Svenska
Gamereactor
nyheter
World of Warcraft

Gömd info i WoW-skärmdumpar

Blizzard har digital vattenstämpel

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

En användare på Reddit har delat med sig av information rörande några märkliga detaljer i skärmdumpar han tagit medan han spelat World of Warcraft. Med hjälp av en hel del internetvänner, detektivgöra och en smula tekniskt kunnande har han upptäckt att att alla World of Warcraft-skärmdumpar från någon tidpunkt mellan 2008 och 2010 till och med nu innehåller en form av digital streckkod, som under normala omständigheter knappt är synlig.

Denna kod innehåller information om spelarens kontonamn, tidpunkt för bildens skapande, samt IP-adress till den server där bilden togs. Det är dock viktigt att poängtera att ingen av denna information är kritisk, av typen lösenord, personnamn eller liknande, så någon anledning till panik finns absolut inte.

Dock är detta en förändring som smugit sig in obemärkt, och som också av allt att tyda finns inbakad i Starcraft II och Diablo III. Vad tycker läsarna, är detta något att uppröras över, eller bara ett fiffigt sätt att spåra folk som bryter mot reglerna?

Följ diskussionen på Reddit här.

World of Warcraft
Så här ser det digitala avtrycket ut, efter en del digitalt processande.

Relaterade texter

World of WarcraftScore

World of Warcraft

RECENSION. Skrivet av Mikael Sundberg

Nu kan vi äntligen lägga Everquest 2, Final Fantasy XI och Lineage 2 i malpåse. Inget annat onlinerollspel kommer i närheten av Blizzards mästerverk.Loading next content