LIVE
HQ
logo hd live | Pepper Grinder
See in hd icon

Chat

X
      😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
      Svenska
      Gamereactor
      artiklar

      Gamereactor Meet & Greet 2016

      Sommaren är här och redaktionen bestämde sig för att köra en heldag i hufvudstaden med burgare, karuseller, kaffe, femkamp, migränanfall och köer...

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

      * Obligatoriskt att fylla i
      HQ

      Fråga dina äldre släktingar om Gamereactor Summer Meet och de kommer att få en nostalgisk tår i ögonvrån. Denna mytomspunna aktivitet, där redaktionen bilade/flög/tågade till Östersund i slutet av juni för att diskutera spel, slåss, tävla i minigolf och inmundiga ohyggliga mängder godissvampar har legat vilande sedan 2011. Det har talats om att ruska liv i den, många gånger, men varje gång har något kommit i vägen. Alla minns parlamentsvalet i Rumänien 2012. Året därpå fick Madeleine äntligen sin Chris O'Neill och 2014 brann 3000 ton träpellets ner i Malmös hamn. I år fick redaktör Jonas Mäki nog och bestämde att hela redaktionen ville träffas i Stockholm och gå på Gröna Lund. "Det är roligt på Gröna Lund", konstaterade Mäki, spikade ett datum och döpte eventet till Gamereactor Meet & Greet.

      Gamereactor Meet & Greet 2016Gamereactor Meet & Greet 2016
      Börja dagen med Bun Meat Bun.
      Gamereactor Meet & Greet 2016
      På väg mot färjan stannade Oliver upp när han såg en mås. Det blev lite mycket för honom då, eftersom det påminde honom om Göteborg, som han varit borta från i nästan 24 timmar. Vi lät honom vara en stund, så han kunde tänka och reflektera i lugn och ro.

      Alla redaktionsmedlemmar kunde dock inte närvara. Några valde att stanna kvar och se efter sajten, som de tappra hjältar de är. Andra kunde inte av rena logistikskäl. En är pappaledig och en annan, Aldin, skulle spela Battleborn. Vi som hade någorlunda rätt vätskebalans i kroppen slöt upp på en uteservering på Söder. Först på plats var Mäki och Nordens främste spelsamlare Fredrik Säfström. De fick snart sällskap av mig och Oliver "Omega 3" Thulin. Sistnämnde hade på förhand oroat sig för att inte hitta i Stockholm. "Jag har inte varit här på ett decennium", berättade Oliver, som då inte räknade in sina senaste tre-fyra besök eftersom emo-luggen han odlat sedan förskolan skymt 3/4 av sikten. Dagen till ära hade han snaggat sig, för att "se kvinnorna bättre".

      Detta är en annons:
      Gamereactor Meet & Greet 2016
      Mäki var otålig på att komma ombord. När de inte kände igen honom vid insläppet försökte han bryta sig in.
      Gamereactor Meet & Greet 2016Gamereactor Meet & Greet 2016
      Kärlek och pojkar på tivoli.

      Men någon risk för att gå vilse var det aldrig tal om. Mäkis chockrosa pikétröja lyste som ett radioaktivt element i det skarpa solljuset. Termometern pekade på 30 grader i skuggan. Det märktes dock inte på Fredrik, som valt att klä sig i dubbla, långärmade tröjor och jeans.
      - Är det varmt Fredrik? frågade Mäki.
      - Jo det är varmt, svarade Fredrik.

      Tre timmar senare, i gassande sol, skulle Fredrik komma att kavla upp ärmarna, som för att bevisa att han verkligen menade allvar med att det var varmt.

      Detta är en annons:

      Vi beställde in en omgång alkoholfri öl och pratade om Doom och luftkonditionering i Florida i 20 minuter innan Stockholms främste vägvisare, Kristian Kask, dök upp. Kort därpå anslöt även redaktionens största The Sims-fan, Andreas Blom, för att berätta om sin senaste audition. Andreas har sökt till Paradise Hotel vartenda år sedan 2005 (då Josefine Crafoord var programledare och Andreas var 11 år gammal). "Den gick sådär", berättade Andreas, och avslöjade att han kunde tänka sig att ge Ex on the beach en chans om inte vindarna vänder snart.

      Gamereactor Meet & Greet 2016
      Mäki jublar över att vara näst på tur. Minuterna innan har två barn trängt sig och två vuxna inte känt igenom honom som Jonas Mäki.
      Gamereactor Meet & Greet 2016
      "Försök se naturlig ut, Blom", sa Mäki och knäppte en naturlig bild.

      Ungefär här sms:ade Kim Orremark och berättade att han skulle bli sen. Detaljerna är inte helt klara, men det var något om att Kim skulle köra in med båt från en ö, ta en bil, nyktra till, hitta en parkering, möta upp. Inte nödvändigtvis i den ordningen. Oliver - som inte ätit något annat än fiskolja på tåget från Göteborg - blev grinig och gnuggade sin dödsmetalsvarta hjässa. Vi andra ansåg att det var dags att gå och käka. Sagt och gjort; vi drog till Södermalms främsta hamburgerhak Bun Meat Bun. I och med att det var midsommardagen var stället sånär som helt tomt och andades postapokalyps. "Vi går va, grabbar?", sa Mäki, nervös.

      Gamereactor Meet & Greet 2016Gamereactor Meet & Greet 2016
      Kask åkte som en boss. Förutom när han småkräktes på barnen framför sig.
      Gamereactor Meet & Greet 2016
      En sällsynt bild inifrån Lustiga Huset där Mäki lät Oliver vara ifred och istället roade sig med Andreas.

      Vi stannade. Maten smakade himmelskt. Luftigt, fräscht bröd, saftiga köttplättar och precis lagom mycket ost och sås. "Det är nästan bättre än fisk det här", bekände Oliver medan han mumsade på sin barnskrov-burgare. "Bättre än Flippin'" slog Kask fast. "Stockholms bästa", drämde Fredrik till med. Andreas Blom tog tillfället i akt och bad att få utbringa en skål, "för att Sverige snart, förhoppningsvis, blir ett kontantlöst samhälle. Och senare hela EU." Det kom en aning oväntat, men vi skålade, av artighet. Andreas var därefter tyst under återstoden av måltiden.

      Efter burgarna var det dags att traska till tunnelbanan, hoppa av vid Slussen och ta Djurgårdsfärjan över till Gröna Lund. Under båtturen infann sig ett lugn hos Oliver som vi inte sett tidigare. Hans puls gick ner och Kask sade sig se en frid i hans ögon. Det är vattnet som gungar under skrovet, konstaterade vi. Det är precis som hemma på Västkusten, i Göteborg. Oliver fortsatte att må bra hela vägen till Grönan. Väl på land stegade vi raka vägen till Ben & Jerry-baren. "Det är korkat att äta massa glass innan man åker karuseller", konstaterade Kask och beställde in en milkshake istället. Vi andra följde hans exempel. Alla utom Oliver, som var tillbaka i sedvanligt dödsmetal-svårmod efter att tvingats lämna havssältan bakom sig. Oliver beställde två kulor. Två salta kulor.

      Gamereactor Meet & Greet 2016
      Mäki övar inför USA-resan på måndag.

      Jonas Mäki, som är något av en åkattraktionsguru och lever efter den finska devisen "åk allt utom Tuff-Tuff-tåget" gjorde snabbt upp en plan över vilka karuseller som skulle tämjas. Först ut var Flygande Mattan. "Uppvärmning," kallade han det och drog iväg med långa steg genom folkvimlet. Vi andra tittade efter honom. Wow. Vilken karl! Karusellkungen. Ride-dödaren. I kön trängde sig dock två barn före Mäki, vilket gjorde att Mäki såg rött och påpekade för barnens föräldrar att det var oacceptabelt och att han minsann var Jonas Mäki.

      Härnäst väntade Jetline. Mäki - upprörd över att inte ha blivit igenkänd av småbarnsföräldrarna i kön till Flygande Mattan - var här snabb att påpeka vem han var för personen framför sig. Då personen i fråga var Oliver Thulin, assisterande redaktör på Gamereactor, blev Mäki hörsammad. Oliver Thulin visste vem Jonas Mäki var.

      Gamereactor Meet & Greet 2016
      Vinnarna i femkampen.
      Gamereactor Meet & Greet 2016Gamereactor Meet & Greet 2016Gamereactor Meet & Greet 2016
      På väg, Oliver som är svår, och ett stycke lugn Kask och uppskärrad Kim.

      Jag och Andreas, som till vardags tycker att man får nog mycket adrenalinkickar av att cykla i nerförsbacke, valde bort alla åkattraktioner som inbegrep höga hastigheter, höga höjder och alla former av G-krafter. Istället uppsökte vi en trevlig taverna för att köpa in lite alkoholfri öl och diskutera årets antiklimaktiska Steam-rea. Snart anslöt Fredrik (som vid det här laget kavlat upp ärmarna) och Mäki, Oliver och Kask kort därpå. Kask var glad, Mäki fortfarande besviken över Flygande Mattan-incidenten och Oliver kraftigt illamående. Mer alkoholfri öl beställdes in. Oliver kollapsade på bordet. Kim dök upp, till slut, svettig och förbannad över "alla köjävlar".

      Kask och Fredrik försvann för att utmana ödet i spökhuset. När de kom tillbaka var Fredrik likblek och svettig på ett sätt som inga dubbla tröjor i världen kunnat frammana. Karln flackade med blicken och knyckte på huvudet. Det som följde var en fragmentarisk berättelse från Fredrik om hur förbaskat läskigt det varit i spökhuset. "Det var det sjukaste jag varit med om", sa han. "Det kom spindlar i håret på mig och det var en orm på golvet, och en jävla clown. En clown, en jävla... Å fy fan, å fy fan. Jag måste hem." Och med det tackade Fredrik för sig och drog. 40 minuter senare skrev han till oss: "Sitter på tåget nu. Skakar fortfarande. Sjukaste jag varit med om."

      Gamereactor Meet & Greet 2016
      Koncentrerad. Och dödlig.

      Vi andra drog till Lustiga Huset. Härinne hände något med den finske redaktören. Vi vet inte om det var de skeva trapporna eller de konstiga färgerna som rullade över väggarna, men Mäki började ofreda Oliver. Gång på gång. Mäki ofredade Oliver i det lutande rummet. Han ofredade Oliver i spegelrummet. Han ofredade i trappan. Han ofredade i rummet som ser ut att snurra och han ofredade i kön till de flygande mattorna. Han lät bli Oliver i den rullande tunneln, men ofredade istället i rummet med hängbron. Ett tag såg det ut som om han inte skulle ofreda Oliver i rummet med rörliga golvplattor, tills han ofredade honom även där.

      Gamereactor Meet & Greet 2016Gamereactor Meet & Greet 2016
      När tillfälle ges - drick kaffe.
      Gamereactor Meet & Greet 2016
      Kolla bara. Gangsta. Det märks att den ena levt på Hisingen, den andra bor i Bollebygd(?)

      Ute hade luften blivit mildare. Tillräckligt för att undertecknad skulle orka köpa sin första kaffe på flera timmar. Mäki och gänget passade på att ställa sig i kö för en sista berg-och-dalbana. Besvikelsen var dock stor när personalen meddelade att de behövde stänga attraktionen på grund av tekniska problem. Mäki vägrade acceptera vad han hörde och försökte tränga sig längst fram för att förklara vem han var.

      Härnäst var det dags för den stora finalen: Femkampen. Redaktionens främste krigare skulle koras, och det skulle avgöras genom fem stenhårda utmaningar. Först ut var prickskytte. "Jag har skjutit massor förut", förkunnade Mäki. I slutändan vann jag, som aldrig rört ett gevär tidigare, men som visade sig ha skytte i blodet. Näst på tur var Woody; den klassiska grenen där du ska banka ner så många stubbar som möjligt innan tiden tar slut. Kim visade enorm talang på att banka saker och kammade hem en solklar seger, tätt följd av mig och Kask (vars hand började blöda). Tredje grenen var Bull Dog. Här gällde det att mata en hund med bollar genom att hamra på en knapp. En riktig skitgren, enligt mig, då den saknade både nerv och individuell skicklighet.

      Gamereactor Meet & Greet 2016
      Redaktionen fick använda gamer-reflexerna.

      Fjärde grenen var Kentucky Derby. På tid skulle du få in så många bollar i hålen som möjligt för att få din häst att komma i mål. Kim vann överlägset medan jag svärande presterade sämst och således tappade min ledning. I finalomgången vankades Los Bandidos. I den ska du pricka tänderna på skurkar med en pistol som skjuter skumbollar. Varje tand är olika stor och ger olika poäng. Här gjorde Oliver ett starkt uppryck och kammade hem fem poäng. Men skulle det räcka? Vem hade samlat flest poäng totalt? Det skulle visa sig vara... Kim! Och Mäki! 18 poäng vardera, med mig på en andra (tredje?) plats med sura 17 poäng. Priset? Vinnaren skulle få ha sin nuna som tumnagel när den här artikeln publiceras.

      Gamereactor Meet & Greet 2016
      Adjö Gröna Lund, för den här gången.

      Efter att ha gratulerat vinnarna och hört Kim förklara att "han vunnit större grejer än såhär" var det dags att ta farväl. Mäkis kropp var kall och blöt när han kramade oss hejdå. Vi begav oss åt olika håll; Oliver skulle samåka med Kim, Mäki ta en sista tur i karusellen, Kask skulle åt ett håll och Andreas åt ett annat. Jag begav sig tillbaka mot vattnet. Solen hängde som en vibrerande apelsinskiva på himlen när färjan lämnade Grönan. Det var vykortsvackert. Tyskarna älskade det. "Schön" sa de, och fotograferade rakt in i solen. Jag tittade åt ett annat håll, mot Grönan och det rosa fyrljus som gick att skymta därborta: Mäkis rosa piké.

      Gamereactor Meet & Greet 2016Gamereactor Meet & Greet 2016Gamereactor Meet & Greet 2016


      Loading next content