Svenska
Gamereactor
artiklar

Gamereactor summerar: Vecka 20

Solen skiner och en oerhört trevlig spelvecka lider mot sitt slut. En vecka fullmatad med nyheter och annonsering har summerats, i sedvanlig ordning, här på Gamereactor...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
Gamereactor summerar: Vecka 20
Sony och Epic Games visade vad nästa konsolgeneration går för...

VECKANS TOPPNYHETER:
Tony Hawk's Pro Skater 1 & 2 är tillbaka - Serien har legat död, begraven i sanden sedan dödsstöten Tony Hawk's Pro Skater 5. Men nu har Activision och utvecklarna Vicarious Vision valt att göra ett försök och återupprätta den ikoniska spelseriens fornstora dagar. I veckan utannonserades en utgåva med series två bästa spel, Tony Hakw's Pro Skater 1 and 2. Redan i september kan du räkna med att dra fram brädan och återuppleva barndomen. Var det veckans bästa nyhet? NYHETEN.

Grafikmotorn Unreal Engine 5 utannonserad med ursnyggt PS5-demo - I en vecka proppad av trevliga spelannonseringar passade Epic Games även på sig att dela med sig av ett otroligt smaskigt smakprov av vad som komma skall med Playstation 5 och nästa generations grafikmotor, Unreal Engine 5. Vi på redaktionen och kunde knappt tro våra ögon ibland vilket så klart ställt förväntningsribban något högre än vad vi trodde var möjligt. Vad tyckte du om tech-demot? NYHETEN.

Epic Games-chefen Tim Sweeney älskar Playstation 5 - Det var många som ställde sig i hyllningskören för Playstation 5s potentiella prestandaförmåga och en av dessa var Tim Sweeney. Han är lyrisk till den grad att han tror att kommande konsolgeneration till och med överträffar toppsegmentet av speldatorer. PC-spelare eller ej, det blir spännande att se slutresultat. Tror du att Playstation 5 blir kraftfullare än snordyra speldatorer? NYHETEN.

Detta är en annons:

Paper Mario: The Origami King officiellt utannonserat - Nintendo har legat väldigt låg på sistone och avsaknaden av deras populära online-event har varit märkbar. Det har lyckligtvis inte legat på latsidan för det, utan meddelade att ett sprillans nytt Paper Mario-äventyr dundrar ut redan i juli. Den charmiga trailern får oss att hoppas att detta kan lyfta serien till nya höjder då kvalitén dessvärre dalat med de senare utgåvorna. Kommer du att köpa Paper Mario: The Origami King? NYHETEN.

Sony har nu sålt över 110 miljoner PS4-enheter - Etthundratio MILJONER. Det är väldigt mycket det. Så många Playstation 4-enheter har Sony lyckats pumpa ut till konsumenter. Det låter smått osannolikt men med tanke på vilka spel Sony levererat så är det inte endast förståeligt, utan också väldig välförtjänt. Har du bidragit till spelkonsolens framgångar? NYHETEN.

MISSA INTE:
Mafia-remaken avslöjad med tokläckra bilder
Halo Infinite bekräftat till Inside Xbox i juli
The Elder Scrolls VI kommer inte visas på flera år
Analytiker: Playstation 5 komma att bli dyrare än Xbox Series X
Phil Spencer: Spelvärlden kommer märka av coronaviruset 2021

Gamereactor summerar: Vecka 20
Nytt Paper Mario kommer den 17 juli!
Detta är en annons:

RECENSERADED SPEL:
The Wonderful 101: Remastered (Nintendo Switch, PC, PS4) Betyg: 8
Remasters och remakes är omåttligt populära idag. Ett ytterligare bevis på det, om det ens behövdes, var att kickstartern för The Wonderful 101: Remastered lyckades dra in 6 miljoner kronor på 6 timmar. Resultatet? Samma fantastiska actionröjare som fanns där innan, men inte mycket mer än så. Men spelets galna action, fantastiska design, unika koncept samt långa hållbarhet fungerar lyckligtvis alldeles utmärkt än idag. Läs hela recensionen här.

Daymare: 1998 (PC, PS4, Xbox One) Betyg: 4
Zombieaction i Resident Evil-anda låter onekligen spännande på förhand. Dessvärre erbjuder detta skräcklir väldigt lite bortom läckra miljöer och väldesignade levande döda. Daymare: 1998 är orimligt svårt, buggigt, såväl som opersonligt. Lägg därtill usla röstskådespelare och du har till slut ett relativt tamt skräckäventyr. Läs hela recensionen här.

Huntdown (Nintendo Switch, PC, PS4, Xbox One) Betyg: 10
Finns det något som är perfekt? Kanske inte, men Hundown kommer så nära man kan komma. Joakim har fullkomligt förtrollats av svenska Easy Trigger Games magiska pixelvärld, ljuvliga design, klockrena spelbarhet, underbara musik... ja i princip allt har varit så gudomligt välgjort att han inte hittat ett enda minus, och därmed kammar Huntdown hem årets första tia. Missa inte denna pärla! Läs hela recensionen här.

Someday You'll Return (PC, PS4, Xbox One) Betyg: 5
CBE Software har försökt revolutionera skräckgenren genom att implementera fler olika koncept. Ett minst sagt ambitiöst försök som dessvärre inte lyckas övertyga vår kollega i väst. Someday You'll Return bygger på en intressant premiss, med rik atmosfär, en del roliga pussel, och intressanta spelmekaniker. Men med en huvudkaraktär som är svår att sympatisera med, konstiga skiftningar i berättelsen samt en massa tekniska brister, fallerar hela upplevelsen. Läs hela recensionen här.

Gamereactor summerar: Vecka 20
Det blir knapp bättre än så här. Huntdown plockade enkelt hem en fullpottare.

VECKANS MÅSTE-LÄSNING:
Fortsätt att lära känna vår härliga redaktion i vår fortlöpande artikelserie "Popkulturen som formade oss". Nu har turen kommit till Jonas samt Marcus som delar med sig av filmerna, spelen, såväl som musiken som format dem.
Popkulturen som formade oss: Marcus
Popkulturen som formade oss: Jonas

Grafikkortsvärlden domineras av två giganter, AMD och Nvidia, där den senare har haft övertaget sedan begynnelsetiden. Den tidigare har dock börjat göra en del ambitiösa försök att knip tronen och Jonas redan nu ut vad som vankas med deras senaste satsning Radeon Pro VII.
AMD Radeon Pro VII - AMD:s försök att klå Nvidia

Vi har inte endast suttit och njutit av Huntdown i veckan, utan vi har även haft ära att mysa med hjärnorna bakom det fantastiska spelet. Läs om resan, problemen, och framtidsplanen för de svenska skaparna i vår intervju här nedan.
Intervju med teamet bakom Huntdown

BLOGG:
Det var en minst sagt iögonfallande teknisk demonstration Sony och Epic Games parerade med i veckan. Jonas var inte endast imponerad av tech-demot, utan även av Sonys genidrag med att verkligen demonstrera vad nästa konsolgeneration går för och nu satt sig själv i en bättre sits än konkurrenten Microsoft. Även Petter vart lyrisk och tycker att Playstation 5 känns hetare än Xbox Series X nu.

Något annat som känns hett är Mafia II, ett spel vi lovordat flertalet gånget, som nu får sig ett rejäl ansiktslyft och Petter kan knapp bärga sig. Henric har kikat på en hel del serier och det som fångat hans intresse mest och bäst på senare tid är Apples nya TV-serie Defending Jacob. Petters musikäventyr rör sig även framåt och nu söker han och bandet en ny sångare. Känner du dig kallad så bör du ropa hej.

Gamereactor summerar: Vecka 20
Ett rejält ansiktslyft för detta ikoniska gangsteräventyr...


Loading next content