Svenska
Gamereactor
förhandstittar
Hollow Knight: Silksong

5 snabba: Hollow Knight: Silksong

Vahlström har raddat upp fem supersnabba punkter med med matig information om denna heta tvåa...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

I februari 2017 kom ett spel från nästan ingenstans och lyckades charma nästintill en hel spelvärld. Supervackra Hollow Knight, det Kickstarter-finanisierade plattformsspelet från Team Cherry sålde 65 000 PC-exemplar den första månaden och har därefter släppts till Nintendo Switch, Playstation 4 och Xbox One med genomgående fina betyg. Två år efter att spelet först släppts kom så en utannonsering om en uppföljare, Hollow Knight: Silksong. Men vi har egentligen inte hört så jättemycket om det. Så vad kan vi egentligen förvänta oss?

Hollow Knight: Silksong
Denna gång spelar du som Hornet, som du kanske känner igen som en boss från originalet.

När kan vi förvänta oss att det släpps?
En väldigt bra fråga, som det tyvärr inte finns något svar på för nuvarande. Utvecklarna själva berättade att de inte har något konkret att säga. De kommer att utannonsera ett releasedatum när de till 100% känner att spelet "är färdigt" och "när det matchar kvaliteten av originalet Hollow Knight". De vill inte lova något de inte kan hålla, så det verkar som att det kommer dröja ett tag innan vi får spela Silksong. Det vi vet är att spelet kommer släppas till Nintendo Switch och PC, med möjliga Playstation 4 och Xbox One-versioner i framtiden. Vi vet också att de som stöttade Hollow Knight (originalet) på Kickstarter kommer att få spelet gratis. Detta måste ju ändå sägas vara väldigt generöst av Team Cherry, då många av de som hjäpte till att göra Hollow Knight möjligt troligtvis hade varit sugna på att köpa uppföljaren. Men ibland dyker det upp studior som vill ge tillbaka till sitt community som tack för hjälpen.

Så spelet är inte bara DLC?
Nej, det är en helt fullstor efterföljare. Det var från början tänkt att vara nedladdningsbart material till Hollow Knight, men under utvecklingen kände Team Cherry att det fanns tillräckligt med innehåll för att göra ett helt nytt spel med karaktären Hornet. Redan från början var det tänkt att Hornets äventyr skulle äga rum i ett nytt land, men det blev för stort och för unikt för att stanna som DLC. Tyvärr gör ju detta att väntan blir längre, men det är det kanske värt till slut.

Detta är en annons:
Hollow Knight: Silksong
Räkna med massor utav vackra, och ibland skrämmande, miljöer.

Hornet alltså? Hur skiljer denna karaktär sig från the Knight (från originalet)?
Spelade du Hollow Knight minns du troligen Hornet. Hon var nämligen en viktig karaktär och en svår boss. Den här gången får du dock spela som henne istället för mot henne. Det finns likheter, men det finns också saker som skiljer sig åt. The Knight samlar "soul" genom att besegra fiender och kan sedan använda det för att läka sitt skal. Hornet har något liknande, men hennes egenskaper hör samman med silken hon producerar. Hennes liv hör samman med hennes tråd. När hon har tillräckligt med silke kan hon använda detta för att läka sig själv. Ganska lika med andra ord. Hittills. Hornets läkning är nämligen rejält snabb och kan göras under ett hopp. Du börjar dessutom spelet med möjlighet att läka tre masker (livsikonen) på en och samma gång. Detta gör dock av med hela trådspolen. Och trots att den är ruggigt snabb finns det en fara med att läka Hornet. Blir du träffad under läkningen förlorar du allt silke och du kommer inte läkas. Så det gäller att planera.

Hollow Knight: Silksong
Hornet producerar silke (mätaren uppe till vänster), som du sedan kan läka henne med.

När döden slår till
Nederlaget kan hända snabbt och plötsligt i Silksong, precis som i Hollow Knight. The Knight lämnade ifrån sig en "skugga" där han föll. Hornet kommer lämna en kokong. När du sedan stöter på denna kokong kommer den vara full av silke. Det gör att du kan använda ditt nederlag till din fördel genom att öppna den när du behöver det som mest, kanske under en tuff bossfajt.

Detta är en annons:

Hon kan prata!
Detta är en stor skillnad från den tysta riddaren. Hornet kan nämligen prata. Hon verkar inte vara någon pratglad typ direkt, men hon är inte rädd för att babbla på när det behövs. Enligt Team Cherry har detta lett till många oväntade utmaningar, inte minst all dialog som måste skrivas. Men dialog och story är bara där för dem som är intresserade. Om du inte är så nyfiken på vad karaktärerna har att säga kan du helt enkelt ignorera nästan varenda karaktär i spelet och fortsätta med ditt utforskande, slagskämpande, hoppande och allt annat du kan tänkas vilja göra. För många karaktärer i spelet har utvecklingsteamet frågat Hollow Knights community att spela in rösterna. Den två banor långa E3-demots boss var fäktaren Lace. Förutom att vara en svår boss är Lace också intressant i röstperspektiv. Röstskådespelaren till bossen är nämligen en av de mest aktiva medlemmarna i Hollow Knights fanartcommunity, Mitsuki Hashimoto. Det lönar sig tydligen att verkligen tycka om ett spel.

Hollow Knight: Silksong
Nederlaget är aldrig långt borta, men med lite planering kan du vända detta till din fördel.

Relaterade texter

3
5 snabba: Hollow Knight: Silksong

5 snabba: Hollow Knight: Silksong

FÖRHANDSTITT. Skrivet av Joakim Sjögren

Hollow Knight slog ner som en bomb under 2017, och i år vankas det förhoppningsvis release för den efterlängtade uppföljaren. Vi har svarat på fem frågor om vad som väntar.



Loading next content