Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Qpad DX-20 Pro Gaming Optical Mouse

Vad har svenska Qpad haft för sig de senaste sju åren på musfronten? Svaret får vi i nya gaming-musen Qpad DX-20

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Qpad DX-20 kommer fint förpackad och första intrycket när jag packar upp musen är att det är en kvalitetsmus. Väl inpluggad i US-porten lyser den upp på alla möjliga håll och kanter. DX-20 har nämligen RGB-belysning vid scroll-hjulet, på loggan i nedkanten av musen och längst med botten. Musen skiljer sig markant från tidigare möss av Qpad och är mindre, stilren och har en mer klassisk design.

HQ
Qpad DX-20

Mjukvaran som följer med är enkel att följa och det finns en hop med inställningar. Dock är det ett inte så vackert gränssnitt och känns inte alls lika proffsig som hårdvaran. Musens sju knappar går att ställa in här, samt DPI, musens olika lysdioder, samt lite annat smått och gott. Inställningarna sparas även i musen så för den resande är det bara att plugga in och ladda ned mjukvaran.

Musen känns skön i handen och efter cirka en veckas spelande har jag även vant mig med den. Knapparna känns direkta och musen är följsam. Det jag inte gillar är scrollhjulet som för min del gärna hade fått varit lite mer motstånd i. Det är förstås individuellt, också beroende vad man främst spelar för spel, vad man föredrar. Jag hade också en ovana att råka klicka på en av sidoknapparna med nedre delen av tummen. Då jag använder den för att hoppa i FPS-spel så ledde det till en del frustration, men den ovanan försvann efter någon dag, då jag omedvetet placerat tummen lite annorlunda.

På tal om tummar så anges DX-20 vara en höger- och vänstermus, utan att för den delen ha löstagbara knappar på sidorna. Visst, den är designad i en så kallad "ambidextrous design", vilket innebär att den är formad för både höger- och vänsterhänta, men jag har svårt att se att vänsterhänta har lika lätt att använda musen. Använder man dock inte sidoknapparna så antar jag att den fungerar minst lika bra.

Detta är en annons:
Qpad DX-20

Qpad anger att DX-20 ska gå att använda på alla sorters olika ytor och då jag testad musmatta, skrivbord, anteckningsblock och överdelen på hund, så kan jag intyga att detta stämmer bra. Varför man skulle använda mus utan musmatta framgår dock inte.

Slutsatsen är att Qpad har lyckats väldigt bra med nya DX-20. Musen osar kvalitet och för cirkapriset på 690 riksdaler är den absolut med och tävlar i det segmentet. Till en annan mus dyker upp mellan mina labbar är det denna jag kommer att skjuta er med.

08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Gott om inställningar, ligger fint i handen, lvalitetsprodukt, bra "glid" och härlig taktil känsla
-
Något ful gränssnitt i mjukvaran, enbart sidoknappar på vänster sida, för lite motstånd i scrollhjulet
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter



Loading next content