Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Supra Nitro-X Hybrid

Dags för Sound by Sweden att dunka ut den uppgraderade versionen av deras Bose-dödare Nitro-X, och herr Hegevall är imponerad (och patriotisk)...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Jag gör allt jag kan (och lite till) för att inte låta min patriotism påverka mig här, eller när jag recenserar valfri produkt från Supra: Sound by Sweden men ja, det går kanske inte superbra. Ska jag villigt erkänna. För det finns något vackert i att svenska ljudnissar som bland annat stått bakom högtalarvärldens kanske mest pålitligt kapabla och kvalitativa kablar, nu bygger lurar som utan större problem utmanar segmentets mest namnstarka giganter. In ear-snäckorna Nero TX anser jag fortfarande vara något av det absolut bästa du kan köpa under 1000 kronor och over ear-modellen Nitro-X har suttit säkert på mitt gubbkranium i över ett års tid nu, utan problem och med en ljudbild som är så himla enkel att gilla.

Supra Nitro-X Hybrid
Precis som alla lurar inom detta segment levereras de i en smidig bärpung.

Så! Vad är nytt i Hybrid-modellen? Små försiktiga uppgraderingar har gjort en ytterst trevlig hörlur ännu bättre. Nytt chip innebär bättre aktiv brusreducering och ännu bättre ljudkvalitet som är så behagligt balanserad att jag inte hade blivit förvånad om Sound by Sweden satt en prislapp på runt 3500 kronor snarare än de 1899 kronor som de kostar. Karaktären är varm men inte JBL-varm, balanserat detaljerad men inte Bang & Olufsen-petig sett till diskantåtergivning. Jag skulle nog beskriva dessa lurar som den perfekta mixen mellan Sennheiser Momentum 2 och Sony XM10004 med underbart rapp bas med ordentligt med tryck utan att någonsin bli för mycket och ett mellanregister proppat med timing och upplösning. Diskanten är perfekt EQ:ad och blir aldrig "hisschigt" oangenäm utan bara noggrann och tonalt rättvis.

Supra Nitro-X Hybrid
Bose satte en standard för 15 år sedan med sina vikbara, brusreducerande QC-lurar och arvet efter dem finns i allra högsta grad kvar idag.

Den aktiva brusreduceringen har som sagt förbättrats här och det är väl den enskilt största förändringar jämfört med föregångaren. Precis som i fallet med Sonys senaste lur i samma klass finns det nu mikrofoner båda på utsidan av kåporna samt på insidan vilket innebär att de yttre faktorerna som tunnelbanesorl eller flygplansbrus tas bort blixtsnabbt medan de intre mickarna agerar dörrvakt och filtrerar bort det allra sista som kan tänkas slinka igenom, innan ljudet alltså når öronen. Det fungerar här ypperligt och även om jag (minus flygplansresor) inte är någon större fan av ANC, är det bara att lyfta på hatten ännu en gång för det som Supra här åstadkommit.

Detta är en annons:
Supra Nitro-X Hybrid
Sound by Sweden-logotypen sitter på utsidan av kåporna.

Sen har vi det här med batteritid där Nitro-X Hybrid slår sig in i det absoluta toppskiktet när det kommer till trådlösa, brudreducerade over ear-lurar. 35 timmar per laddning är såklart strålande siffror och vi kan meddela att det är riktiga timmar och inga glädjesiffror. Vi har fått ut 34 timmar ur vår första laddning och det med varierad användning och med ANC-funktionen både påslagen samt avaktiverad. I övrigt är designen identisk med föregångaren och även om Sound by Sweden knappast kommer att vinna några Eisa-priser för den, ser Nitro-X Hybrid ganska precis ut som ett par svartmålade Bose QC35, med allt vad det innebär.

Supra Nitro-X Hybrid
Här vinnes inga designpriser direkt men fula är de ju icke.

Supra: Sound by Sweden Nitro-X Hybrid (phuh!) är en klockren lur som presterar som om den skulle kostat minst 1000 kronor mer än vad de faktiskt gör. Minnesskummet i kåporna är superbehagligt precis som det vadderade huvudbandet, ljudkvaliteten är strålande precis som batteritiden och den aktiva brusreduceringen. Hade dessa lurar varit snyggare sett till ren produktdesign hade jag tveklöst dunkat ut vårt maxbetyg. Så fantastiska är de.

Detta är en annons:
09 Gamereactor Sverige
9 / 10
+
Superb passform, otrolig ergonomi, hållbar byggkvalitet, enkla att para, bra snabbladdning, superb ljudkvalitet, lysande brusreducering
-
Anonym design
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

6
Supra Nitro-X Hybrid

Supra Nitro-X Hybrid

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Dags för Sound by Sweden att dunka ut den uppgraderade versionen av deras Bose-dödare Nitro-X, och herr Hegevall är imponerad (och patriotisk)...Loading next content