LIVE
HQ
logo hd live | Pepper Grinder
See in hd icon

Chat

X
      😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
      Svenska
      Gamereactor
      förhandstittar
      Senua's Saga: Hellblade II

      5 snabba: Senua's Saga: Hellblade II

      Vi är många som ser fram emot Hellblades uppföljare, och i en ny förhandstitt har Henric besvarat fem viktiga frågor inför spelet...

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

      * Obligatoriskt att fylla i
      HQ

      Äntligen mer nordmytologisk döds-pshycho-action! Får vi Playstation-ägare spela det lite tidigare även denna gång?
      Hellblade: Senua's Sacrifice mottog relativt fina betyg när det lanserades till PC och Playstation 4 sommaren 2017. Här på Gamereactor delade vi dock ut ett okej betyg, men trots det är vi på redaktionen mycket nyfikna på att se vad Ninja Theory kommer hitta på härnäst i deras uppföljare. Denna gång är det hur som helst ombytta roller då Xbox-ägare nu får chans att klämma på spelet innan de med Playstation får det. Föregångaren släpptes som bekant drygt ett halvår senare till Xbox men denna gång har Ninja Theory inlett ett samarbete med Microsoft vilket helt enkelt innebär, åtminstone vad vi vet, att spelet inte kommer släppas till Playstation 4. Vi kan bara hoppas på att alla får prova på det, förr eller senare. Senua's Saga: Hellblade II kommer dessutom att vara en del av Xbox Game Pass, precis som alla andra Xbox Game Studios-spel.

      Kommer spelet innehålla flera otäcka nordiska gudar?
      I dagsläget vet vi inte mycket alls om vad uppföljaren handlar om, men troligtvis kan vi räkna med att nordiska väsen kommer spela en betydelsefull roll i spelet. I föregångaren fick vi stöta på dödens gudinna, Hela och Senua fick under sin resa slåss mot bland annat eldjätten Surt. Med tanke på att Senua's Saga: Hellblade II utspelar sig i samma miljö kan vi därför anta att vi kommer stöta på flera sadistiska fiender. En teori som även trailern stärker där vi kan se vikingar stå öga mot öga med en gigantisk jätte. Vi kan även se att det uppstått någon form av kult där folk iklätt sig märkliga masker vilket gissningsvis är i syfte till något övermänskligt.

      Senua's Saga: Hellblade II
      Microsoft bekräftade när trailern visades att allt var "in game"-grafik.

      Så kommer spelet spelas på samma sätt som föregångaren?
      Det är en god gissning att tro att Hellblade II kommer vara relativt likt den första installationen i spelserien. Med det sagt ska vi däremot inte vänta oss ett identiskt spel, utan ett betydligt större. Budgeten inför tvåan är nämligen mycket större och det är inte samma personer inom Ninja Theory som ansvarar för det nya spelet. Dessutom arbetar ungefär dubbelt så många personer med uppföljaren. Under arbetet med föregångaren jobbade ungefär 20 personer medan ungefär 40 personer är involverade i arbetet med Hellblade II. Redan innan Microsoft köpte upp studion Ninja Theory planerade de idéer inför en uppföljare, och förhoppningsvis innebär det att tvåan inte blir lika linjärt och bjussar på mer varierade pussel.

      Detta är en annons:

      Blir Hellblade II ett ännu mörkare spel än föregångaren?
      Mycket tyder på att vi denna gång kommer få se ett ännu mörkare spel (även om föregångaren också var det). Tillsammans med bandet Heilung, samarbetar Ninja Theory med att skapa ny musik inför spelet. Heilung är namnet på bandet som gjort musiken till trailern och baserar sina texter på runor från det germanska folket under brons- och järnåldern samt vikingatiden. Deras låttext från trailern skulle också kunna innebära att Senua är redo att gå i krig och att det således kan bli ett väldigt blodigt äventyr.

      Urgermanska: "Tawol Athodu Ek Erilaz Owlthuthewaz Niwaremariz Saawilagar Hateka Harja."
      Engelska: "I, the Rune Master, servant of Odin, call upon the one of the Sun to aid our army."

      Det kan såklart vara så att låten inte har någon koppling till berättelsen utan bara föll utvecklarna i smaken, men visst hade det varit spännande att se ett nordiskt krig spela en betydelsefull roll i uppföljaren. Vi är som sagt ganska ovetande om spelet i dagsläget men nog är det ändå möjligt att dra slutsatsen om ett ännu mörkare spel med en kanske galnare Senua än tidigare.

      Senua's Saga: Hellblade II
      Stenjättar, väntar oss i Senua's Saga: Hellblade II.
      Detta är en annons:

      Så när kan vi PC- och Xbox-ägare slänga våra labbar över Senua's Saga: Hellblade II då?
      Även om vi helst vill börja spela så tidigt som idag kan vi tyvärr räkna med att få vänta ett tag till på att börja spela uppföljaren. I slutet av trailern avslöjas det att Senua's Saga: Hellblade II kommer att släppas till Xbox Series X, så räkna med ett rysligt snyggt spel, och enligt Microsoft är konsolen planerad att släppas framåt slutet av 2020. Däremot innebär detta inte att spelet automatiskt släpps i samband med konsolens lansering utan det kan vara så att vi får vänta ett litet tag till. Så är du riktigt peppad på uppföljaren så bör du räkna med att spelet släpps som tidigast november, men en god gissning är även att det kommer i början av 2021. Den som (förhoppningsvis) väntar på något gott väntar dock aldrig för länge.

      Relaterade texter

      5 Snabba: Senua's Saga - Hellblade II

      5 Snabba: Senua's Saga - Hellblade II

      FÖRHANDSTITT. Skrivet av Marie Liljegren

      Äntligen en uppföljare till Hellblade: Senua's Sacrifice! Det var verkligen en favorit på min Playstation! Kommer jag som Playstation 5 ägare kunna fortsätta mitt äventyr...



      Loading next content