Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

JBL Tour Pro+ TWS

Efter att ha varit lyrisk över JBL Flow Pro är "Guldörat Hegevall" inte fullt lika imponerad av JBL:s nya trådlösa hifi-hörlur...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Mitt skrivbord här på kontoret är nedlusat med in ear-lurar. Snäckor. Trådlösa sådana, och vi vet att det kommer att levereras minst fem stycken par till, denna vecka. Recensionsexemplar, alltså. Tanken, som jag vädrade i min babbliga nonsensblogg i fredags, är att testa så många modeller och märken vi bara kan nu under en dryg månad för att sedan försöka sammanfatta åsikterna i en topplista, eller köpguide. Under förra veckan delade jag ut vårt högsta betyg till nysläppta JBL Reflect Flow Pro (go!) som jag anser vara det bästa som går att köpa för under 2000 kronor, särskilt för den som vill kunna nyttja sina trådlösa lurar i träningssammanhang, också. En del av mig var ganska säker på att JBL Tour Pro+ TWS skulle vara minst lika bra.

HQ
JBL Tour Pro+ TWS
2000 kronor kostar de nysläppta Tour Pro+ TWS.

De är de inte. Trots att de delar mycket av teknologin som sitter i Flow Pro och trots att dessa lurar är mer "fokuserade" enbart på ljudkvalitet och inte på stryk- och vattentålighet, vilket Flow Peo i allra högsta grad är. JBL Tour Pro+ TWS låter kanonbra. Rakt igenom. Men de låter aldrig sådär engagerande och varma som Flow Pro gör, tyvärr. Det saknas lite lekfullhet i hur basen används och mellanregistret har en smula hängmatteeffekt, särskilt på musik med större dynamiskt omfång än den house/rap som dessa bevisligen kalibrerats för. JBL:s fenomenala app låter mig skräddarsy min ljudupplevelse och som vanligt gillar jag Club EQ-inställningen mest men det hjälper inte riktigt upp dessa lurar till samma nivå som Flow Pro, ändå. Ljudet är aldrig lika engagerande.

Inte heller ergonomin är fullt lika bra. Dessa lurar är stora, huserar stora batterier och gott om mikrofoner för att prestera superb aktiv, adaptiv brusreducering, vilket gör att de är lika väl bulkiga i öronen och de där smidiga, smarta "fenorna" från Flow Pro som gör att de lurarna sitter som gjutna i öronen finns inte med, här. Jag har inga problem att exempelvis besöka gymmet med dessa i öronen, dock. De sitter fast, men de sitter aldrig lika bra som Flow Pro och storleken blir påträngande efter en stund, kan jan känna.

JBL Tour Pro+ TWS
Detta är de största in ear-lurarna från JBL som vi på Gamereactor testat. Riktiga klumpar.
Detta är en annons:

Det som däremot är fullkomligt briljant är den aktiva, adaptiva brusreduceringen. Den är snudd-på lika bra som i Sonys flaggskepp, eller hos Bose. Jag är även riktigt förtjust i hur touch-funktionaliteten fungerar här. Simpelt men ändå detaljerat, logiskt, problemfritt och smart utformat med möjlighet att skräddarsy funktioner i JBL-appen. Inget att klaga på, här. Batteritiden är riktigt fin, också. Jag har lyckats kräma ur cirka sex timmar och 40 minuters batteritid med brusreduceringsfunktionen ständigt aktiverad och strax över åtta timmars batteritid med den avslagen. Det finns dessutom 30 timmar i den medföljande förvaringslådan. Bra siffror, även om de inte når upp i Flow Pro som räcker i hiskeliga tio timmar per laddning.

JBL Tour Pro+ TWS
JBL:s ljudkaraktär är alltid varm och basfokuserad men i dessa lurar saknas lite dynamik som finns i bland annat Flow Pro.

Talfunktionaliteten för den som vill nyttja dessa lurar till hands free-samtal är precis som den adaptiva brusreduceringen riktigt bra och min röst hörs kristallklart utan störningar eller irriterande distortion. Det är en bra in ear-lur detta. Rakt igenom bra, men aldrig jättebra eller briljant. Jag rekommenderar dig istället att kika in JBL Flow Pro som faktiskt är bättre på allt förutom möjligtvis den adaptiva brusreduceringen.

07 Gamereactor Sverige
7 / 10
+
Lysande brusreducering, trevlig batteritid, JBL-appen ger massa inställningsmöjligheter, mycket bas
-
Saknar lite dynamik, saknar lite kontroll, lite för stora
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

0
JBL Tour Pro+ TWS

JBL Tour Pro+ TWS

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Efter att ha varit lyrisk över JBL Flow Pro är "Guldörat Hegevall" inte fullt lika imponerad av JBL:s nya trådlösa hifi-hörlur...



Loading next content