Svenska
Gamereactor
artiklar

Gamereactor summerar: Vecka 43

Vi är redan halvvägs genom oktober och med endast ett par veckor kvar till nästa konsolgeneration står Playstation 5 och Xbox Sereis X i fokus i veckans summering...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
Gamereactor summerar: Vecka 43
Fler och fler speltitlar bärs av kvinnliga protagonister...

VECKANS TOPPNYHETER:
Fler kvinnliga huvudpersoner i spel under 2020 - För nio år sedan började en organisation undersöka den kvinnliga representationen i Tv-spel. Då var det endast i 9% av titlarna som hade en kvinnlig protagonist. I veckan släpptes den senaste statistiken som visar att hela i 18% av spelen som avtäcktes under stora event i år har en kvinna i huvudrollen samtidigt som 23% hade manliga huvudkaraktärer. Är protagonistens kön viktig för dig? NYHETEN.

Microsoft tycks ha ett Xbox-event dagen innan Series X-premiären - Nu är det mindre än en månad kvar tills de nya spelkonsolerna värmer våra hus och allt vi vill veta har redan avslöjats, eller? Microsoft tycks ha något mer i görningen och ser ut att ha ett Xbox-event bara dagen innan butikshyllorna pryds av Xbox Series X. Spännande tycker vi, vad tror du vankas? NYHETEN.

Wonder Woman-regissören befarar att det kan vara slut med bio snart - Det har sannerligen varit ett speciellt år där domedagsrubrikerna har avlastats varefter varandra, och nyligen pryddes de av en annan profetia: biograferna tar sina sista andetag, hävdar Patty Jenkins. I en intervju med Reuters berättade hon att samhällsstängningen som sker just nu till följd av Covid-19 kan komma att ödelägga hela industrin. Skulle du sakna biosalongerna? NYHETEN.

Detta är en annons:

Bohemia: Processorn till PS5 och Xbox Series X "är i samma liga" - Konsolkriget är i full fart och båda läger har gjort sitt bästa för att paradera sin lojalitet. Tekniska specifikationer används ofta flitigt som argument för sitt val men enligt Bohemia Interactive ser de kommande spelkonsolerna ut att dra jämna strån när det kommer till processorkraft. Även om de misstänker att Xbox Series X kanske kommer kunna stödja mer stabila bildskärmsuppdateringar ska Playstation 5s CPU spela i samma liga. NYHETEN.

Halo Infinite multiplayer och kampanjen kan komma att släppas separat - Master Chiefs efterlängtade återkomst fick en notorisk start som föranledde Halo Infinites uppskjutning. Ännu vet vi inte när nästa Halo-resa anländer men den utdragna utvecklingstiden kanske omkullkastar 343 Industries lanseringsplaner helt å hållet. I en intervju med Kotaku avslöjade Phil Spencer att de inte utesluter möjligheten att släppa multiplayer och kampanjdelen separat. Vore det ett smart drag för spelserien? NYHETEN.

MISSA INTE:
Rykte: Blizzard inte längre intresserade av realtidsstrategi
Här är första bilden på Tom Holland som Nathan Drake
Sony: Det spelar ingen roll för kylningen om PS5 står eller ligger
Spencer: Det är redan nya Xbox-konsoler under utveckling
Playstation 5-fläkten kommer förbättras med uppdateringar

Gamereactor summerar: Vecka 43
NHL 21 gjorde inget vidare intryck på oss...
Detta är en annons:

RECENSERADE SPEL:
NHL 21 (PS4, Xbox One) Betyg: 6
Nytt år samma visa, lite så låter Johan efter sin genomspelning av årets NHL-upplaga. Visserligen har det skett en del förbättringar i karriärläget men förutom det är NHL 21 närmast likadant förra årets spel med en föråldrad grafikmotor. Lyckligtvis är utomhusrinkarna i CHEL fortfarande lika roliga att spela med vänner. Läs hela recensionen här.

VECKANS MÅSTE-LÄSNING:
Detaljrika spel är något vi på Gamereactor verkligen gillar och har därför valt att lyfta fram några av de upplevelser som omkullkastat oss med sin detaljrikedom i vår artikelserie "Otroliga detaljer". Denna vecka har guddödaren Kratos senaste äventyr fått stå i rampljuset när Andre belyst några av God of Wars mest framstående detaljer.
Otroliga detaljer i God of War (2018)

De är nu endast ett par veckor kvar tills vi tar farväl av den nuvarande konsolgenerationen. Som avsked har vi på redaktionen delat med oss av våra favoritögonblick med Sonys tidigare spelkonsoler och denna vecka har Marie och Marcus kollat i backspegeln. Men nu ska även Microsoft få samma behandling och först ut är Petter som berättar om sina favoritögonblick med Xbox, Xbox 360 så väl som Xbox One.
Mina favoritögonblick med Sonys konsoler (Marie)
Mina favoritögonblick med Sonys konsoler (Mackan)
Mina favoritögonblick med Xbox (Petter)

Samtidigt laddar vi såklart även upp inför Playstation 5 och Xbox Series X/Ss stundande release och därför har vi passat på att dela våra önskemål inför kommande konsolgeneration.
Önskemål inför nästa generation (1)
Önskemål inför nästa generation (2)

När Petty Jenkin tidigare i veckan erkände att biografernas era troligtvis nått sin ände började vi på redaktionen diskutera hejvilt. Samtidigt som många av redaktionens dinosaurier sörjer biosalongernas slut, såg vissa av oss på utvecklingen i ett mer positivt ljus. Läs hela diskussionen i redaktionen resonerar här i länken nedan. Vad säger din spåkula om biografernas framtid?
Redaktionen Resonerar: Har biograferna en framtid?

Gamereactor summerar: Vecka 43
Går du fortfarande på bio?

BLOGG:
Det har minst sagt varit ett halvljummet sportspelsår. Inget av sportspelen har imponerat nämnvärt på våra recensenter och Jonas håller med. Han håller inte endast med, utan menar att han aldrig, ända sedan han började spela spel på 1800-talet, sett ett sämre spelår för sport någonsin.

Till helgen vankas stormöte, giganternas kamp, matchernas match. Khabib ska försvara titeln från Gaethje som ska göra allt för att besegra den obesegrade mästaren. Petter är taggad till tusen och har även förutspått en vinnare. Men även om UFC är stort ser Petter än mer fram emot Justice League. Han längtar nämligen krampaktigt mycket efter The Snyder Cut till den grad att han nästan kissat på sig.

Andre har till slut tänkt att bli en riktigt göteborgare men först måste han såklart springa Göteborgsvarvet. Tråkigt nog lär han dessvärre inte få titulera sig som en göteborgare på ett bra tag. Han lider dessvärre av återkommande benhinneinflammation som han inte kan bli av med och söker nu era bästa huskursknep för att bli av med helvetet.



Loading next content