Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Marshall Emberton II

Helsvenska Zound Industries och Marshall levererar ännu en fantastisk fullträff och chefredaktör Hegevall är lyrisk...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Marshall Emberton är min favorithögtalare i prisklassen 1200-1800 kronor och har så varit sedan den dagen jag först packade upp den. Nu är uppföljaren här... Och jag har levt tillsammans med Emberton II i en dryg vecka nu, och kan inte göra annat än hylla. För återigen har svenska Zound Industries prickat in en riktigt ordentlig fullträff som för priset och i storleksklassen är olidligt svårslagen.

Marshall Emberton II
Om du gillar rock och hårdrock, är detta helt/helt rätt Bluetooth-högtalare för dig.

Vad är nytt? Låt mig börja där. I grunden är det samma högtalare men nu erbjuder den 30 timmars (!) batteritid istället för 20 i den första modellen. Emberton II har fullt stöd för Marshalls egen app vilket gör att man kan EQ:a den fritt och koppla ihop den med 50 andra Emberton II, om man så vill. Den är IP67-klaqssad vilket är tåligare än föregångarens IPX7-klassificering och detta är väl i grunden de mest radikala förbättringar som gjorts. Ljudet var redan superbt i Emberton men har förbättrats en liten smula med Emberton II och det gör denna högtalare till min nya favorit. Ljudet kommer ur två stycken tvåtums-bredbandselement samt två passiva element. Effekten levereras av dubbla klass d-förstärkare på 10 watt vardera och det är väl kanske framförallt spridningen, tydligheten i separationen, kontrollen och värmen som utmärker sig mest.

Emberton II har via superfinurlig DSP lyckats slipa Marshalls ikoniska rocksound ytterligare och den här högtalaren svänger så det svider om det. Rockmusik med distade gitarrer låter här bättre än i 99% av alla andra högtalare i samma storleks/prisklass och jag trivs verkligen med hur den får min musik att låta. Audioslave, Sabbath, Lizzy, Megadeth, Maiden... Allt låter riktigt bra ur Emberton II och jag har väl här egentligen ingenting att gnälla på. Visst, ljudet kroknar om jag försöker spela riktigt högt men det är ju såklart alldeles självklart med tanke på att elementen är två tum stora (eller "små").

Marshall Emberton II
Designen och byggkvaliteten är superb.
Detta är en annons:

Designen är snudd-på identisk med föregångaren och den ruggade gummiytan som fått samma typ av spräckliga finish som Marshalls läderklädda gitarrstärkare, är snyggare än någonsin. Emberton II finns likt föregångaren inte i grönt utan endast i svart/guld samt creme/guld och båda färgerna är supertjusiga. Jag gillar accenterna, jag gillar knapparna, enkelheten i multifunktionsknappen på toppen och batteriindikatorn. Om du söker en alldeles superb Bluetooth-högtalare som ryms i sommarväskan och som spelar långt över sin storlek, ör det definitivt Emberton II från Marshall du ska köpa.

09 Gamereactor Sverige
9 / 10
+
Fantastisk design, härliga materialval, exemplariskt lättskött, brutal batteritid, superbt ljud, tål vatten och smuts
-
Dyr
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

3
Marshall Emberton II

Marshall Emberton II

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Helsvenska Zound Industries och Marshall levererar ännu en fantastisk fullträff och chefredaktör Hegevall är lyrisk...Loading next content