Svenska
Gamereactor
nyheter
Gran Turismo 6

GT Academy 2015 avgjort, vann gjorde 22-årig fransman

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Gran Turismo Academy är något av det häftigaste som existerar i spelvärlden, om du frågar oss på redaktionen. Spelare kvalificerar sig i Gran Turismo 6, genomför mängder av krävande tester och utmaningar för att i slutändan tävla på Silverstone i en Nissan 370Z Nismo om ett fabrikskontrakt med Nissan Motorsports. Tävlingen har pågått i många år nu och Nissan har på detta sättet lyckats skrapa fram gott om riktiga talanger. Årets turnering är nu avgjord och vann gjorde 22-åriga fransmannen Romain Sarazin. Såhär står det i pressreleasen från Sony Playstation:

Årets upplaga av tävlingen som gör professionella racingförare av Gran Turismo-spelare är avgjord. I måndags avgjordes 2015 NISMO PlayStation GT Academy European Race Camp på Yas Marina Circuit i Abu Dhabi. Högst upp på prispallen stod den 22-åriga fransmannen Romain Sarazin, som började tävlingen i PlayStation 3-spelet Gran Turismo®6 och avgjorde den på körbanan i en Nissan 370Z.

"Det här är en stor seger för mig som helt och hållet kommer att förändra mitt liv", kommenterade Romain.

Romain kommer nu att ta del i GT Academys Driver Development Programme med målet att gå med i racingstallet Nissan Motorsport International och delta i tävlingar över hela världen.

Gran Turismo 6Gran Turismo 6
Gran Turismo 6Gran Turismo 6
Gran Turismo 6Gran Turismo 6Gran Turismo 6
Gran Turismo 6Gran Turismo 6Gran Turismo 6
Gran Turismo 6Gran Turismo 6Gran Turismo 6

Relaterade texter

Gran Turismo 6Score

Gran Turismo 6

RECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Trots att Playstation 4 släppts kämpar Polyphony Digital vidare med spel till föregångaren. Den enda nordiska speljournalisten som faktiskt tävlar i banracing på fritiden har delat ut betyg till Gran Turismo 6...Loading next content