Elite Controller, men något tyngre än originalhandkontrollen), något som beror på att denna - likt alla tredjepartshandkontroller - saknar batterier då Microsoft och Sony ogärna tillåter trådlösa tredjepartslösningar till sina konsoler ens för licensierade tillbehör. Det är alltså kabel som gäller, vilket jag egentligen inte ser som någon nackdel då Razer Wolverine Tournament Edition inte är byggt för slöspelande utan för den som verkligen vill ha ett åtminstone teoretiskt övertag på sina motståndare. Med kabel försvinner någon millisekunds lagg och det kan vara just det som gör att du hinner sänka din motståndare i Halo 5: Guardians och själv undkomma med livhanken i behåll.

Razer Wolverine Tournament EditionRazer Wolverine Tournament Edition
I genren förstapersonsaction finns det i dagsläget inte många handkontroller som kan mäta sig med denna.
Detta är en annons:

Razer Synapse heter den app du använder för att ställa in allting på Razer Wolverine Tournament Edition, från hur belysningen på handkontrollen ska se ut (kanske lysa i samma färg som knappen du trycker på eller pulsera med vibrationer?) till vad de fyra M-knapparna ska ha för funktion. Till PC får du ännu friare händer att skräddarsy allt, och sammantaget tycker jag Razer gjort ett gott jobb med att göra handkontrollen så lättanvänd som möjligt.

I slutändan råder det ingen tvekan om att detta är en absolut förstklassig handkontroll, som tyvärr också kostar som en förstklassig handkontroll. Du får en Xbox One Elite Controller för ungefär samma peng, och den är onekligen ett mer mångsidigt alternativ med utbytbara spakar, styrkors och liknande. Är det framför allt förstapersonsaction som lockar kan jag dock varmt rekommendera Razer Wolverine Tournament Edition, och för tillfället finns det inget bättre alternativ.

08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Otrolig byggkvalitet, ligger bra i näven, suveräna knappar, goda inställningsmöjligheter, pedagogisk Razer-app, lång slagg
-
Ej trådlös, väldigt dyr
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter



Loading next content