Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Asus G750JZ

Vi har hårdtestat Asus värsting-laptop G750 och är mäkta nöjda med vad den presterar. Kolla in vår recension...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Asus har gjort sig ett namn genom att vara en av väldigt få PC-tillverkare som faktiskt bygger snygga och stabila grejer. Hur man ser på Asus G750 är dock mycket en smaksak, den välbestyckade spel-laptopen måste helt enkelt ha en viss storlek och kylning för att fungera som det är tänkt och därmed ser den inte riktigt lika elegant ut som mycket annat av det som Asus bygger och känns aningen plastigare. Storleken medger däremot fler anlutningsmöjligheter och fler hårddiskar, något Asus nyttjat.

HQ

Det vi hittar under chassit är en Intel Core I7-processor samt Nvidias Geforce GTX 880 M. Det är såklart dock inte unikt och det finns flera alternativ att välja bland i detta högpresterande segment, och det är därför viktigt att kolla in vad vi får för pengarna jämfört med exempelvis Alienware 17. Den har två SSD-hårddiskar på 256 gigabyte vardera samt en terabyte stor hårddisk (7200 RPM) Sägas ska - om det inte redan var uppenbart - att detta är en bastant pjäs som mäter 41 x 31,8 centimeter och väger närmare fem kilo. Det är såklart oändligt mycket lättare att transportera en sådan här laptop än en stationär dator när det vankas LAN, men ser du framför dig hur du spelar på flygplan eller långa tågresor så bör du nog tänka om.

Asus G750JH
G750 är en tung och stor pryl, räkna inte med att kunna använda den i trånga utrymmen.

Den 17,3 tum stora skärmen har en upplösning på 1920 x 1080, vilket såklart är mer än godkänt. Skärmen är dessutom både knivskarp och ilsnabb och för vår del har vi även uppskattat hur bra betraktningsvinklar den har. Antireflexbehandling fungerar också väl och gör den en fröjd att arbeta med i knepiga belysningar. Högtalarna på laptops brukar sällan göra någon glada utan det är nästan underfötstått att man ska spela med bra lurar. G750 överraskar dock med bra tryck i ljudet tack vare en inbyggd mini-subwoofer och medföljande mjukvaran ROG AudioWizard är tillräckligt omfattande för att det ska fylla ett syfte.

På enheten finns en Blu-ray-spelare och uttag för SD-kort, mikrofon, hörlurar, ethernet-kabel samt ytterst respektabla fyra stycken USB 3.0-portar (två per kortsida). Dessutom går det att ansluta både VGA och HDMI samt faktiskt även Thunderbolt. Fullgoda anslutningsmöjligheter alltså, och även det inbyggda lagringsutrymmet (se ovan) imponerar.

Detta är en annons:
Asus G750JH
Att få ett spel som Crysis 3 att flyta finfint är inga somhelst problem.

En sak vi kommit att uppskatta mycket med Asus G750 är dess bakåtriktade kylning. Att ha detta åt sidorna som på många andra datorer gör att kablage halvt smälter och USB-minnen kan enkelt förstöras. Ljudnivån är dessutom helt okej även när datorn pressas som mest, vilket styrker Asus uppgifter om att de uppdaterat kylsystemet. Touchpaden är dock inte riktigt så exakt som vi skulle önska och även onödigt gammaldags med separata höger/vänster-knappar, men de som köper en sådan här avancerad laptop gör det garanterat inte för att spela med annat än en avancerad datormus, och därför är det ganska sekundärt.

Att man kan ställa in belysningen individuellt är något vi kommit att betrakta som standard på dyrare laptops, och därför är det lite överraskande att G750 inte har detta på tangentbordet. De lyser bara vitt och det går alltså inte att markera ut exempelvis WASD i andra färger. Det spelar för mig ingen större roll, men kan vara bra att veta om innan inköp. Annars är det så pass stort att det ska vara lätt att använda och knapparna har standardplacering, vilket vi tackar för. Däremot hade några macro-tangenter varit önskvärt.

Sammantaget är det inte svårt att rekommendera Asus G750 till de som är sugna på en bra spel-laptop, det som talar emot den är en aningen hög prislapp med tanke på att det ändå saknas några småsaker. Överlag är vi ändå imponerade och tycker att Asus lyckats väldigt väl med G750 som på flera sätt känns som ett likvärdigt eller rent av bättre alternativ till exempelvis Alienware.

Detta är en annons:
08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Goda anslutningsmöjligheter, suverän prestanda, relevant programvara, makalös skärm, effektiva fläktar
-
Tveksam touchpad, saknar belysningsinställningar, inga macro-tangenter
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

0
Asus G750JZ

Asus G750JZ

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Vi har hårdtestat Asus värsting-laptop G750 och är mäkta nöjda med vad den presterar. Kolla in vår recension...



Loading next content