Svenska
Gamereactor
artiklar
Fortnite

Fortnite: Battle Royale - Så överlever du längst på nya arenan

Mycket kan hända mellan Haunted Hills och Tilted Towers, så vi på Gamereactor har sammanställt våra bästa överlevnadstips för att du ska ta dig så nära topp tre som möjligt...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
HQ

Fortnites gratisspelläge Battle Royale uppdaterades nyligen till version 2.2.0 och uppdateringen i fråga bjöd på en hel del godsaker. De kanske mest uppenbara förändringarna i den nya versionen är de till spelets arena. Nya områden har lagts till och redan befintliga har designats om sett till färg och visuella effekter. Här på Gamereactor har vi spelat den nya versionen av Epic Games Battle Royale-läge och sammanställt våra sju bästa tips för att överleva så länge som möjligt.

Fortnite

Tilted Towers bjuder på instant intensiv action
Den uppdaterade kartans största nya område är "Tilted Towers", ett område som, otippat, består av ett gäng höga byggnader och därav är det enda området på kartan som kan räknas som en faktisk stad. På grund av detta, samt det faktum att staden är den plats som står ut mer än de övriga områdena, är det utan tvekan den plats som flest spelare landar vid just nu. Vill du köra igång matchen med ren action är Tilted Towers alltså platsen du vill påbörja rundan på. Vill du istället, till en början, hålla dig fri från fara uppmanar vi dig att hålla dig en bit från platsen.

Detta är en annons:
Fortnite

Använd Shifty Shafts-gruvorna till din fördel
Ett annat nytt område värt att ta upp är Shifty Shafts, kartans övergivna gruvsamhälle. Byggnader står fyllda med prylar att plocka upp på markplan medan gruvtunnlar under dessa låter spelare ta striden till underjorden. Den begränsade sikten i gruvorna innebär dock en hel del osynlig fara och otippade konfrontationer runt varje hörn, för dig eller för motståndarna. Tar du dig fram försiktigt kan du vända faran till din fördel och smyga dig tätt inpå dina fiender och ta död på dem innan de hinner reagera. Värt att nämna är även det faktum att eldstrider tenderar att bli explosivt tunga riktigt snabbt när de väl påbörjas så det är smartast att antingen gå in för striderna direkt när de drar igång eller gömma dig undan fienderna tills möjligheten att fly uppenbarar sig.

Det finns gott om gömställen i Snobby Shores
Snobby Shores är ett intressant nytt område, framförallt sett till dess isolerat moderna design, men även då det kryllar av massiva hus. Kammas dessa igenom belönas spelaren med vapen, förnödenheter och framförallt superba gömställen. Med tanke på hur moderna och rena husen är från början är det även riktigt enkelt att se om husen man kliver in i redan är genomgådda.

Fortnite
Detta är en annons:

Underskatta inte Haunted Hills
Haunted Hills kanske inte ser ut att vara en guldgruva sett till inneåll men kartans sprillans nya kyrkogård har en hel del att bjuda på. Först och främst är det endast ett fåtal som landar i området, framförallt då det är ett mindre sådant, och är du ensam på plats kan du belönas med en massiv fördel om du har tur. En kista finns belägen under kyrkan (allt som oftast) och i kryptorna kan du hitta lite härliga prylar. Utöver detta agerar de många små byggnaderna riktigt bra gömställen.

Junk Junction är inte så tomt på innehåll som man kan tro
Vid första anblick liknar Junk Junction det redan befintliga området med kontainrarna; relativt tomt på innehåll men med en hel del gömställen och skydd att skjuta bakom. Området har dock mer att bjuda på än man kan tro. När du plockat upp alla prylar som finns utspridda kan du ta dig till kartans absoluta ände där en metallstruktur utformad som en piñata med en kista inuti står ståtlig. Strukturen i fråga må vara ute i det öppna men med tanke på vart på kartan den ligger bör du kunna hålla dig ur strid om du hinner dit tidigt.

Fortnite

Den uppdaterade kartan har begränsat öppna områden
Om du är en Fortnite-spelare som trivs bäst i öppna landskap (som man säger) och helst smiter från buske till buske tills de omkring dig tagit död på varandra kan den nya kartan visa sig tuffare än den äldre. Hela kartans västra sida, som tidigare stod nära på helt tom, är nu fylld till brädden med strukturer och rent allmänt så finns det färre öppna områden idag. Visst, de öppna områdena finns, men att ta sig fram osedd är svårare. Är du den nämnda typen av spelare är det bättre att hålla sig på de östra och nordöstra delarna av kartan.

Se till att använda röstchatten när det behövs
Ännu en uppdatering som dök upp med den uppdaterade kartan är den tillagda möjligheten att kunna använda röstchatt i lobbyn innan matchen startar. Lagarbete är en av grundstenarna i Fortnite om spelaren lirar med andra (lika bra att vara tydlig), så se till att faktiskt prata strategi med dina lagkamrater innan ni tillsammans dyker ned i strid. Vart ska ni landa? Är planen att spela aggressivt? Vad är varje enskild lagkamrat bra på? Dessa är alla frågor som bör svaras på innan det hettar till för att lyckas ta dig och ditt lag till toppen.

HQ

Relaterade texter

Fortnite (Iphone)Score

Fortnite (Iphone)

RECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Vi har äntligen satt mjölktänderna i Iphone-versionen av Epic Games Bollibompa-doftande ultrasuccé...

FortniteScore

Fortnite

RECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Det känns obalanserat och upplägget rimmar illa på "pay to win". Trots detta är Epic Games senaste ganska roligt...

Rapport: The Boys dyker upp i Fortnite

Rapport: The Boys dyker upp i Fortnite

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Fortnite har ständigt besök av populära varumärken för ett gärstspel med skins och annat, så vi är därför inte helt förvånade över att få höra att en crossover med The...Loading next content