Svenska
Gamereactor
förhandstittar
Lego Pirates of the Caribbean

Lego Pirates of the Caribbean

Jack Sparrow och resten av det karibiska piratpacket har förvandlats till danska plastklossar av TT Games. Gamereactors utsände flög till England för att få provspela...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Jag erkänner att det är för länge sedan jag tog mig tiden att låta entusiasten i mig löpa amok med flerfärgade Lego-bitar från Danmark. Jag har inte, till skillnad från resten av världen, fastnat för Lego-spelen heller, men det ser lyckligtvis ut att kunna ändra på sig inom en nära framtid.

En kort flygtur och en nästan ännu kortare taxiresa från flygplatsen i Manchester transporterar nämligen mig till ett litet kontor i en sömnig engelsk förort där TT Games, utvecklaren bakom de många populära Lego-spelen, håller till. Trots det svinkalla vädret är stämningen hög, och många ler när vi kommer in, inte minst producent Phillip Ring som för första gången ska presentera den senaste delen i Lego-serien, Lego Pirates of the Caribbean.

Konceptet är så självklart att man nästan undrar varför det inte gjorts tidigare. TT Games visar en video av vad som vankas och jag sitter som fastklistrad med full uppmärksamhet riktad mot skärmen. Tyvärr var inte Lego Harry Potter: Years 1-4 inte riktigt min kopp te, och inte heller Lego Batman, Lego Star Wars eller Lego Indiana Jones gav mig det där riktiga spelsuget, men ärligt talat, vem kan motstå Johnny Depps fantastiska Captain Jack Sparrow-tolkning i ljuvlig Lego-form?

Trailern startar snyggt med en Lego-version av en av de mest ikoniska scenerna från den första filmen där vår kära Jack seglar mot land i en sjunkande båt, och med minsta möjliga marginal undviker blöta fötter genom att hålla sig i toppen av fartygets mast. Eftersom skutan här givetvis är byggd i Lego kan man bokstavligt talat se hur den bryts ner, kloss för kloss, men det roligaste och mest imponerande är Jack själv.

Detta är en annons:

Förmodligen har de Lego-figurer som du har stående i din samling hemma lite svårt att ändra sina ansiktsuttryck, men i händerna på den brittiska utvecklaren TT Games har den milt sagt märkliga piraten återgivits precis som vi minns honom från filmerna. Detta trots att han denna gång har ett cylinderformat gult ansikte av plast. Sålunda har han fortfarande alla sina putslustiga uttryck, är allmänt yr och till synes osäker på om han verkligen talar samma språk som alla andra.

Men det är inte bara Jack som ser ut som sig själv, även banan vi får se är hämtad från filmerna. Vi får nämligen provspela scenen där Jack gör ett inbrott hos den sovande smeden som Will Turner arbetar med. Här tar man kontrollen över Will, och ska faktiskt fånga Jack genom att återuppbygga smedens maskin, rida på en åsna och ha en hederlig svärdsduell.

Scenen ger också utvecklaren möjligheten att visa prov på en spelmässig nyhet i äventyret, nämligen den så kallade "klibbiga" plattform från vilken man inte kan falla ned, och därför kan ägna sig helt åt svärdsduellen, som innehåller moves som pareringar och möjlighet att ducka vilket kan visa sig vara användbart beroende på hur svåra motståndarna är.

Liksom i tidigare Lego-spel kommer Pirates of the Caribbean innehålla en mängd olika figurer från filmerna och fler än 70 olika former kommer att finnas tillgängliga att låsa upp. Mest intressant är att de flesta av de många karaktärerna kommer att ha unika förmågor som gör dem särskilt fördelaktiga att använda i vissa situationer.

Detta är en annons:

Barbosa och hans besättning kan till exempel gå på havsbotten (och kommer i månskenet bli skelett), och är därför kalas att ha i sitt team om man vill kunna hitta piraternas många gömda hemligheter längs banorna. Istället för att bara hålla sig till den första filmen, kommer Lego Pirates of the Caribbean omfatta alla fyra filmer, alltså även den kommande "On Stranger Tides". Sistnämndas banor var låsta vid testtillfället, men det betyder alltså att det är ett spel smockat med piratinnehåll att utforska.

TT Games har haft tid att till perfektion ta berömda filmer och karaktärer, och översätta dem till en värld fylld av Lego-tegelstenar. Det lyser tydligt igenom även i Lego Pirates of the Caribbean att de återigen tycks ha fångat det mesta av magin i den berömda filmserien.

För fans av Lego-spelen kommer naturligtvis mycket att kännas igen, men har utvecklaren ändå hunnit med att göra grafiken snyggare, stuvat in roligare skämt och gett oss både bättre och mer genomtänkta uppgifter att lösa. Suget efter att få styra runt Lego-Jack Sparrow är alltså milt sagt stort. Vi längtar därför mycket efter det färdiga Lego Pirates of the Caribbean, för att få uppleva samtliga fyra filmer helt tolkade i dansk plast.

HQ
Lego Pirates of the CaribbeanLego Pirates of the CaribbeanLego Pirates of the CaribbeanLego Pirates of the Caribbean

Relaterade texter

Lego Pirates of the CaribbeanScore

Lego Pirates of the Caribbean

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Snart är det premiär för den fjärde Pirates-filmen. Men vill du tjuvstarta med storyn redan nu finns Lego Pirates of the Caribbean, som vi händelsevis har en fet recension på...

4
GRTV: Lego-krig i söderhavet

GRTV: Lego-krig i söderhavet

NYHET. Skrivet av Petter Hegevall

Nick Ricks, producent på TT Games och "head honcho" i utvecklingen bakom kommande Lego Pirates of the Caribbean, tog ett snack med vårt video-team. Kika på vår exklusiva intervju...

Lego Pirates of the Caribbean

Lego Pirates of the Caribbean

FÖRHANDSTITT. Skrivet av Jonas Elfving

I maj får nästa Pirates of the Caribbean-film premiär och det får även Lego-spelet baserat på filmserien. TT Games tog en spelbar version av äventyret till Stockholm som vi testat



Loading next content