Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Beyerdynamic Amiron Wireless Copper

Blåtandslurar med ljud av studiokvalitet? Jodå det är möjligt och Mackan har lyssnat in tyska Beyerdynamics tonsköna Amiron Wireless Copper.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Bland hörlurar och öronsnäckor som använder sig av blåtandsteknik har där skett ett monumentalt skifte bara på några få korta år. Ett konstaterande både jag och Petter gjort, en insikt och vi båda samtalat kring ivrigt och ofta under flertal nattliga diskussioner. Blåtand är numera otroligt välljudande och tack vare en rad olika ljudcodec som exempelvis aptX från Qualcomm har formatet tagit ett stort kliv framåt. Ett faktum som fått flera bolag som tidigare varit exklusivt associerade med studioljud att i allt större grad börja släppa produkter inom hårdvarusegmenentet för blåtandshörlurar.

Hifiman, Audeze, Sennheiser, Yamaha och nu Beyerdynamic har alla produkter i den kategori av blåtandshörlurar som besitter en kapacitet och dynamik som i viss mån börjat kunna närma sig riktig high end-hifi. Att vi har en bra bit kvar innan vi sömlöst kan gotta oss åt strömmande CD-kvalitet över högfrekvensvågor är givet. Men dagens teknik är så pass långt framskriden att audiofiler inte längre har fullt lika stor anledningar att klaga över trådlöst musiklyssnande som för kanske tre år sedan. För egen räkning har min syn på blåtandshörlurar definitivt förändrats till det mer positiva och med hörlurar som Amiron Wireless Copper är det föga förvånande varför.

Beyerdynamic Amiron Wireless Copper
Lätta som en fjäder.

Låt oss först avhandla elefanten i rummet. Nej dessa hörlurar är inte billiga. Sjutusen kronor är en mer än ansenlig summa pengar, långt mer än gemene man antagligen är villig att lägga på ljudutrustning. Men jag vågar påstå att sans Beoplay H95 är detta det bästa trådlösa ljud som just nu går att köpa. Här finns dock en hel del viktiga detaljer att poängtera. Amiron Wireless Copper är nämligen till skillnad från mycket annat inom det översta premiumsegmentet av blåtandshörlurar exklusivt byggda för musiklyssnande. De är kliniska, detaljerade och helt kompromisslösa. Eller så nära det nu går med dagens blåtandsteknik mätt.

Reproduktionen av ljud är ofärgad och levereras med en nära kirurgisk precision. Separationen är exceptionell och ljudet upplevs inbjudande öppet och luftigt med ett lätt nedtonat mellanregister. Likaså är basen är kontrollerad och naturligt artikulär och gifter sig otroligt bra med hörlurarnas ljudprofil som på ett väldigt avskalat, naket vis återspeglar musiken. Normalt är jag personligen inte enormt glad i det sättet att presentera musik och dras ofta till det färgade, kanske lite varmare. Men detta till trots kunde jag inte förmå mig att lägga ner Amiron Wireless Copper. För maken till välljudande hörlurar har jag inte haft nöjet att njuta av på länge och otal timmar passionerat musiklyssnande bara flög förbi.

Detta är en annons:
Beyerdynamic Amiron Wireless Copper
Otroligt stilrena och lyxiga.

Konstruktion och komfort är likaså helt i linje med vad man bör förvänta sig av ett par hörlurar i denna prisklassen. Detaljer i solid koppar, underbart mjuka öronkuddar av alcantara och en mattsvart finish. Totalvikten är knappt 400g och att bära dom över huvudet känns som att bli omfamnad av en mjuk kudde, drömskt. Jag bar dom i uppemot fem timmar utan minsta tillstymmelse till obehag. Mitt tilltagna huvud till trots (storlek 59). Alla kontroller sköts via höger kåpa som har en integrerad rörelsekänslig panel, ett smart designval sett till hörlurarnas estetik. Men personligen föredrar jag alltid fysiska knappar och valet av att ha en touch kontroll här är för mig en besvikelse.

Sett till övriga funktioner bjuder Amiron Wireless Copper på ett brett stöd av olika ljudcodec. Självfallet den tidigare omnämnda aptX men också aptX LL, aptX HD, AAC och SBC. Därtill finns där en EQ-app att ladda ner med vilken du tar ett kortare hörseltest. Amiron Wireless Copper anpassar sig sen efter din hörselkurva och maximerar din personliga ljudupplevelse. Något som fungerade strålande bra och jag upplevde en markant och tydlig skillnad att lyssna på musik mer eller utan MIY-appens EQ aktiverad. Utöver detta får du en USB-C kabel för laddning och ett hårt resefodral om du vill ta med dig hörlurarna på resande fot utan att riskera skada dom.

Beyerdynamic Amiron Wireless Copper
Det bästa bärbara HIFI-ljud du kan köpa för sjutusen kronor.
Detta är en annons:

Batteritiden då? Jo den klockar in på respektabla trettio timmar. Inte illa för ett bar så högpresterande ljudkåpor och efter att ha laddat mitt recensionsexemplar fullt har jag ännu inte lyckats tömma dom fullständigt. Trots flera dagar av ihärdig, ihållande brukande. Sett tillsammans med sin lätta konstruktion så är Amiron Wireless Copper i sanning ett par HIFI-hörlurar gjorda för musikälskare i rörelse. Där råder inget tvivel att Beyerdynamic har lyckats otroligt bra här och i denna prisklass är det möjligen bara Focal Elear eller Hifimans Ananda-BT som kan tävla i ren ljudkvalitet. Beoplay H95 är lekfullare, har ännu lyxigare konstruktion och ANC men om du eftersöker ett ofiltrerat rent HIFI-ljud så är Amiron Wireless Copper ett makalöst fint köp.

09 Gamereactor Sverige
9 / 10
+
Klassledande hifi-ljud, strålande premiumkänsla, lysande materialval, klockren passform, behaglig ljudkaraktär, löjligt bra EQ-möjligheter
-
Ingen aktiv brusreducering
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

2
Beyerdynamic Amiron Wireless Copper

Beyerdynamic Amiron Wireless Copper

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Marcus Persson

Blåtandslurar med ljud av studiokvalitet? Jodå det är möjligt och Mackan har lyssnat in tyska Beyerdynamics tonsköna Amiron Wireless Copper.Loading next content