Svenska
Gamereactor
nyheter

Frankrikes president beskyller spelen och Tiktok för upploppen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Efter att en 17-årig pojke skjutit till döds av polis i Frankrike så är det oroligt i landet och fransmännen är i upprorstillstånd sin vana trogen. De senaste dagarna har flera videor delats på nyhetssajter och sociala medier där polisen sprutar tårgas medans den allt mer uppretade folkmassan bränner bilar och plundrar för fullt.

Frankrikes president Emmanuel Macron har funderat lite och kommit fram till att det framförallt är sociala medier som Snapchat och TikTok som bär skulden för att upploppen tagit fart även i andra delar av landet. Men han är även av åsikten att TV-spel bär en del av ansvaret. Han har låtit meddela att han planerar att samarbeta med teknikjättarna för att få bort det mest känsliga materialet från tjänsterna och att han förväntar sig att dessa både känner och tar sitt ansvar. En talesperson för Snapchat uppger att man redan tittar på det och att man alltid har nolltolerans mot den typen av innehåll där våld förekommer i någon form, men att man däremot tillåter sådant som rapporterar om händelserna på ett ansvarigt och korrekt sätt.

TV och dataspel fick ju också en verbal käftsmäll från den franske presidenten då han tror att många av de som nu härjar på gatorna lever ut sina fantasier och har influerats att göra så på grund av de spel dem spelar. Det är definitivt inte första gången spel får skulden för diverse våldshandlingar och det lär heller inte vara sista gången, trots att det upprepade gånger tillbakavisats av experter världen över.

Frankrikes president beskyller spelen och Tiktok för upploppen
Förbannade TV-spel!


Loading next content