Svenska
Gamereactor
nyheter

Games Done Quick 2023 drar igång idag

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det är dags för vinterns upplaga av Games Done Quick att gå av stapeln. Arrangemanget, som även hålls under sommaren pågår mellan den 8:e till den 15:e januari och det kommer att avverkas en mängd spel för att samla in pengar till välgörande ändamål. Syftet är just välgörenhet och det kommer att spelas dygnet runt, och precis som namnet antyder är det speedruns som gäller även om annat förekommer, som exempelvis att klara utvalda spel med ögonbindel.

På grund av Covid flyttades arrangemanget under ett par års tid online, istället för med publik och av säkerhetsskäl har man valt att göra så även i år. Man uttrycker en fortsatt oro kring pandemin men också en oro kring Floridas, där arrangemanget var tänkt att hållas, aggression mot LGBTQ+-individer som en anledning till att inte hålla arrangemanget på plats. Istället streamas alltså alla speedruns live.

Games Done Quick 2023 drar igång idag

Det hela drar igång med Splatoon 3 och följs sedan av Zelda: Breath of the Wild. Andra speedruns som går av stapeln är Bioshock, Goat Simulator och något så spännande som Power Wash Simulator med sex spelare. Allt med förhoppningen att klara spelen så snabbt som möjligt.

Mer information och schema finner du på hemsidan.

Förra årets GDQ drog in hela 3,442,033 miljoner dollar, vilket var rekord och det blir spännande att se om man lyckas slå det i år. Allting finns att se på arrangemangets Twitch-kanal och det drar igång klockan 17.30.

Kommer du kika något på detta under veckan?



Loading next content