Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Technics EAH-AZ60

Efter att ha slungat superlativ över flaggskeppsmodellen AZ70 har Hegevall satt gaddarna i mellanmodellen AZ60, och gillar dem ännu mer!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Jag kommer till viss del aldrig att begripa varför någon skulle vilja lägga 2000 kronor på Apple Airpods idag. Visst kan jag köpa att det finns en "livstils"-aspekt inbakad här, baserad på rent flockbeteende ("mina kamrater har visa snäckor med långa vita pinnar som sticker ut ur öronen, vilket betyder att även jag måste skaffa det") men minus det finns det ju idag absolut ingen som helst anledning att ens överväga att köpa Airpods, någonsin. Detta eftersom denna marknad (trådlösa in-ears med blåtand) fullkomligen exploderat de senaste två åren och nu rymmer så otroligt många modeller, märken och varianter som i stor utsträckning krossar allt vad Apple heter.

HQ
Technics EAH-AZ60
Designen är fantastisk och AZ60 andas "premium" och "retro" på samma gång, på helt rätt sätt.

En av dessa lurar som är en lysande överman till Airpods och trumfar Apple-lurarna på precis allt, är Technics mellanmodell EAH-AZ60. Den ligger prismässigt precis mitt i mellan AZ40 och flaggskeppet AZ70, kostar 2290 kronor och är ruskigt prisvärda, skulle jag säga. Här erbjuds aktiv brudreducering, sju timmars batteritid i snäckorna samt 24 timmars laddning i det medföljande förvarings-etuiet. Bra, såklart. Bättre än storebrorsan AZ70 och i klass med JBL och Jabras motsvarigheter.

Technics EAH-AZ60
De är inte särskilt små, men sitter som gjutna i mina öron.

Designmässigt gillar jag AZ60 mer än AZ70. I min värld är det här den något billigare modellen som ser dyrare ut och de sitter dessutom bättre i mina öron. De bygger en del på bredden och är en smula klumpiga, men formen och bredden på själva snäckan gör samtidigt att de liksom suger fast i mina öron och sitter riktigt, riktigt bra med medium-gummiplupparna. Brusreduceringen fungerar fantastiskt väl och blockerar ut allt jag önskar, oavsett om det är torktumlarens kroniska malande eller trafiken i rondellen strax utanför redaktionen.

Detta är en annons:
Technics EAH-AZ60
24 timmars batteritid via det medföljande laddningsetuiet.

När det gäller ljudkvaliteten är AZ60 likvärdiga med AZ70 och det märks att Technics verkligen tagit i från tårna, här. Karaktären är varm och det finns rikligt med bas här utan att bli lika påträngande som med många amerikanska märken och mellanregistret är rappt, responsivt och framförallt balanserat. Det finns kontroll här som flera modeller i samma prisklass inte kan tävla med och separation som jag tycker är klassbäst. Jabra Elite 7 Pro är också väldigt bra i det avseendet men AZ650 är bättre. Att urskilja särskilda instrument på låten "Harmony Road" med Sting (från nya skivan) är busenkelt och jag blir aldrig lyssningstrött eller ledas på ljudbilden som här erbjuds. Via Technics tillhörande app går det dessutom att EQ:a bäst man vill, ställa in ljudet precis som man själv önskar.

Technics EAH-AZ60
Blyertsgrå eller silvermetallic... AZ60 finns i två färger.

Technics EAH-AZ60 är en strålande in ear-lur med god funktionalitet, klockren ljudkvalitet (både under musiksessioner men även när man pratar i telefonen), strålande brusreducering och bra batteritid. Designen är dessutom urläckert påkostad och ergonomin fenomenal.

Detta är en annons:
09 Gamereactor Sverige
9 / 10
+
Klockren design, lysande materialval, sitter som gjutna i mina öron, bra batteritid, lysande ljudkvalitet, god samtalskvalitet
-
Dyra
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

0
Technics EAH-AZ60

Technics EAH-AZ60

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Efter att ha slungat superlativ över flaggskeppsmodellen AZ70 har Hegevall satt gaddarna i mellanmodellen AZ60, och gillar dem ännu mer!



Loading next content