Svenska
Gamereactor
artiklar

Gamereactors Spåkula: Diablo 4, Dying Light 2

I denna artikelserie kikar Gamereactor närmare på en rad olika kommande spel för att se och klargöra vad vi tycker, och framförallt tror...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
Gamereactors Spåkula: Diablo 4, Dying Light 2

Diablo 4 (Okänt/Multiformat)
Det har som bekant stormat ganska rejält kring Blizzard den senaste tiden med sexuella trakasserier och annat otrevligt som stått som spön i backen, toppnamn har fått sparken, samarbeten har avbrutits och så vidare. Det är inget vi ska fokusera på här även om det samtidigt är svårt att inte tänka på hur det kommer påverka de kommande titlarna. Det kanske hetaste av dem alla torde vara Diablo 4 och sedan det visades upp 2019 så har det varit ganska tyst. Vi vet att det kommer bli ett ganska mörkt spel som är mer en återgång till första delen, vi vet att det kommer att spelas enbart online, vi vet att det kommer finnas fem klasser och vi vet att vi inte ens är nära att få ett release-datum. Det gick ju några år mellan ettan och tvåan också så jag ser det inte som någon nackdel att Blizzard tar sig den tid som behövs här, hellre det än tvärtom.

Jag både tror och hoppas på en ganska lång kampanj, där Diablo 3 var förhållandevis kort så är känslan att fyran åtminstone kommer vara det dubbla av vad trean var. Kanske pratar vi här om 40-50 timmar och kanske så mycket som 200 timmar eller mer om man verkligen vill krama ur allt som rimligtvis går av spelet. Det känns rimligt att begära ändå eftersom det som tidigare nämnt lär ta tid innan vi får spela.

Hittills har Blizzard utannonserat fyra av fem klasser och det spekuleras såklart hejvilt om vilken den femte skulle kunna vara. De vi känner till är Druid, Sorceress, Barbarian och Rogue och så långt är det inga större överraskningar. Jag tror trist nog att den femte är Paladin hur tråkigt det än låter, men jag tror också att den kommer skilja sig lite från tidigare och vara en förbättrad sådan med lite nya egenskaper. Jag har väldigt gärna helt fel i min gissning också, det kan lika gärna vara så att Blizzard gjort något helt nytt och därför håller på denna så långt det bara går. Den som lever får se som man ju brukar säga. Detsamma gäller ju release-datumet, jag tror på tidigast 2024 och då är jag ändå ganska optimistisk, min mer pessimistiska sida säger att vi får vara glada om det ens dyker upp det här decenniet men där har jag väldigt, väldigt gärna fel. Jag hoppas också att alla skandaler som drabbat Blizzard senaste tiden inte ska påverka slutresultatet. Det är nog min största oro vid det här laget.

Detta är en annons:
Gamereactors Spåkula: Diablo 4, Dying Light 2

A Plague Tale: Requiem (2022/Multiformat)
Jag förväntade mig inte en uppföljare till A Plague Tale: Innocense ska jag ärligt erkänna. Nog för att det verkar som att det sålt bra och fått bra recensioner överlag, men det kändes som att Amicia och Hugos historia var färdig. Men jag hade fel och det är jag inte det minsta ledsen över, jag gillade första delen skarpt. Om vi vet lite om Diablo 4 så vet vi ännu mindre om Innocense i skrivande stund. Vi kommer återigen få följa Amicia och Hugo och deras kamp för överlevnad i medeltidens Frankrike med pestsmitta och aggressiva svartråttor som lurar bakom varje hörn. Det var inte lätt i den första delen och mestadels var det bara elände för det stackars syskonparet, jag tror tyvärr för deras del inte att det blir mindre av den varan i Requiem. Att döma av trailern så är det Hugo som verkat hamna i klorna på människor med onda avsikter, han visade ju sig ha vissa förmågor redan i den första delen så att det finns folk som vill utnyttja detta för ondo kommer kanske inte som någon överraskning. Jag tror att Hugo trots att han är bara barnet har en del mörker inom sig och att de onda vill locka fram det ur honom och kanske har de redan lyckats till viss del. Amicia kommer förstås göra sitt allra yttersta för att det inte ska ske och hon är beredd att dö för honom om så krävs. Requiem kommer att släppas 2022 om det inte blir några förseningar, min gissning är att det blir under hösten/vintern och jag kan verkligen inte bärga mig, det lilla vi sett ser verkligen otroligt snyggt ut.

Gamereactors Spåkula: Diablo 4, Dying Light 2

Dying Light 2: Stay Human (7:e december/Multiformat)
Dying Light var en trevlig upplevelse på det stora hela med sitt parkour-upplägg och rappa gameplay. Det vilar med andra ord en hel del förväntningar på tvåan och någonting säger mig att det kommer leverera och det med besked. Det utspelar sig 15 år efter första spelet och den civilisation som var har nu fallit, det är kamp om allting av värde och världen är mörk och hård, en utmärkt men klassisk premiss i en postapokalyptisk värld. Jag förväntar mig en lång och brutal kampanj, fullproppad av zombies och gärna lite nya varianter med olika egenskaper och en större karta än sist. Ettan hade helt klart sina brister och något som retade mig lite extra var det klumpiga systemet för att tillverka föremål och uppgradera vapen, har Techland åtgärdat detta och gjort det smidigare så är mycket vunnet redan där. Jag hoppas också på lite fler valmöjligheter, ettan var i ärlighetens namn ganska linjärt för att vara ett spel med öppen värld, lite mer frihet så bör detta kunna bli riktigt bra. Tydligen ska det finnas med en änterhake i ekvationen i tvåan och det känns spontant som en ganska bra idé som kan öppna upp det hela en del och framför allt göra att själva parkour-delen får ytterligare en dimension. Kan det också dras ner på antalet uppdrag där man bara ska hämta saker som alltid känns som utfyllnad i alla spel där de förekommer så kan det mycket väl sluta med succé. Förutsättningarna finns onekligen.

Detta är en annons:

Tidigare delar ur denna artikelföljetong:
Guardians of the Galaxy & Gotham Knights
Halo Infinite & Gran Turismo 7
Hogwarts Legacy & The Elder Scrolls VI
Pokémon Arceus & Diablo 2: Resurrected
Metroid Dread & Battlefield 2042Loading next content