Svenska
Gamereactor
förhandstittar
Wild Blood

Wild Blood

Det har blivit väldigt modernt att omtolka legender och historiska figurer i både filmer och videospel

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

På bio har vi fått se exempelvis Abraham Lincoln som en kallblodig vampyrjägare, och nu får vi ännu en version av Arthursagan i detta spel.

Om du har levt under en sten i hela ditt liv så kanske du behöver uppdateras om att kung Arthur är en legendarisk karaktär som historiker fortfarande försöker forska fram ursprunget till. De flesta människor är någorlunda bekanta med sagan om Excalibur och de magiska krafterna bakom svärdet. Här hittar vi även det första riktigt kända triangeldramat med kung Arthur, hans älskade drottning Guinevere och hans riddare Lancelot med vilken drottningen hade en affär.

Nu är det mobiljätten Gameloft som vill återberätta historien. Precis som med president Lincolns vampyrjägaräventyr har man tagit sig en hel del konstnärliga friheter i spelet. När Arthur här upptäcker Guineveres otrohet blir han spritt språngande galen och ger sig ut på jakt efter Lancelot med hjälp av förtrollerskan Morgana. Hon har dock egna planer och bestämmer sig för att öppna helvetets portar, vilket förstås har katastrofala konsekvenser för kungariket Albion och för Lancelot.

Vi spelar som denne riddare av det runda bordet i ett, för ett mobilspel, osedvanligt grafiskt detaljerat hack n' slash-liknande äventyr. Stridssystemet är enkelt och visar på utvecklarens förmåga när det gäller touchbaserat spelande. I mitt test av de första tio nivåerna hinner jag stöta på en arg demonslaktare, skelettkrigare, bågskyttar, en enorm drake, eldbollskastande magiker och några typer med exploderande huvuden som inte riktigt passar in i någon existerande fiendekategori inom fantasygenren.

Detta är en annons:

Lancelot skördar både erfarenhetspoäng och guld när han mosar motståndarna, och dessa kan förstås användas för att låsa upp ny utrustning, förbättra de grejer du redan har eller förfina dina färdigheter som riddare. Områdena är fyllda med tunnor (som av någon anledning är fullstoppade med guld), förslavade bybor (som mest sitter och väntar på räddningen) och kistor (gissa vad, ännu mera guld). De mest värdefulla kistorna utmanar dig med ett minispel innan du får ditt pris, och det är detaljer som dessa som får Wild Blood att verka som en riktig vinnare för Gameloft. Att banorna jag fått testa är härligt varierade och röstskådespeleriet stämmer väl in gör inte saken sämre.

Wild Blood kommer att släppas till Ipad, Iphone och Android och som alltid med Gameloft kan det bli snarare än man tror. Då får vi se om Lancelots strider mot demonerna kan hålla oss intresserade hela vägen eller om vi kommer önska att vi aldrig hört talas om riddarens kärlekstrubbel.

Wild BloodWild BloodWild BloodWild Blood
Wild BloodWild BloodWild BloodWild Blood
Wild BloodWild BloodWild BloodWild Blood

Relaterade texter

5
Wild BloodScore

Wild Blood

RECENSION. Skrivet av Jonas Elfving

Hackande och slashande i superb Ipad-grafik är vad som väntar dig i Wild Blood. Men hur står det till med spelbarheten?



Loading next content