Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Steelseries Arctis Prime

Vår hörlursexpert och simracingstjärna Fredrik "Terminal" Lindman har provat nya instegshörluren från Steelseries och gillar det han hör...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Danska Steelseries behöver knappast någon närmare presentation då de har varit med sedan urminnes tider vid det här laget och är numera etablerat som ett av de mest välkända och populära märken gällande gaming-tillbehör och det är alltid spännande när de släpper något nytt. Det lämpade sig därför perfekt för mig att Mäki var och handlade julmat för glatta livet när deras nya lur Arctis Prime landade i redaktionens brevlåda då det var ett tag sedan jag provade ett headset från våra nordiska vänner.

HQ

Arctis Prime är en trådad lur i deras lägre prisklass för strax över tusenlappen men trots den billiga prislappen har de stoppat in samma högtalarelement som sitter i storebror Arctis Pro och istället skalat bort finesser som RGB-ljus och surround-ljud. Det är alltså ett helt "vanligt" gamingheadset med fokus på ljudet och komforten utan en massa fräcka features och det är riktigt smart av danskarna enligt mig för det blir lätt hänt att tillverkarna ska bomba in mängder med finesser för att sticka ut och erbjuda någonting annat men då brukar det ofta resultera i att ljudet hamnar i skymundan och det är ändå det som i slutändan är prio kan jag tycka med ett par hörlurar.

Mikrofonen är deras discord-certificerade variant som återfinns på flera av deras modeller och den fungerar alldeles ypperligt med ett klart ljud utan att plocka upp onödiga ljud från bakgrunden som till exempel knattrandet från tangentbordet eller när grannens hund skäller för glatta livet. Den går även att trycka in i kåpan för att inte vara i vägen när du käkar chips och dricker läsk samt mute:as enkelt med en knapp som sitter på ena kåpan. Komforten är helt suverän tack vare det inre töjbara bandet som vilar mjukt och skönt mot hjässan utan att trycka för hårt på skallbenet under långa spelsessioner. De mjuka kuddarna runt öronen följer kraniet perfekt och trots att de är en sluten konstruktion upplevde jag inte att öronen blev allt för varma vid längre spelpass.

Steelseries Arctis Prime
Mikrofonen går att trycka in i kåpan när du inte spelar och mute:as enkelt genom en knapptryckning.

Att det sitter riktigt bra element i dessa lurar hörs cirka noll komma två sekunder in på första låten jag sätter igång då de har en härlig dynamik och kontroll. Inte alls konstigt såklart med tanke på att dessa element är hämtade från deras dyrare hörlurar och här har verkligen Steelseries tänkt till då ingen annan lur jag provat hittills för de här pengarna har lika potenta högtalarelement. Det finns bra med värme och detaljer i ljudbilden och ljudet är balanserat ända från den tighta basen genom hela registret upp på toppen med en klar och ren diskant. Diskanten har dock en tendens att slå över lite mot det vassare hållet ibland men på det stora hela inget att vara alltför kritisk mot. Den slutna konstruktionen gör att ljudet inte blommar ut riktigt på musik men då dessa är byggda för gaming i första hand funkar den slutna kåpan helt perfekt då alla små detaljer som fotsteg och var fiendens skott kommer ifrån hörs mycket tydligare.

Detta är en annons:

Steelseries Arctis Prime är en riktigt bra avskalad enkel gaming-hörlur och en av de bästa trådbundna lurarna för de här pengarna jag någonsin har provat om inte till och med den bästa. Passformen och komforten är underbar och de känns riktigt välbyggda med den rejäla metallbågen över huvudet. För dig som inte vill ha några blinkande RGB-lampor eller 5.1-surroundljud utan en ren och skär stereohörlur med fokus på gaming är det svårt att hitta något som slår dessa just nu.

08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Otroligt skön komfort, grym ljudkvalitet, bra mikrofon
-
Diskanten är en smula vass
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

0
Steelseries Arctis Prime

Steelseries Arctis Prime

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Vår hörlursexpert och simracingstjärna Fredrik "Terminal" Lindman har provat nya instegshörluren från Steelseries och gillar det han hör...



Loading next content