Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

HyperX CloudX Stinger Core Wireless

Niclas har testat HyperX senaste trådlösa headset och på kuppen nästan skaffat sig en patenterad headset-frisyr...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Hyper Cloudx Stinger Core Wireless är HyperX senaste tillskott bland deras mer budgetvänliga modeller och det är specifikt gjort för att fungera smidigt med Xbox One och Series S/X, något som kommer med både fördelar och nackdelar.

HQ

Första intrycket när det packas upp är att det känns väldigt plastigt, vilket i sig inte per automatik innebär någon nackdel även om kvalitetskänslan och byggkänslan inte känns som den allra bästa. Jag har definitivt sett snyggare varianter också, det tänker jag inte sticka under stolen med. Det känns dock väldigt stabilt samtidigt som det inte heller känns för tungt med sina 368 gram, det sitter bekvämt och stadigt på huvudet och jag kan spela långa stunder utan att det börjar skava eller kännas obekvämt i första taget. Att det är over-ear bidrar förstås också till bekvämligheten och det är onekligen att föredra när man ska köra långa rundor online. Det finns ett par inställningsmöjligheter och det är ganska enkelt att ställa in så de sitter bra och bekvämt även på mitt aningen klotformade huvud.

HyperX CloudX Stinger Core Wireless
Fyra fysiska knappar hittar vi underst. Power, volymkontroll, pairing och chattmixen.

Så länge man använder det till Xbox som det är designat för så är det otroligt smidigt att komma i gång, det är bara att trycka på pairing-knappen på headsetet samt Xboxen motsvarighet och så är det anslutet inom några sekunder och redo att köra. Mycket enklare än så blir det verkligen men det är verkligen värt att nämna att om man ämnar använda det på någon annan konsol så blir det krångligare och vill man köra det på sin PC behöver man också köpa till en adapter för runt 200kr. Man får heller inte full funktionalitet om man väljer att köra den på PC så det är svårt att motivera ett köp om man kör det som sitt primära system.

HyperX CloudX Stinger Core Wireless
Det är plastigt men känns trots det ändå ganska robust.
Detta är en annons:

Headsetet är utrustat med ett sparsamt antal fysiska knappar, lagom många faktiskt kan jag känna. På den högra sidan hittar vi en pairing-knapp och chattmixen och på den vänstra har vi en power-knapp, volymkontrollen och USB-C uttag för laddning. Både chattmixen och volymkontrollen sitter längst ner och är lätta att komma åt vilket är synnerligen viktigt när man är inne i en intensiv match och behöver göra en snabb justering åt något håll. Jag upplever dock att både chattmixern och volymkontrollen är ganska oprecisa och ryckiga och det är lite pilligare än det borde vara att ställa in precis så som man vill ha det och särskilt chattmixern är ett problembarn här, det handlar om millimeterprecision för att få det exakt dit jag vill och det är aningen frustrerande. Något jag också måste lyfta är att det har riktigt bra batteritid, det utlovas 17 timmar men faktum är att det faktiskt levererar bättre än så. Efter dryga 20 timmars användande så har jag fortfarande inte behövt ladda och det är imponerande och placerar dem lite över genomsnittet för trådlösa headset idag.

HyperX CloudX Stinger Core Wireless
Det väger lätt, är enkelt att justera och sitter bekvämt på huvudet.

Ljudmässigt så är det utan tvekan godkänt även om det inte på något vis rör sig om någon revolutionerande upplevelse, det är vad man kan förvänta sig för prislappen. Jag hör mina medspelare väldigt tydligt och utan någon noterbar fördröjning och ljudbilden är på det stora hela väldigt balanserad. Basen är stundtals något dominant, särskilt om man lyssnar på musik eller kollar på film men det är inget som påverkar spelandet negativt på något vis. Mikrofonen låter aningen lågt så man får vinkla den så att den sitter ganska nära munnen för bästa resultat, den verkar inte heller plocka upp så mycket bakgrundsljud vilket är ett plus. Lätt att justera är den också och man mutear den genom att helt enkelt fälla upp armen, smidigt och bra tycker jag även om det också till stor del är standard så är det ändå en funktion jag skulle sakna om den inte fanns där.

Hyper Cloudx Stinger Core Wireless är sammanfattningsvis ett bra budgetalternativ som är bekvämt, med klart godkänt ljud och riktigt bra batteritid men för full funktionalitet och för smidigast möjliga upplevelse så är det Xbox som gäller. Så är man ute efter ett headset för någon annan konsol så skulle jag rekommendera att man väljer något annat.

Detta är en annons:
08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Bra batteritid, enkelt att koppla ihop med Xbox, sitter bra och bekvämt
-
Oprecis volymkontroll samt chattmix, enbart smidigt om man kör det med Xbox
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter



Loading next content