Svenska
Gamereactor
förhandstittar
Project Cars 3

Project Cars 3

En av våra systerredaktioner har satt gaddarna i Slightly Mad Studios redan utskällda trea och såhär tyckte de om det de fick testa...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Brittiska racingessen som utgör den numer Codemasters-ägda studion Slightly Mad Studios har genom åren inte bara gett oss två stycken strålande Project Cars-titlar utan även Need for Seed: Shift samt hanterat merparten av fysikutvecklingen i det mästerliga GTR 2 (från svenska Simbin). I höst är de tillbaka med Project Cars 3 och under den gångna veckan har vi spelat en förhandsversion som utgivaren Namco Bandai vänligt nog lånade ut till oss.

Project Cars 3

För egen del är jag väldigt förväntansfull på nya funktionen "FTUE - First-time user experience" i Project Cars, som kommer att kunna hjälpa nykomlingar som aldrig tidigare rört en racingsimulator förut, att komma igång. En annan aspekt som jag längtar efter att få testa ordentligt är möjligheten att bygga sin drömbil. I Project Cars 3 kommer du att kunna köpa en Evo VIII och sen enbart ratta denna genom hela karriärläget, oavsett vilken klass du tävlar i för tillfället, detta eftersom den går att uppgradera efter eget huvud. Karriärläget fungerar som i flertalet andra racingspel av den här typen (Forza Motorsport / Gran Turismo) och kommer att fängsla mig, den saken är säker.

Project Cars 3
Detta är en annons:

Nytt är också spelläget Rivals som spelas offline. Rivals är leaderboard-baserat och här kommer det att finnas gott om dagliga, veckobaserade eller månadsindelade tävlingar för den som verkligen vill testa sig själv och sina skills. Rivals innehåller tre olika spellägen, Hot Lap, Pacesetter och Breakout och de funkar som lyder: Hot Lap låter dig såklart sätta en tid, under ett varv, som andra sedan kan försöka toppa. I Pacesetter handlar det om att du ska sätta tre jämna, täta, fina varvtider efter varandra medan Breakout är ett arkadläge innehållande block och andra objekt på banan som ska köras på. Ett märkligt inslag i en racingsimulator kan jag tycka, men den som lever får se om det är något att hänga i julgranen.

Project Cars 3

Av det jag fått testa känns spelbarheten riktigt trevlig i Project Cars 3. Att störta in i en kurva på vått underlag i för hög hastighet har aldrig känts mer realistisk för egen del, men då har jag å andra sidan aldrig riktigt djupdykt i genrens mest oförlåtande simulatorer som Iracing eller Assetto Corsa, heller. Att spela Project Cars 3 med handkontroll känns dessutom riktigt trevligt och det märks att studion arbetat om sina egna system för detta helt och hållet inför denna stundande trea. Jag har växlat mellan min Logitech G29 och en Astro C40-dosa till Playstation 4, och måste säga att spelkänslan här är kanon. Känslan av fart är enastående.

Rallycross-biten är bortplockad, dock. Vilket jag tycker är lite synd. Samtidigt finns ju Dirt Rally 2.0 som gör detta så bra som det just nu går att göra, om du frågar mig - vilket gör detta beslut logiskt med tanke på att Project Cars-utvecklarna idag ägs av Codemasters. Racingen i Project Cars känns som en mix mellan simulator och arkadspel och jag tror att det kommer att attrahera fler spelare än vad exempelvis föregångaren lyckades med. Det finns idag exempelvis inget fungerade straffsystem för att köra vårdslöst vilket verkar vara något som snarare uppmuntras i Project Cars 3, och i och med detta känns det närmare exempelvis Wreckfest än Project Cars 2, vid vissa tillfällen.

Detta är en annons:
Project Cars 3

Det här spelet lovar gott, men det innebär sannerligen inte att det inte fortfarande finns delar som Slightly Mad Studios behöver arbeta mer med. Om 28 dagar är det dags för premiär, kommer de att hinna?

Relaterade texter

8
Project Cars 3Score

Project Cars 3

RECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Efter två strålande racingsimulatorer har brittiska studion Slightly Mad kört fast, menar Hegevall. Project Cars 3 är racingspelet som ingen ville ha...

2
Räkna inte med crossplay i Project Cars 3

Räkna inte med crossplay i Project Cars 3

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

På fredag är det som bekant premiärdags för Project Cars 3, och det lanseras till PC, Playstation 4 och Xbox One. Idag är många vana vid att kunna spela crossplay, och...



Loading next content