Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

JBL Flip 4

JBL har släppt en uppföljare till det lilla gummiklädda kraftpaketet Flip 3 och Petter har levt med den under sin semester...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

När vi under förra året delade ut betyg till storebrorsan JBL Charge 3 var jag i texten imponerad över hur komplett den trådlösa högtalaren kändes. Trådlös, vattentät, stöttålig och med ett riktigt vettigt ljud var det ingen konst att dela ut ett högt betyg till den turkosa lilla gummigrunkan. När lillebror Flip 4 nu är här (som ersätter Flip 3) hamnar jag i lite samma situation.

HQ

Rent ljudmässigt finns det flera Bluetooth-högtalare som klår Flip 4. För ärligt talat finns det en del mindre bekymmer i framförallt mellanregistret som gör att viss musik låter dämpat dov. Det hindrar mig dock inte från att älska denna lilla grunka eftersom den känns mer komplett och genomarbetad, totalt sett, än exempelvis Riva Turbo X eller Bose Soundlink Mini.

JBL Flip 4
Turkos, svart, blå, röd och grå. Vilken färg väljer du?

Flip 4 påminner rent formmässigt mycket om Charge 3, såklart. Samma tubformade chassi som klätts i samma matta, sidenaktiga gummi med samma typ av knappar, även om de sitter mer på baksidan än på ovansidan - på just den här högtalaren. Flip 4 kostar 1399 kronor (extremt överkomligt för det man får, här - såklart) och levereras i fem olika färger. Den kompakta lilla högtalaren drivs med ett uppladdningsbart batteri på 3000 mAh som ger 12 timmars speltid och den fungerar också som högtalartelefon med brus- och ekoreducering samt med en enda knapptryckning kan man aktivera och prata med Siri- eller Google Now.

Funktionsmässigt komplett, smidig, allsidig, enkel att använda och sköta om samt snygg, tålig och prisvärd. Men ljudet då? Ja, Flip 4 kommer knappast att väcka dina grannar och den är chanslös i en duell mot Charge 3 som har snudd-på dubbelt så stora högtalare. Men Flip 4 låter bra, oavsett. Den har ett rent ljud med tydlig diskant och förhållandevis kontrollerad bas. Det finns en del dynamik och det svänger, mycket tack vare den trevliga karaktären som JBL tunat fram.

Detta är en annons:
JBL Flip 4
Högtalaren vi testat här på redaktionen ser ut såhär. Ljusgrå. Snygg!

Om du letar en supersmidig och framförallt prisvärd högtalare som du inte behöver behandla med silkesvantarna utan bara kan hiva ned i picknickväskan eller bak i bilen, på väg till stranden eller till ett stenrös (Mäki sover ofta på ett rös) är detta ett klockrent val.

08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Läcker design, trevligt ljud, god funktionalitet, smart utformning, bra batteritid
-
Dämpat mellanregister
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

2
JBL Flip 4

JBL Flip 4

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

JBL har släppt en uppföljare till det lilla gummiklädda kraftpaketet Flip 3 och Petter har levt med den under sin semester...



Loading next content