Svenska
Gamereactor
förhandstittar
Crash Team Racing Nitro-Fueled

5 snabba: Crash Team Racing Nitro-Fueled

Crash Bandicoots nostaliska återkomst fortsätter med remaken av hans gokartgasande äventyr...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Jag är född efter millenieskiftet och har noll koll på detta, vad är ens Crash Team Racing?
Crash Team Racing var ett klassiskt gokart-spel utvecklat av Naughty Dog 1999 i en era där nästintill alla spelserier försökte knöla ner sina maskots och karaktärer i olika typer av fordon (seriöst, till och med Mupparna hade ett racingspel och det var underbart). I detta så har vi Crash Bandicoot med hans vänner och fiender i precis som genren kräver så susar vi runt en bana med vapen och förmågor vi plockar upp och brukar för att reta våra vänner och försöka ta förstaplatsen. Så det är ungefär som Mario Kart.

Crash Team Racing Nitro-Fueled
Varenda bana och karaktär är nu fullt moderniserad med toppmodern presentation och nyinspelat soundtrack.

Varför ska jag köpa detta och inte Mario Kart om det är ungefär samma?
Det ligger i detaljerna. Radar man bara upp vad spelet är på ytan så känns det kanske inte så speciellt men Crash Team Racing lade lite mer tyngd på sin mekanik istället för att strikt vara partyinriktat. Vissa purister kanske inte håller med men jag skulle säga att Crash Team Racing traditionellt sett har en större betoning på skicklighet och inte riktigt samma öga för att vara underhållande för festliga umgängen som Mario Kart kan vara. Timing och interaktivitet är viktigt när vi Tokyo Driftar oss runt hörnen och bevakar vår turbomätare och trycker på motsatt axelknapp när denna fyllts så får vi en kort fartbonus. Vi har också andra involverande spelelement som hur måste hoppa frekvent för att skaka av oss skadliga dynamitlådor, dödliga fällor i vår väg och så vidare.

Vi kan även plocka upp Wumpa-frukter som finns längst med banan som i sin tur ger oss en hastighetsbonus men även kan påverka de vapen och föremål vi plockar upp med uppgraderingar eller liknande. Men det absolut viktigaste är utan tvekan: DET FINNS INGA BLÅA SKAL.

Detta är en annons:

Wow! Du har min uppmärksamhet! Men vad är grejen med "Nitro-Fueled" då?
Crash Team Racing Nitro-Fueled är en remake, men utvecklarna Beenox verkar ta i från tårna för att helt undvika känslan av att detta ska vara en billig nyversion. Grafiken är uppiffad till toppmodernt skick likt N-Sane-trilogin vi såg häromåret, musiken är omgjord och vi har allt innehåll från originalspelet och mer därtill. Spelets utomjordiska antagonist, Nitros Oxide, är för första gången spelbar och möjlig att låsa upp och vi har också möjligheten att nu växla mellan olika gokarts och karaktärer med större frihet än tidigare. Vi har också tre nya karaktärer, utöver originalets 15, med Crunch Bandicoot, Zam och Zem som inte varit med och gokartat tidigare. Det slutar inte här dock för vi har också innehåll från den andliga uppföljaren Crash Nitro Kart där vi får alla banorna, battle-läge med sina arenor och fordon. Vi har också ett uppiffat äventyrsläge där vi får alternativet att spela igenom spelets story med valfria karaktärer, utöver det klassiska sådana såklart. Denna remake är tänkt att släppas på Playstation 4, Xbox One och Nintendo Switch den 21:a juni i år.

Crash Team Racing Nitro-Fueled
Utöver allas älskade lokala flerspelarläge så får vi nu också onlinestöd för den som vill.

Så det finns ett storyläge i ett gokartspel? Vad har vi mer?
Oja, "Adventure Mode" som det kallas har en löst förankad berättelse där vi ska med gokarts rädda världen från Nitros Oxide. Det är inte en berättelse som direkt sätter världen i flammor men det är en del innehåll och skänker spelet en viss charm med sina kortare sekvenser av berättande och röstskådespeleri. Dessa olika uppdrag är ju såklart olika race men dessa kan involvera bossutmaningar, trofférace som låser upp dessa bossar och så vidare. Vi har också de mer enkelriktade arkadlägena med enkla race mot datorstyrda spelare. Det finns även kupper med en serie av banor, där varje placering ger olika poäng och den som har mest poäng i slutet av kuppen vinner. Klassiskt och som det ska vara helt enkelt. Efter det så har vi Battle-lägen som är ett strikt flerspelarläge där vi släpps lös på en arena där vi samlar vapen för att förinta varandra och samla poäng. Detta finns gott om innehåll här.

Du nämnde flerspelarläge. Kan jag spela med kompisar på soffan eller måste jag möta främlingar online?
Crash Team Racing Nitro-Fueled lägger till ett onlineläge, något som originalet såklart aldrig hade, men det bevarar fortfarande vår förmåga att få bestraffa våra vänner och frammana nya fiender i trygghet i hemmet. Upp till fyra kan drabba samman på en TV i delad skärm vilket är förträffligt att vi inte förlorar denna 90-talsvana från den tid där absolut allt inte var uppkopplat mot internet. Men om alla dina vänner skulle vara borta eller om du jagat iväg dessa med sina vinster så finns alltid möjligheten att spela uppkopplat alltid till hands vilket såklart är en modern bekvämlighet.

Detta är en annons:

Relaterade texter

Crash Team Racing Nitro-FueledScore

Crash Team Racing Nitro-Fueled

RECENSION. Skrivet av Johan Jolin

Kart-genren är hetare än någonsin. Mario Kart 8 Deluxe hemsöker än idag försäljningstopplistor, Sonic fick sin egen racing-upplevelse nyligen och nu har Crash och gänget även gett sig ut i tävlingsspåret. Lyckas de köra om sina konkurrenter?



Loading next content